Местан се опълчи на Доган: Не съм допуснал грешка!

Лидерът на ДПС с изненадваща изява в Кърджали, няма да подава оставка
Обновена: 24 дек 2015 16:01 | 24 дек 2015 12:11, Александър Попов
383
Местан се опълчи на Доган: Не съм допуснал грешка!
Снимка: Булфото, архив

Никой не е искал оставката ми, нито смятам да я подавам, заяви Лютви Местан, който даде изненадваща пресконференция в Кърджали.

Според него заседанието на ЦС на ДПС днес е незаконно.

Още по темата
"Председателят свиква Централния съвет на ДПС, никой друг", категоричен бе той, цитиран от rodopi24.com.

Според него форумът в София от 13:30 часа днес, на който той ще бъде свален от ръководния пост е нелегитимен.

По отношение острата критика на почетния председател на партията Ахмед Доган по декларацията на ДПС и изразената позиция по сваления руски самолет от турски изтребители, Местан увери, че декларацията е била писана колективно в парламентарната група на движението. Ясната и силна критика на Доган има нужда от обсъждане в местните структури и дълбок дебат в ЦС на ДПС.

Според Лютви Местан съвет на централното ръководство може да бъде проведен на 11 януари 2016 година и на него да се чуят позиции дали изчетената от него декларация е тежък политически гаф. Ако настроенията са в полза на критиките, това за Местан би било липса на доверие.

Той е категоричен, че ДПС е най-последователната евроатлантическа партия в България, но "на този етап публичният й образ е натоварен със страшни идеологеми". Не сме нито проруска, нито пета или шеста колона на Турция, но България и ДПС не могат да търсят баланс като неутрални между Русия и НАТО, категоричен бе Местан.

Той заяви, че няма да присъства на заседанието в София, тъй като не е бил информиран.

На пресконференцията в Кърджали до Местан бяха депутатите Шабанали Ахмед, Хюсеин Хафъзов, Айдоан Али от Шумен, Венцислав Каймакамов от Пловдив, кметът на Ардино Ресми Мурад и областният председател на ДПС в Кърджали Бахри Юмер.

Очакванията за заседанието в София са Лютви Местан да бъде свален от поста председател на ДПС и да бъде изключен от партията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


383
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ВасилевКато си от Банкя, Боце познаваш ли ? Ония дето гледа тиквите ? Много здраве да му кажеш !
117
16
 
4
 
! Отговори
Turk преди 8 години
догaн не смее дa стъпи в Кърджaли от години, Местaн го измете от ДПС, отминa вaшaтa руски пaлaши, сегa ще имa и съд зa вaс. Пaк ние турците ще опрaвим Бългaрия, руското иго свърши
116
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам кой я хвърли тази гнусна лъжа, че Доган бил агент на Мосва? имал картонче. Голяма работа. Лежал е в затова. В затова всичко могат да те накарат да подпишеш. И със децата ти могат да те заплашат. На хората като Луканов и Младенов не им видяхме досиетата, вие за политическите затворници се хванахте. Виж Местан е агент, ама на Турция. А доган го разкараха, защото не искаше на налага протурска политика
115
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Местaн не сaмо, че не е aгент нa Турция, aми е и нaй- нaтовския и европейски политик в Бългaрия....НАТО и ЕС стоят зад Турция. Турция е втората по големина армия в НАТО, а ЕС е просто васал на НАТО и САЩ.
114
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Василевхапчетата, пич, хапчетатаЧ не ги забравй тези неща!!
113
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ВасилевГрадски, ти от кое село беше, че забравих ?
112
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам, кои са хората защитаващи Местан. Доган за всичките години, си се държеше, като българсик турчин, ядоса някои хора, че неизменно беше във властта, и че каза няколок истини за обръчите от фирми - нещо което всички политици правят. Местан е ПАНОСМАНИСТ, даде си г---а ЕРДОГАН. И вие го защитавате. Местан менторства по начин, който Доган никога не е правил
111
0
 
2
 
! Отговори
муня преди 8 години
До исткой лидер е засенчил? дпс съществува само за едно - да контролира турците, родени и живеещи в България. гепенето е коинцидентно, всички ДС формации го правят докато съществуват.. ДПС няма за задача да се изживява като истинска формация с мнение по външно-политически въпроси..
110
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Местaн не сaмо, че не е aгент нa Турция, aми е и нaй- нaтовския и европейски политик в Бългaрия. Виж Догaн е рускa подметкa и родa дори нямa, зaщото е отгледaн от комунистите сирaк, нямa кой цвете дa сложи нa гробa му. Товa е съдбaтa нa всички русофили- ***
109
0
 
4
 
! Отговори
ист преди 8 години
Нищо ново под слънцето.Спомнете си какво правеха Сталин, Тодор Живков, Иван Костов, Станишев и много други. Щом като някой започва да засенчва лидера, лидера му спретва компромат и го съсипва. Колкото повече Местан се дърпа, повече ще му влиза. Политическата мафия не прощава.
108
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А Орешарски къде е, Станишев къде е?
107
0
 
3
 
! Отговори
Защо преди 8 години
прекрасната реч на съдия Панов не беше така коментирана,а беше заметена
106
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Василев пак е във фаза. Егати издръжливия наркоман. Вече 3-4 години се друса яко тоя и ръси простотии всеки ден тук.
105
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Местан ще приесъедини Кържали и Хасково към Турция.. А Доган ще попречи на Турция да сложи ръка на Делиормана и Варна.. Става така както са казали пророчиците.
104
3
 
11
 
! Отговори
тя преди 8 години
Местан е най- големият агент на Турция в България! подобно нещо не би търпяла нито една страна!
103
8
 
5
 
! Отговори
Turk преди 8 години
Не се кaрaйте, товa сa последните конвулси нa Догaн, той е политически труп зa мюсюлмaните, знaем го добре изтърсaкa
102
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пресдседател на ДПС трябва да е Пеевски. Най-честният и кадърен човек, доказан професионалист!
101
13
 
7
 
! Отговори
Turk преди 8 години
Догaн- милиционерa е битa кaртa, кучетa ще му ядaт кокaлите, зaпомнете кaкво ви кaзвaм. Кaквото и дa прaвят вече русофилите нямaт влaст нaд Бългaрия и глaвите си ще зaгубят, aко вървят по грешния- руски път! Местaн е човекa!
100
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До РеалноDOGAN e sluga na ushankite
99
11
 
10
 
! Отговори
Turk преди 8 години
aз се рaдвaм нa рaзколa между Местaн и aгент Сaвa- догaня, зaщото сегa всичко ще си дойде по местaтa. ДПС излезнa от контролa нa мaфиятa и русия, сегa с пеевски и мaфиятa е свършено! Ще имa новa турскa пaртия без руско кръщaвaне! Сегa е Бъдни вечер зa брaтятa християни, живи и здрaви и хубaв прaзник