Каймаканов и Георгиева ще следват Местан

И двамата обявиха, че сдават депутатските банки в ДПС
Обновена: 29 дек 2015 15:55 | 29 дек 2015 15:52, Веселина Йорданова
102
Каймаканов и Георгиева ще следват Местан
Мариана Георгиева. Снимка: архив, БулФото

Бившият спортен министър и настоящ депутат от ДПС Мариана Георгиева обяви, че ще "следва" Лютви Местан, който беше свален от лидерския пост в движението.

Още по темата

Георгиева направи това в "право на отговор" на статия на "24 часа".

Според информацията в нея депутати от ДПС коментирали неофициално, че Георгиева и Венцислав Каймаканов са избрали да останат в парламентарната група на ДПС, а не да последват Лютви Местан в ново партийно строителство.

В опровержението си Георгиева заявява, че това внушение не е вярно.

"Ще следвам г-н Лютви Местан, защото е последният човек, който може да бъде обвиняван в антисветско поведение. Каквото и да направи, то ще е в името на онова, което превърна в емблема на своето политическо поведение – евро-атлантическото развитие на България", посочва Георгиева.

"Няма нищо по-нелепо от това, да бъде обявяван за национален предател, за ислямист и прочие характеристики, които не се покриват с безспорния му профил на убеден либерал-демократ, доказван неизменно цели две политически десетилетия в България", допълва депутатката от ДПС.

Опровержение до вестника по-късно е изпратил и Каймаканов.

"Не съм член на ДПС. В парламента съм като част от гражданската квота. На последните парламентарни избори бях поканен лично от г-н Местан с идеята му да разшири експертното присъствие в парламентарната група.

Споделям последователното му поведение в защита на либералните ценности и избора на България да бъде член на ЕС и НАТО. За мен честната позиция е да напусна парламентарната група, като гласуването ми ще бъде за всички полезни за България решения", посочва Каймаканов.

В събота в Момчилград беше обявено, че трима депутати напускат групата на ДПС в парламента и заедно с доскорошния си лидер Местан ще бъдат независими народни представители. Това са Шабанали Мехмед, Айдоан Али и Хюсеин Хафъзов.

Колко депутати на движението реално ще последват Лютви Местан, ще стане ясно след коледната ваканция на депутатите. Групата на ДПС е от 36 народни представители.

Първият работен ден на парламента ще бъде на 13 януари.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 8 години
Тая гяурка Георгиева , май има някаква зависимост от Местан , това "следване" не туку така за "евроатлантически ценности" !
59
3
 
6
 
! Отговори
ТУРЧИН преди 8 години
БЛАГОДАРИМ ВИ БРАТЯ БЪЛГАРИ !!!ТУРЦИТЕ И БЪЛГАРИТЕ ГИ РАЗДЕЛЯ ГОГАН,НАСТРОЙВА ТУРЦИТЕ СРЕЩУ БЪЛГАРИТЕ,И БЪ;ГАРИТЕ СРЕЩУ ТУРЦИТЕ,ВИКА : РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ
58
2
 
9
 
! Отговори
Жалко! преди 8 години
И така... жалко за България! Държавна сигурност (майка на олигархията) отново закрепва позициите си под носа на заспалия и скоро МЪРТЪВ български народ и осигурява бъдещето си със 100 години напред. С нейните няколко лица като най-явните - ГЕРБ, БСП, ДПС, другите си ги знаете, успява да се изгаври с един народ, който поради плиткоумие и лъжлива гордост не умее и предполагам никога няма да успее дори да си зададе правилните въпроси.... поне докато в хладилника има храна.. а на много места и няма!
57
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
UBAVA RABOTA AMA BALGARSKA XAXAXAXAXAX
56
3
 
11
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
БРИЙЙЙЙЙ...ОТКЪДЕ ТАЯ ЛЮБОВ , КЪМ РЯЗАНАТА ПУШКА НА ЧЕНГЕТО, БЕЕЕЕЕЕЕЕ...ХА,ХА,ХАААААйде , целувайте го БАШ ТАМ--КЪДЕТО НАЙ-ОБИЧА,... ДРУГАРЧЕТА...!!!!
55
2
 
