Каймаканов и Георгиева ще следват Местан

И двамата обявиха, че сдават депутатските банки в ДПС
Обновена: 29 дек 2015 15:55 | 29 дек 2015 15:52, Веселина Йорданова
102
Каймаканов и Георгиева ще следват Местан
Мариана Георгиева. Снимка: архив, БулФото

Бившият спортен министър и настоящ депутат от ДПС Мариана Георгиева обяви, че ще "следва" Лютви Местан, който беше свален от лидерския пост в движението.

Още по темата

Георгиева направи това в "право на отговор" на статия на "24 часа".

Според информацията в нея депутати от ДПС коментирали неофициално, че Георгиева и Венцислав Каймаканов са избрали да останат в парламентарната група на ДПС, а не да последват Лютви Местан в ново партийно строителство.

В опровержението си Георгиева заявява, че това внушение не е вярно.

"Ще следвам г-н Лютви Местан, защото е последният човек, който може да бъде обвиняван в антисветско поведение. Каквото и да направи, то ще е в името на онова, което превърна в емблема на своето политическо поведение – евро-атлантическото развитие на България", посочва Георгиева.

"Няма нищо по-нелепо от това, да бъде обявяван за национален предател, за ислямист и прочие характеристики, които не се покриват с безспорния му профил на убеден либерал-демократ, доказван неизменно цели две политически десетилетия в България", допълва депутатката от ДПС.

Опровержение до вестника по-късно е изпратил и Каймаканов.

"Не съм член на ДПС. В парламента съм като част от гражданската квота. На последните парламентарни избори бях поканен лично от г-н Местан с идеята му да разшири експертното присъствие в парламентарната група.

Споделям последователното му поведение в защита на либералните ценности и избора на България да бъде член на ЕС и НАТО. За мен честната позиция е да напусна парламентарната група, като гласуването ми ще бъде за всички полезни за България решения", посочва Каймаканов.

В събота в Момчилград беше обявено, че трима депутати напускат групата на ДПС в парламента и заедно с доскорошния си лидер Местан ще бъдат независими народни представители. Това са Шабанали Мехмед, Айдоан Али и Хюсеин Хафъзов.

Колко депутати на движението реално ще последват Лютви Местан, ще стане ясно след коледната ваканция на депутатите. Групата на ДПС е от 36 народни представители.

Първият работен ден на парламента ще бъде на 13 януари.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
6
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
До Анонимен 59Какъв патриот бе? Ако си от крайния ислям, те разбирам. Руснаците и ние българите, сме най великите нации.
39
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей, хибридната война на Кремъл не подмина и ДПС ! Това подтвърждава, че АТАКА и ДПС са две половинки от едно цяло.
38
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много ми е интересно по какво е експерт тази, че разширявала експертното присъствие : )Иначе е страхотно това, че дпс се разцепва
37
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Местан излезе патриот не руска шантонерка!
36
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нужник
35
6
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Какви прости русофоби има тука. Каймаканов ще направи много добре ако изчезне от България. Десетки хиляди подписа събрахме в Пловдив да го изгоним от управлението на града, миналия мандат и не успяхме.
34
1
 
11
 
! Отговори
бг турчин преди 8 години
Айде бе не идвали туркини. Какво мъжете дето са се заселвали са оставяли жените си сами в Анадола ли? Турчина какъвто е ревнив няма как да го направи това.
33
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Фалшивите "русофили" изведнаж много залюбиха ДиПиСето !
32
2
 
5
 
! Отговори
бг турчин преди 8 години
Що се отнася до религията не всички турци са мохамедани. Аз например съм православен християнин. В Турция има предимно протестанти. Сртед протестантите прозелитизма много по-добра. В Турция можеш да получиш като подарък протестантска турска Библия. Раздават ги безплатно.
31
5
 
4
 
! Отговори
??? преди 8 години
Дори да си записват потеклото,то не е записано 500години назад!Когато се създава Османската империя,а и след това в България не е влязла нито една туркиня!Това е документирано и в турски записки!Заради различията в религия и бит.Така,че си мисля,ча много от тях са българи приели исляма и с поколения научили турски поради ред причини!
30
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От цялата патаклама у ДПСто става ясно, че Догановата част от него минава на рубли !
29
3
 
7
 
! Отговори
бг турчин преди 8 години
Както има бесарабски българи, така има и български турци.
28
4
 
6
 
! Отговори
достатъчно преди 8 години
Не съществува такова такова понятие български турци.Или си българин или си турчин.Който се чувства турчин да се откаже от българския паспорт и да си замине в Турция,премахване на двойното гражданство.Или си кон или магаре.Нямаме нужда от катъри.Вървете си с мир,вашия бог-Аллах ви дава знаци но вие ги пренебрегвате.Бъдещето не е на агресивните а вие сте такива.
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По майчина линия рода ми идва в България от Истанбул, преди окло 300 г. А по бащина идва още с първите заселници османлии по тези земи. Всеки се интересува от кръвта си, какъв е кой е. И се знае кой е турчин, кой е българо-мохамеданин. Даже има отделни селища обособени само с отделните етнически групи. Турци не живеят при българо-мохамедани, както и българо-мохамеданите не живеят при турци. Всеки си държи на кръвта. Така си го обяснявам.
26
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
щерката на Лютви Местан се венча за корабния инженер от Истанбул Гьоксел Абаджъ на пищна церемония в комплекс Маказа" край Кърджали. По стара мюсюлманска традиция пищната сватба е продължила три дни, като младоженците са организирали и второ пиршество - в Истанбул, където масрафът е излязъл над 40 000 евро. Говори се, че трапезата е била платена от виден бизнесмен, при когото Местан бил на хранилка".
25
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Елиз, дъщерята на низвергнатия лидер на ДПС Лютви Местан, е получила царски подарък от турския посланик в България Сюлейман Гьокче на сватбата си това лято, информира сензационно в. Всеки ден".пратил на младото семейство чисто ново Ауди" А8 за 300 бона, вързано с червена панделка.
24
1
 
5
 
! Отговори
бг турчин преди 8 години
Възрастните турци помнят историята на рода си и я записват за идните поколения. Моят род по бащина линия идва в България от гр. Кония. Изгонени са от Османската империя от султанба по религиозни причини, защото са алевити. И така се заселват в България, като са много начетени, което е нещо рядко за времето си. Те основават с още един род едно село в България, което си съществува и до днес и си е населено на 99 % с турци.В още един коментар ще разкажа за рода си по майчина линия.
23
4
 
13
 
! Отговори
681 преди 8 години
Най ме е гнус от такива доброволни еничари като Мариана Георгиева и Венцислав Каймканов ...грамада за тях.
22
3
 
5
 
! Отговори
? преди 8 години
Съветвам всички дето се мислят за турци ,да си изследват ДНК!Да не се окаже ,че са чисти българи!Италиански учени установиха,че нашето ДНК няма нищо общо с турското ,а е като на повечето европейски народи с чистота 98%.
21
4
 
9
 
! Отговори
бг турчин преди 8 години
Интересно защо Павел се скри в турското посолство? Каза, че го е било страх за живота му. Като дългогодишен председател на ДпС той много добре знаеше какво може да му се случи. Т.е. той знаеше, че могат да го убият. Това е истината за "демократиочната" партия ДпС. Като те отсвирят и ако си турчин може и да изчезнеш от този свят.