Каймаканов и Георгиева ще следват Местан

И двамата обявиха, че сдават депутатските банки в ДПС
Обновена: 29 дек 2015 15:55 | 29 дек 2015 15:52, Веселина Йорданова
102
Каймаканов и Георгиева ще следват Местан
Мариана Георгиева. Снимка: архив, БулФото

Бившият спортен министър и настоящ депутат от ДПС Мариана Георгиева обяви, че ще "следва" Лютви Местан, който беше свален от лидерския пост в движението.

Още по темата

Георгиева направи това в "право на отговор" на статия на "24 часа".

Според информацията в нея депутати от ДПС коментирали неофициално, че Георгиева и Венцислав Каймаканов са избрали да останат в парламентарната група на ДПС, а не да последват Лютви Местан в ново партийно строителство.

В опровержението си Георгиева заявява, че това внушение не е вярно.

"Ще следвам г-н Лютви Местан, защото е последният човек, който може да бъде обвиняван в антисветско поведение. Каквото и да направи, то ще е в името на онова, което превърна в емблема на своето политическо поведение – евро-атлантическото развитие на България", посочва Георгиева.

"Няма нищо по-нелепо от това, да бъде обявяван за национален предател, за ислямист и прочие характеристики, които не се покриват с безспорния му профил на убеден либерал-демократ, доказван неизменно цели две политически десетилетия в България", допълва депутатката от ДПС.

Опровержение до вестника по-късно е изпратил и Каймаканов.

"Не съм член на ДПС. В парламента съм като част от гражданската квота. На последните парламентарни избори бях поканен лично от г-н Местан с идеята му да разшири експертното присъствие в парламентарната група.

Споделям последователното му поведение в защита на либералните ценности и избора на България да бъде член на ЕС и НАТО. За мен честната позиция е да напусна парламентарната група, като гласуването ми ще бъде за всички полезни за България решения", посочва Каймаканов.

В събота в Момчилград беше обявено, че трима депутати напускат групата на ДПС в парламента и заедно с доскорошния си лидер Местан ще бъдат независими народни представители. Това са Шабанали Мехмед, Айдоан Али и Хюсеин Хафъзов.

Колко депутати на движението реално ще последват Лютви Местан, ще стане ясно след коледната ваканция на депутатите. Групата на ДПС е от 36 народни представители.

Първият работен ден на парламента ще бъде на 13 януари.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
5
 
6
 
! Отговори
до туркиш преди 8 години
Като искате Турция,идете живейте там!Кой ви пречи?Но да викате после както при преселението 86г. мен ме уважиха в Турция веднъж,а баджанака понеже е по-хубав три пъти!
19
5
 
12
 
! Отговори
E преди 8 години
България никога,ама никога не може да бъде с Турция!Защото Турция не гледа на нас като съседи,а като територия която иска да превземе.За това и ние обичаме всички нации ,но не и турците!
18
12
 
6
 
! Отговори
Turkish Power преди 8 години
Bulgaria i Turciya...zaedno naveki!
17
4
 
8
 
! Отговори
българина преди 8 години
да връщат личните карти всичките и у анадола да пазат сирииската граница от руснаците, еничарите да им умрът децата!!
16
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВЧЕРА ОТЕЦ БОЯН САРЪЕВ БИ ТРЕВОГА,ЧЕ В КЪРДЖАЛИ И РЕГФИОНА НА РОДОПШИТЕ ВЪРВИ ПЛАН НА АНКАРА С УЧАСТИЕТО И НА НАСЕНСКИ ПОЛИТИЦИ НАЧЕЛО С ЛЮТВИ МЕСТАН ДА СЕ ПОВДЕИГНЕ НА БУНТ МУСЮЛМАНСКОТО НАСЕЛЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ И ДА БЪДЕ ОБЯВЕНА АВТОНОМИЯ НА В КЪРДЖАЛИЙСКО И РЕГИОНА ОКОЛО ШУМЕН И РАЗГРАД.ТОВА Е СТРАШНАТА ИСТИНА,А ТУКА ГЕЙ ДРУЖИНКАТА НА РАДА ДЪЛБОКАТА СЕДНАЛИ ДА ЗАЩИТАВАТ ПОЛИТИКАТА НА ТУРЦИЯ,МЕСТАН И ЕРДОГАН.
15
2
 