24
 
! Отговори
кръстоносец преди 8 години
ТОВА ЧЕ НЯКОЙ НОСИ БЪЛГАРСКО ИМЕ НЕ ГО ПРАВИ БЪЛГАРИН.ИМЕТО БЪЛГАРИН ТРЯБВА ДА СЕ ЗАСЛУЖИ!ПРЕКАЛЕНО МНОГО СТАНАХА ПРЕДАТЕЛИТЕ В ТАЯ ДЪРЖАВА. КЪДЕ СА БЪЛГАРИТЕ????????????
54
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лютви Местан искаше да продаде ДПС на Анкара! Измяната му вбеси Доган! Такова предателство се наказваше със смърт!
53
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименТези трябва да напуснат и Народното събрание. Те вече не са избрани с първоначалната цел. Не са избрани като независими. Странно защо, на Правилникът на НС не предвижда излизането им от НС - нещо съвсем резонно, тъй като никой не ги е избрал като такива. Това е вопиющо нарушение на избирателсксите права!!! А професорката "по езика" е ясна.
52
15
 
13
 
! Отговори
Хм... преди 8 години
продължение:Много българи без предрасъдъци / не само бг граждани/ одобряват и то не от сега Доган като политик, а може би единствения български политик!
51
2
 
2
 
! Отговори
Хм... преди 8 години
До АнонименАбре тез от Бг са зависими от външни фактори, външни политици или чиновници, външни политики и независими / поне така се държат/ от народа си, а у САЩ Обама е зависим от гласоподавателите си / гражданите на САЩ/, но не и от външни фактори! Наши /БГ/ не се съобразяват с волята на домашните, докато Обама естествено се соъобразява със своите /от дома му/!пп. предполагам, че в БГ няма да изберат Доган за президент ако се кандидатира, поради това че не е българин, а само бг гражанин
50
3
 
18
 
! Отговори
>>> преди 8 години
*** еничарка !
49
7
 
22
 
! Отговори
цък преди 8 години
Въх, мъ то имало и женски яничари???Поредното доказателство, че:"Не сме народ! Не сме народ, а ***,пак ще кажа и с това ще да свърша."П.Р. Славейков
48
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Хм...Обама да не мислиш че е тoку-така президент. Това е само опаковката.
47
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до демократРусия ще спаси света, както спаси нас от робство. Българските гъзари, винаги са мразели силните хора.
46
10
 
7
 
! Отговори
Хм... преди 8 години
Като предизвикателство : чудя се дали българските граждани са дорасли да изберат Доган за президент на РБ? Иначе всите са евроатлантици - демократи, *** все търсят да са под нечия сянка / Турция ли, ЕС ли, САЩ ли, Русия ли/! пп. припомням на евро-атлантически или атлантико-евро ориентираните е, че в САЩ тъмнокож е президент от САЩ! ппп. Альоу, бебетата Каймаканов, Георгиева, Местан все търсят от де да бозаят, щот не са дорасли да са хора /независими и самостоятелни/ камо ли да са политици!
45
14
 
9
 
! Отговори
демократ преди 8 години
Волен и Доган ще се оплачат пак в Руското посолство че са репресирани..ха..ха
44
1
 
20
 
! Отговори
турчин преди 8 години
Понеже много такива експерти има в ДПС и в управлението на страната сме на този хал. С всичко се занимават в България но нищо не се довежда до народа. Как още трябва да се им втълпи на управлаващите че за всяка нация е необходима Развито земеделие енергетика и сигурност. Това са направленията за възхода на една нация. Експерти аман ,,калинки". Популисти колкото искаш. Лошото е че народа още им вярва.
43
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 64Добре, решил си да мразиш руснаците, каква е причината? Не мога да разбера такива хора като теб. Каква религия си? На колко си години?
42
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 62: "Руснаците и ние българите, сме най великите нации." Ама, защо толкова се унижаваш като слагаш и руснаците !!!?
41
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
както е тръгнало в дпс само атака ще остане..:-) ))