ДПС без притеснение: Партията няма да се разцепи

Карадайъ: Въпрос на морал е отцепилите се да напуснат парламента
26 дек 2015 17:40,
121
ДПС без притеснение: Партията няма да се разцепи
Снимка: БТА

Новият съпредседател на ДПС Мустафа Карадайъ заяви, че е въпрос на морал отцепилите се от движението да напуснат парламента.

Още по темата

"Бившият вече лидер на ДПС Лютви Местан и подкрепилите го трима народни представители са избрани с листата на движението и е въпрос на морал да напуснат парламента", каза Мустафа Карадайъ в Момчилград, цитиран от bTV.

Според Карадайъ обаче за четиримата е гласувал електоратът на движението и те не могат да го представляват извън парламентарната група.

По-рано днес Местан обяви, че напуска парламентарната група на ДПС заедно с Хюсеин Хафъзов, Айдоан Али и Шабанали Ахмед, като очаква да се присъединят и други.

Лютви Местан не даде категоричен отговор на въпроса дали предстои да направи нова партия. Той обаче показа, че тази мисъл не му е чужда и обясни, че дали ще създаде своя формация или не, зависи от дебата, който започва с избирателите си.

Според Карадайъ, въпреки заявките на предшественика му за създаване на нова партия, няма опасност ДПС да се разцепи. Той посочи, че на честванията са се събрали рекорден брой хора, а 12 народни представители, трима евродепутати и шестима кметове от Кърджалийско са подкрепили новите лидери на политическата сила.

Стана ясно още, че предстои разговор с кмета на Джебел и областен лидер на ДПС Бахри Юмер, на който ще се изясни зад кого застава той и от отговорите зависи политическото му бъдеще. Той коментира по-рано днес, че вероятно ще последва Местан, защото не е чул смислен аргумент за отстраняването му.

Днес старото и новото ръководство на партията почетоха жертвите на Възродителния процес. Триумвиратът, който замести Местан (Четин Казак, Мустафа Карадайъ и Рушен Риза), беше освиркан от част от присъстващите. Това се случи пред погледа на турския посланик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
1
 
! Отговори
до: 58-59 преди 8 години
Ти дето се правиш на много умен , я кажо кой и кога е българизирал/побългарил ромите Дасикане Рома които сега носят български имена и се самонаричат дори християни в България , не пише в История на България или нещо там още липсва но не е приятно да се знае
45
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До анонимен 52 нали затова изгониха Местан, защото Руското крило, което се оказа по- силно го изгони. Но ако не можеш да го проумеш това е безмислено да ти се обяснява каквото и да е. Ясно демаскираха Догоан като руски агент.
44
1
 
1
 
! Отговори
наблюдател преди 8 години
Че как ще се разпаднат ДПС. Турчин никога не става християнин. Напротив ще се сплотят още повече, защото са повече от фанатици.
43
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато се приема християнството, са избити над 100 хиляди българи. Тази религия е наложена насила от Византия. Налага се една азбука, която е на базата на стара писменост, създадена през 4-и век. Прабългарите са използвали друга писменост тюркските руни. От тях са взети няколко знака и са внесени в азбуката. По времето на Борис I в България се завръщат антите славянски племена, изгонени от нашите ханове. Те налагат славянския език. И така всички започват да говорят на славянски
42
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Белгия се говорят два основни езика нидерландски (често наричан и фламандски) във Фландрия на север и френски във Валония на юг. В източните райони има официално признато малцинство, говорещо немски език, а столицата Столичен регион Брюксел официално е двуезична.
41
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Швейцария има четири официални езика немският е майчин език на 63,7% от населението, най-вече в северните и централни части, френският на 20,4% на запад, италианският на 6,5% на юг и ретороманският на 0,5% в югоизточния кантон Граубюнден. 9% от населението има друг майчин език.
40
1
 
