Местан се опълчи на Доган: Не съм допуснал грешка!

Лидерът на ДПС с изненадваща изява в Кърджали, няма да подава оставка
Обновена: 24 дек 2015 16:01 | 24 дек 2015 12:11, Александър Попов
383
Местан се опълчи на Доган: Не съм допуснал грешка!
Снимка: Булфото, архив

Никой не е искал оставката ми, нито смятам да я подавам, заяви Лютви Местан, който даде изненадваща пресконференция в Кърджали.

Според него заседанието на ЦС на ДПС днес е незаконно.

Още по темата
"Председателят свиква Централния съвет на ДПС, никой друг", категоричен бе той, цитиран от rodopi24.com.

Според него форумът в София от 13:30 часа днес, на който той ще бъде свален от ръководния пост е нелегитимен.

По отношение острата критика на почетния председател на партията Ахмед Доган по декларацията на ДПС и изразената позиция по сваления руски самолет от турски изтребители, Местан увери, че декларацията е била писана колективно в парламентарната група на движението. Ясната и силна критика на Доган има нужда от обсъждане в местните структури и дълбок дебат в ЦС на ДПС.

Според Лютви Местан съвет на централното ръководство може да бъде проведен на 11 януари 2016 година и на него да се чуят позиции дали изчетената от него декларация е тежък политически гаф. Ако настроенията са в полза на критиките, това за Местан би било липса на доверие.

Той е категоричен, че ДПС е най-последователната евроатлантическа партия в България, но "на този етап публичният й образ е натоварен със страшни идеологеми". Не сме нито проруска, нито пета или шеста колона на Турция, но България и ДПС не могат да търсят баланс като неутрални между Русия и НАТО, категоричен бе Местан.

Той заяви, че няма да присъства на заседанието в София, тъй като не е бил информиран.

На пресконференцията в Кърджали до Местан бяха депутатите Шабанали Ахмед, Хюсеин Хафъзов, Айдоан Али от Шумен, Венцислав Каймакамов от Пловдив, кметът на Ардино Ресми Мурад и областният председател на ДПС в Кърджали Бахри Юмер.

Очакванията за заседанието в София са Лютви Местан да бъде свален от поста председател на ДПС и да бъде изключен от партията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


383
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
3
 
1
 
! Отговори
МАГНИТОВ преди 8 години
Жалко за Местан. Един голям ,ерудиран политик ,когото КГБ и ДС със своите протежета-Първанов ,Доган,Пеевски искат да елиминират . Няма да им се получи. Местан е единственият български политик с твърда позиция за НАТО и ЕС и против хибридната воина на Русия срещу нас. Благодарим ти Лютви.Аллах да те благослови и даде сили да устоиш . Ние -турци и българи сме с теб.
197
4
 
2
 
! Отговори
ЖОРО преди 8 години
НЕКА ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЦИ СЕ ПОУЧАТ ОТ АХМЕД ДОГАН.АХМЕД ТИ СИ НАЙ ИСТИНСКИЯ БЪЛГАРСКИ ДЪРЖАВНИК ЕВАЛЛА. НЕ КАТО БОЙКО БОРИСОВ ЧИЙТО МИНИСТЪР СЕ ДЪНИ КАТО КАЗВА ЧЕ ВИНЕТКИТЕ СА ПОЖЕЛАНИЕ И ВМЕСТО ДА Я УВОЛНИ ТОЙ Я ХВАЛИ. СРАМ И ПОЗОР.................................................
196
2
 
2
 
! Отговори
Христо Радевски преди 8 години
Посвещава се на др. Местан и другите другари Мен хулите не ме смущават, врагът с които ме покри - аз знам, аз вярвам, че си права, когато съгрешиш дори !
195
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Местан се оказа единственият политик с ясна визия в държава, в която разследват за думу срещу ... русия? Евроатлантизъм срещу евразия? Европа срещу Северна Азия? Не знаех, че въобще пред нас все още стоят тези дилеми... Не свършиха ли рублите и предателите по тези земи??? Изтока срещу запада, вече са целия свят срещу русия сирия и иран
194
0
 
0
 
! Отговори
Гиздов преди 8 години
До АнонименА защо пак??? Той не е ли бил винаги Първи??!
193
6
 
1
 
! Отговори
Иван ШИШМАН преди 8 години
За жалоост най - голеем държавник на българите е Доган..Евала брат
192
4
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Прекрасен коледен подарък за мен е отстраняването на Местан! Твърдо съм за Доган, защото е умен и умерен политик. Ще ми ходи Местан демонстративно на възпоменателни митинги, почитащи терористи! Що не отиде еди път на Шипка на 3-ти Март?Ако България я нямаше и него нямаше да го има на политическата сцена.
191
2
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Прекрасен коледен подарък за мен е отстраняването на Местан! Твърдо съм за Дома, защото е умен и умерен политик. Ще ми ходи демонстративно на възпоменателни митинги, почитащи терористи! Що не отиде еди път на Шипка на 3-ти Март?Ако България я нямаше и него нямаше да го има на политическата сцена.
190
2
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Махне ли се Доган от ДПС, партията и избирателите й ще се радикализират по подобие на Турция. Ситуацията в партията ще е като Либия след Кадафи, като Ирак след Садам.ДПС има много бизнес интереси и борбата за власт ще е жестока. А, убеден съм, че сега Турция повече от всякога иска да махне Доган. Дясната ръка на Местен Хафъзов отдавна е за затвора, заради радикализма си.
189
0
 
0
 
! Отговори
22:03 преди 8 години
Абе анонимчо, на теб кой ти даде дипломата, да му скъсаме ушите??? Как я заслужи или как си я купи ??? ***...
188
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЗАЩО ЗАЩО ЗАЩО ОТНОВО ДОГАН Е ПАК 1-Ви ?
187
1
 
4
 
! Отговори
20:33 преди 8 години
До АнонименТи първо отиди на очен лекар да те прегледат..
186
0
 
8
 
! Отговори
20:18 преди 8 години
До ВасилевПитай на чернокожите които живеят в сащ, те ще ти кажат каква демокрация има в хамерика.. :D
185
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Агент Павел да внимава, че като нищо ще му спретнат я самоубийство, я инфарктче.
184
0
 
16
 
! Отговори
Идеалист преди 8 години
Бай Местан стана родопски партизанин. Хайде към Деарбакър. Хубав ден за българската демокрация! Добре е когато агентите работят за България, а не както при ББ и ЦЦ за групировката ГЕРБ!
183
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бря, ама тоя чиляк бая власт и постове имал. За това ли ги точеше измислените глупости за осмислен концепт и екзактно и др. простотии. Явно е, че и най-мъдрият си е малко глупав. Ех, Местанчо, това не е грешка, а огромно кравешко л. За това ти навряха главата в него, а ти ни уверяваш, че това ти е най-хубавия подарък за РД. Какъв ли ти е лошият?
182
4
 
12
 
! Отговори
партиен член преди 8 години
Сега пък някой се опитва да ни накара да заобичаме Доган.А благодаря.
181
0
 
11
 
! Отговори
ставри преди 8 години
Местан се опълчи на Доган: Не съм допуснал грешка!-вярно е,грешката е на Доганя дето те тури там.Секретарката не му ли стига да разбере кой дърпа конците?
180
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 277, не си разбрал оцеляват най-адаптивните!Честита Бъдни Вечер!Бог да Ви дава сили , а Алах да си прибере главорезите та да има мир!А Местан се намести!Амин!
179
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и бай Тато ги изхвърляше от бйе-ка-пйе-то така, внезапно и с ръкопляскащо мнозинство. Накрая и с него се случи същото.