6
 
! Отговори
+ преди 8 години
36 - да, за да има повече място за американските и турските слуги
14
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вие не разбрахте ли ,че драскашите против Русия ,в подкрепа на Турция даже не са турчета,а са подли юдейски -хазарски *** ,като Рада дълбоката и подобни нему.Такива открай време са ненавиждали всичко българско и руско.такъв е бил и Сюлейман Паша с рожденно име Соломмон Леви Идиш който заповядва погрома на д Стара и Нова Загора по време на руско-туурската война .спомням си ,че няколко видни седесари начело с Ф Димиров искаха на тоя *** Сюлейман-Солонон да му вдиггнели паметник мна Шипка
13
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
29 Това дето си надраска го пишеш главно от страх, и понеже си шушумига естествено не елаеш да носиш и никаква отговорност за драсканиците си родеещи сесъсшизофрения...........
12
1
 
3
 
! Отговори
Huk преди 8 години
..Za pari..dushata na rodu bulgarski dava..Edna Bulharka!!
11
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
27 ЮМЕР не се хаби москалче, едно е ясно- рускитрол си и толкоз
10
6
 
25
 
! Отговори
Дон КурЛеоне преди 8 години
КАТО ЧЕТА КОМЕНТАРИТЕ НА *** ДЕТО Е НА ХРАНИЛКА ПРИ СОРОС И АМЕРИКА(ЗА БЪЛГАРИЯ) МИ СТАВА ЯСНО,ЧЕ ТЕЗИ *** СА ДОРИ ПО ОПАСНИ ОТ ТУРСКИТЕ ИСЛЯМИСТИ И СИ ДАВАМ СМЕТКА КОЛКО Е ВАЖНО ЗА БЪЛГАРИЯ ДА ИМА ЕДИН НОВ НАРОДЕН СЪД И СЛУГИТЪЕ НА САЩ И ЦИОН ДА БЪДАТ ПРАТЕНИ В БЕЛЕНЕ ЗА ФУРАБ НА ПРАСЕТАТА ,САМО ТАКА ЩЕ Я ИМА БЪЛГАРИЯ
9
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
русофилите имат главната вина за разделението на българския народ, с патологичната си преданост към русията те силом караха останалите българи да се кланят на московския падишах и така десетилетия наред. След туй "дойде тяхната 89 ...перестройка" и станаха капиталисто- мафиоти със шумкарско криминално минаро- наследство от Нрб- то... Сега няма какво да хленчат рускитеагенти- те сами се погребаха с глупавата си омраза към Запада и величаенето на москва...нищо ново не е научено и старото не е заб
8
8
 
16
 
! Отговори
+ преди 8 години
Проевропейската и пробългарска позиция на всички ДПС мекерета ще стане ясна на ***-русофоби драскащи по-долу чак когато ни вземат част от страната и напълнят останалата с фереджета и бради. *** народ си заслужава съдбата. Ориентирайте се към Кърджали, там няма русофили. Ако стане страшно - бягайте в турското посолство. Мекерета.
7
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
20Защо да няма партия на Местан, след като на руското малцинство у нас чиито представители сте именно вие руските лакеи имате няколко партии- атака, бсп, агентурната ДС част от Дпс, абв и т.н. други по- миниатюрни партийки??? Значи за рускитеагенти може, а за останалите които сме мнозинство не може?!? Е как така бе шушляци? айййде улево
6
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
19 НЕ най- добре е АМЕРИКАНОФИЛ, те скоро ще наместат и русия и турция в канализацията, изборите в САЩ вече наближават
5
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
do 10 Точно обратното за г- жата има Род и Родина и това е България, но не и русия която ясно се вижда е твоя "родина"! Българите одавна заплюха дежурните русофилски пропагандни лъжи за "лошия" Запад, "поробителката" Турция, "империялистическия САЩ", и от 2014 г. "фашистката Украйна", ако русофилите стемалоумни, то болшинството не сме! И да питам лъжливите камиларчета руски "журналисти" от Раша дейли къде видяха "масови"протести срещу Давутоглу...пак лъже, всичко руско е лъжа
4
4
 
9
 
! Отговори
факт преди 8 години
Защото Местан спекулира с ЕС. , тъй като всяка втора дума от устата му е европейски ценности ,евроинтеграция , и други подобни глупости !!
3
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тази жена дали сам може да се понася? така дълбоко е приспала съвестта си в името на парите...дано се намери някой да й вземе българския паспорт, който НЕ заслужава, поне да не се мъчи
2
29
 
11
 
! Отговори
НОВО ДПС преди 8 години
Българин съм и съм за България в Европа и НАТО, ще стана член на новата партия на г-н Местан веднага след като бъде учредена! Долу руската мафия, ние не сме руски подлизурки!
1
5
 
36
 
! Отговори
илко преди 8 години
Всички българи членове на ДПС са предатели.