ДПС без притеснение: Партията няма да се разцепи

Карадайъ: Въпрос на морал е отцепилите се да напуснат парламента
26 дек 2015 17:40,
121
ДПС без притеснение: Партията няма да се разцепи
Снимка: БТА

Новият съпредседател на ДПС Мустафа Карадайъ заяви, че е въпрос на морал отцепилите се от движението да напуснат парламента.

Още по темата

"Бившият вече лидер на ДПС Лютви Местан и подкрепилите го трима народни представители са избрани с листата на движението и е въпрос на морал да напуснат парламента", каза Мустафа Карадайъ в Момчилград, цитиран от bTV.

Според Карадайъ обаче за четиримата е гласувал електоратът на движението и те не могат да го представляват извън парламентарната група.

По-рано днес Местан обяви, че напуска парламентарната група на ДПС заедно с Хюсеин Хафъзов, Айдоан Али и Шабанали Ахмед, като очаква да се присъединят и други.

Лютви Местан не даде категоричен отговор на въпроса дали предстои да направи нова партия. Той обаче показа, че тази мисъл не му е чужда и обясни, че дали ще създаде своя формация или не, зависи от дебата, който започва с избирателите си.

Според Карадайъ, въпреки заявките на предшественика му за създаване на нова партия, няма опасност ДПС да се разцепи. Той посочи, че на честванията са се събрали рекорден брой хора, а 12 народни представители, трима евродепутати и шестима кметове от Кърджалийско са подкрепили новите лидери на политическата сила.

Стана ясно още, че предстои разговор с кмета на Джебел и областен лидер на ДПС Бахри Юмер, на който ще се изясни зад кого застава той и от отговорите зависи политическото му бъдеще. Той коментира по-рано днес, че вероятно ще последва Местан, защото не е чул смислен аргумент за отстраняването му.

Днес старото и новото ръководство на партията почетоха жертвите на Възродителния процес. Триумвиратът, който замести Местан (Четин Казак, Мустафа Карадайъ и Рушен Риза), беше освиркан от част от присъстващите. Това се случи пред погледа на турския посланик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
зион ван от българия
25
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най- големия шамар който самия Доган си заби публично беше, че си свали маската и каза АЗ СЪМ САВА РУСКИЯ АГЕНТ, ДЕЙСТВАМ КАКТО ХУБРИДИТЕ ОТ МОСКВА МУ НАРЕДЯТ...По- голямо самоубийство от това е само физическото извинявайте!
24
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
31 Пишеш с руски опорни точки, и разбира се това са глупости, най- малкото защото руския "триумвират" на агент Сава няма сам себе си да избира на изборите, трябват хора, хора!!!! Местан е ерудиран и не е кой да е в българската политика, той реално още е лидера на бившето Дпс, заради криминалното му "отстраняване"Турците в Бг. сега имат ДУМАТА!
23
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не ви ли е срам да ни занимавате с тия точно на Коледа?! Дано се разцепи, разпадне и да пропадне вдън земя! Весела Коледа! Много здраве, мир, топлина и радост!
22
1
 
7
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Това е" най-здравата " партия у нас ! Тя е създадена противоконституционно на верска основа. И няма как да си загуби електората. Още по-вече, че доскоро нямаше изисквания за отседналост на отделната електорална единица. Лека му пръст на Ж.Желев - той и още някой-друг" голям политик ", Н също хора на бившата ДС, носят вина за тази партия. Няма начин да се разцепи. Ще се джафкат помежду си до време и пак ще се надупят един до друг в джамията !!!
21
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доган реагира на доказателства за лидер на политическа партия, вербуван агент на друга държава.Не става въпрос за възгледи по отношение на външната политика, а за чист шпионаж.
20
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доган няма смисъл да го коментирам, той е рускиагент, реакцията му срещу Местан е политическо самоубийство за Дпс, и Доган го знае...
19
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доган е най-големия мафиот в България. Мисля че е ясно за всеки.
18
1
 
3
 
! Отговори
Кеворкян преди 8 години
Доган - ,,Заедност''!Брегович - ,,След като хората не могат заедно, по добре отделно''!
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама нещо пропускате тракийските българи, и мародерстването срещу тях! Защо там не честваме всяка година с български политици
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А как прадядо и прабаба са дошли от Одринско тук през 1913 г. някой интересува ли го? Дали изобщо са могли да дойдат тук в пълен състав, колко деца изоставиха по пътя, бабата не умря ли на кораба за Варна, имот успяха ли да продадат там или бягаха да си спасят животеца, обезщетение получиха ли!? 30-40 г. след това заровиха ли ги на най високия югоизточен край на селското гробище по тяхно желание, за да ,,гледат от там своя роден край''! Вина ще ми вменявате! Не се засрамвайте, няма нужда!
15
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да се създаде нова партия с начело Хусейн Хафизов
14
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1989 г. ГКПП - Малко Търново, голямата екскурзия! Наш човек преминава от България в Турция, така мечтаната родина и за да покаже колко е щастлив, че се е отървал от България, скочи на първия турски граничен полицай и започна да го прегръща и целува. Оня като му извъртя два яки шамара и нашият разбра къде е попаднал.Погледна назад, но късно, чадо! Мандалото лопна!
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нито си АТАКИСТ, нито бг турчин, нито си ристо ботеф, нито си ястреб! Вие сте двама платени от днесс.бг за да провокирате дебат и коментари, и баалъците да си плащат за реклами! А ние няколкото шматтки ви се връзваме, уж!!!!!!
12
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цепи сялата източна част вземай Добруджа и черноморито Давай на всички над 45 по 700 долара до животВкарай туристи развий земеделие и остави останалата част от Бг на мафиятаБез друго държава нямаЦепи направот от Шумен надолу
11
1
 
2
 
! Отговори
до 17 преди 8 години
Логично говориш, но това е на теория! В живота нещата са по терсене. Ето, аз много обичам няколко чужди булки, но те хич не ми обръщат внимание. В същото време едни, които хич не обичам, псувам ги, ритам ги, гоня ги... те се врат като щурави у мен!
10
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на Господин Доган, ако се случи нещо с него, не ми се мисли как ще заговорим на турски! Не се шегувам, единствено заради него имаме уж перфектния Етнически Мир! И държим турските апетити на дистанция, но това няма да продължи вечно!
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
досега не се е чуло и видяло, напуснал партия да напуска и парламент; от тази трънка заек няма да изскочи; дали обаче ще има да самоубият някого напуснал?
8
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Презпочитам Доган пред Бойко-***
7
2
 
12
 
! Отговори
БГ преди 8 години
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ !!! ДОЛУ ТУРЦИЯ !!!