2
 
! Отговори
25 години преди 8 години
Не ни занимавайте с МАНИПУЛАЦИЯТА ДПС а решете в този проклет Парламент най-сетне кога Дело Възродителен Процес ще влезе в СЪДА в Хага
39
1
 
1
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Моля Ви ,не обвинявайте този и онзи в русо, турко, гръко, хамерикано филство. Всичко е просто ! Голямата част от нашите пишман- политици / не че между тях няма съвестни хора / са ПОДЛЕЦИ по душа и сърце. Те не могат иначе да живеят. Готови са всеки момент да се изметнат, да излъжат, да сплетничат ! Защото са горди, амбициозни и алчни ! Още във ВНС в Търново,не посмяха да се отърсят от мръсниците /като чехи и германци/, да тръгнем на чисто и ще се влачим така .. не знам до кога. Жалко, но факт!
38
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 52Щом ДПС е турско руска партия, Защо подкрепи свалянето на руския самолет от турците. Твоите господари е трябвало да ти продиктуват нещо по смислено.
37
1
 
3
 
! Отговори
кефен преди 8 години
До напъващите се: Доги си заби такъв автогол, че тепърва ще го съзнава.
36
1
 
1
 
! Отговори
edin ot vsichkite преди 8 години
Ako ne byaha zarobvali drugi narodi nyakoga , tazi "ludnica" shtyahme da si ya spestim vsichki!A i Turciya e do nas , sledovatelno "kakav e problemat"?!Otnovo stigame do VEROIZPOVEDANIE!Zashtoto cyala Evropa izpovyadva hristiyanska religiya /zashto li i kak li Turciya se "namesva" v hristiyanskata , evropeiska religiya/?! Za kakvi prava i svobodi govorite - ta eto ya Turciya , kadeto tova ponyatie otpada avtomatichno , ili za DRUGO stava vapros?!Za tova li vsichko e s "glavata nadolu"v BULGARIA?
35
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оказа се вярно това, кето подозирахме, че ДПС е една Руско-Турска партия имаща за цел, когато трябва да дестабилизира държавата. Правете си изводите уважаеми Русофилчета, колко Руския интерес е и наш, след като се коалират с тези, които най-мразим. Нямам друг коментар, очевидно ДПС е най-антибългарската пария и трябва да бъде унщожена. Този път не можете да замажете положението.
34
1
 
3
 
! Отговори
Сульо преди 8 години
До АнонименНе бери гайле -ще са в парламента, защото не всички в България са далаверджии,психично болни или агенти на враждебни нам държави
33
5
 
7
 
! Отговори
Да се забрани! преди 8 години
ДПС=ИДИЛ !
32
5
 
12
 
! Отговори
Поттин преди 8 години
Триумвирата от сега започва да се тревожи от разцепване, защото знаят че турците няма да тръгнат след лидер-агент на Путин!
31
3
 
13
 
! Отговори
ТВ преди 8 години
Карадайъ-да неби да беше тоя с апартамента?
30
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Подкрепям МЕСТАН! А когато Меди Доганов шпионира България пред РУСИЯ и руските интереси ?!? Защо не е в затвора все още ?!
29
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я стига глупости, ами кажете какво точно сгафи Местан. Парички ли е чопнал или нещо друго?
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
питаите боико ноев рома кои ги накара да нарежат ракетите сс23 ами ЦИОН
27
12
 
9
 
! Отговори
до 36 преди 8 години
Ти не усещаш ли че от 15 и повече години в България именно евроатлантизма печели един след друг всеки избор??? Това и по време на проруски правителства, и изготвени от тях "избирателни закони".... Откритата русофилия е пагубна за всяка партия- примерите са пред нас- Бсп, Атака, Абв и т.н. загинаха, сега и Дпс се пусна по шанцата в пропастта. Местан има идеалните условия за създаването на нова партия, и ако тя се учреди без мафиотски "средства", ще спечели огромен протестен вот!