По Коледа: ДПС на митинг vs. Възродителния процес

Проявите ще са в Кърджалийско, чакат и Местан
22 дек 2015 11:14,
139
По Коледа: ДПС на митинг vs. Възродителния процес
Снимка: архив Булфото

ДПС ще почете жертвите на Възродителния процес с възпоменателни митинги навръх Коледа.

Организатори са областният и общинските съвети на движението в Кърджалийско. Поканени за участие са лидерът на партията Лютви Местан, депутати, кметове и партийци.

Още по темата
Първият митинг-мевлид ще бъде на 25 декември в адринското село Млечино.

На 26 декември възпоменателен митинг ще има пред паметника-чешма на трагично загиналата 18-месечна Тюркян в Могиляне, съобщи БТА.

Възпоменателни прояви ще има и в други населени места в област Кърджали.

По време на Възродителния процес насилствено са сменени имената на 850 000 мюсюлмани. Това предизвиква съпротива сред българските турци, които излизат на бунтове, първият от които е на 24 декември 1984 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
1
 
9
 
! Отговори
до 94 преди 8 години
международната обстановка е толкова нажежена че всяко подобно мероприятие би се изтълкувало като заговор. вождовете ви или са много т--ъ--п--и или имат гръб от най-високо ниво щом дръзват да се гаврят с Рожденният ден на Господ чествайки обратното на раждане.ти какво очакваш да си помислят хората.
75
2
 
24
 
! Отговори
До двоен стандарт преди 8 години
Внушаваш си.Лошото е ,че внушаваш и на други.Личната ми лекарка е мохамеданка.Уважавана жена с дълга кариера.От нея знам,че тя не гласува за ДПС.Умна жена.Познавам и много други хора успели в България от вашия етнос.Н един такъв човек съм кумувал на сватбата.Така че,спри малко с това ваше измислено от Държавна сигурност ДПС.В основата на създаването на любимата ти партия стои гнусния терористичен акт на гара Буйново,когато бе взривен вагона за майки с деца.Основната идеология на ДПС е омразата.
74
2
 
6
 
! Отговори
юбералес преди 8 години
До Двоен стандартТези които извършиха атентатите в Париж, също са се обличали добре и са знаели поне два езика. Предполагам че те проверяват, не защото си турчин, а заради мюсулманското ти име. Много мюсулмани сега обират омразата на европейците незаслужено.
73
17
 
4
 
! Отговори
Двоен стандарт преди 8 години
Били сме взривоопасни? Облечен съм доста прилично, говоря 4 езика на бизнес ниво и 2 разговорно, но навсякъде в България изпитвам трудности при всякакви дейности, само защото съм турчин. Нямам нищо против нормалните българи, обаче само ако се огледате и наблюдавате настроенията на масата, ще разберете защо съществува партия ДПС.
72
2
 
6
 
! Отговори
мазепа преди 8 години
Защо няма да има бунтове. Защото турците и ромите ако имат правата на българите ще живеят по-зле. Защото получават помощи и тютюносубсидии, които другаде не биха получавали. Защото не са вдигнали нито един бунт от 1878г. до сега. ДПС няма какво да се напъват. Мандалото лопна.
71
4
 
15
 
! Отговори
Божо преди 8 години
ЗАЩО ТОЧНО НА КОЛЕДА ???? Сетих се, защото доган е комунист , атеист !!! Всички негодници , когато искат власт, започват да правят провокации !!!
70
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Умирам от кеф като гледам как ромите се напъват да се представят за турци.
69
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Двоен стандартМного сте взривоопасни за това така !
68
19
 
4
 
! Отговори
Двоен стандарт преди 8 години
По форумите и в новинарските сайтове ни псувате постоянно, после се чудите защо има митинги и събори. На летището като ми проверяват личната карта ме бавят и ми задават *** въпроси. После сме били равни. Българите се оказва, че сте по-равни. Третирате ни като втора категория хора, и после се чудите защо има призиви за бунт.
67
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доган точно това иска. Трубуна . За какво му я давате, да прави каквото иска , кой го интересува.
66
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До митхад - паша "през турско и двата народа са живеели мирно и тихо без омраза един на друг " Това е долна лъжа! Като те секат 400 години останалите 100 ги живееш мирно - нормално !Защо си спомняте само последните години от робството ? Как се завзема държава с огън и меч , но "НЕ е насилствено " още малко и братя ще ни изкарате !
65
1
 
20
 
! Отговори
О преди 8 години
ТОВА Е ПРОВОКАЦИЯ...НЕ БИВА ДА СИ ПОМРАЧАВАМЕ НАЙ СВЕТЛИЯ ПРАЗНИК .
64
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
защо така бе? да не би някой да е задействал отново възродителния процес? би било чудесно, ама малко се съмнявам точно това да е станало. може би се надяват на нов възродителен процес, за да потръгне кариерата?
63
1
 
25
 
! Отговори
До един от Разград преди 8 години
Човече,повярвай ми,нито един нормален българин не мрази който и да е в тази страна изповядващ друга религия.Мазните толупи които ви водят под строй да гласувате за тях умишлено всяват омраза между хората.Опитаха се да направят второ Косово на Балканите,но не им се получи.Ние християните не ви мразим.Мразим тези които използват религията ви за да трупат милиарди на ваш и наш гръб.Ние с вас теглим под един хомот и заедно трябва да им покажем среден пръст.Време е...
62
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До КеремНикой не ги е канил в България . Нормално е като влизат насилствено да ги гонят по същия начин .
61
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Възродителния процес беше едно многото хубави неща от онова време. Жалко че не беше докаран докрай.
60
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цецо и Бойко ли организират ?? и оная министерка дето ни строи безплатните пътища ..аххх на неч във мърделника
59
3
 
7
 
! Отговори
асд преди 8 години
DEATH за всяка мазна *** в България!! Вдигни се народе-нека докараме нещата дотам, че в България да не пее мюезин!! На който не му харесва тук-прав му път!! Към Русия, към Турция, към ЕС пътища много, да заминават! Да се разбере кой ще остане тук за да оправи нещата в Родината ни, длъжни сме да направим нещата в Бг така, че да задържим децата си тук, да създадем условия!България може да бъде страхотно място, престанете да се делите на верска и всяква основа!!
58
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АКО НЯКОЙ ДОЙДЕ У ВАС НАСИЛА БЕЗ ДА СИ ГО ВИКАЛ ИЛИ ИСКАЛ, И ПОСЛЕ ИСКАШ ДА СИ ОТИДЕ ТИ КАКЪВ СИ?!?!СУБЕКТ КОИТО ГО ДИСКРИМИНИРА?!?!?ПУМИЯРИ!
57
3
 
16
 
! Отговори
И те помнят преди 8 години
Да не забравят да поканят на митинга потомците на пострадалите в арменския геноцид,оцелелите от кланетата в Беломорска Тракия,Батак и още само няколко мильона.Наглеци долни.Точно по време на най-светлите християнски празници решили да си преброят оределия електорат.