Президентският поздрав – зов за ред и демокрация

Без отлагания в реформите, зарече се Росен Плевнелиев
Обновена: 1 яну 2016 09:00 | 1 яну 2016 08:16,
169
Президентският поздрав – зов за ред и демокрация
Снимка: кадър bTV

Нека да подобрим демокрацията и си подредим държавата. Този призив отправи президентът Росен Плевнелиев в новогодишното си обръщение към българите, пишеbTV. И уточни, че подобрението ще дойде, когато предприемачите успяват по правилата, а не с връзки, институциите работят с лице към хората и решават техните проблеми, младите видят перспектива и останат .

"Да почистим българското море, земя, природа. Да направим нашите градове и села по-модерни и уютни. Да дадем път на можещите и знаещите, на трудолюбивите и добрите, за да се множат делата им", призова още президентът.

Той подчерта, че голямата отговорност на политиците е да отговорят на изгубилите търпение български граждани с решителност, а на недоверието – с морал.

"Вече няма място за отлагане на промените и за половинчати решения нито в българското правосъдие, нито в здравеопазването, образованието или енергетиката. Време е политиците да изпълнят със съдържание думата "реформа“, предупреди държавният глава.

Според Плевнелиев гласуването на референдума ("за" и "против" електронното гласуване), инцииран от него е показало енергия в обществото за промяна.

В заключение президентът пожела:

"Пожелавам на всички българи, където и да са те по света, здраве и щастие, мъдрост и увереност в мислите и в делата. Нека в домовете ни има мир, любов и благоденствие."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мън-мън-мън,бръм-бръм-брън,скучен и празен като новогодишна програма.Седи баба Иванка и дядо Иванчо с чаша вино на връх нова година и слушат за програма 20-20?
28
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българите са много културни и образовани хора !Как да не напишеш нещо заради което да не те изтриятИзхарчиха милиарди за интеграция на едни същества които не можаха да няучат на нищо.
27
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
" Силата на една нация не бива да се измерва с територия и военна мощ, а с културата и образованието на хората "Дори да кажем ,че е прав защо в България се толирират необразованите !Получават всякаква помощ от държавата в формата нта детски ,социялни ...
26
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Президента говори П.О.П.О.Л.И.З.К.И
25
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 20Не ни интересува как си заченат. Коментарите са само относно речта на президента.
24
1
 
32
 
! Отговори
зъл преди 8 години
Това лято храбрите укри попитаха висш американски чиновник,кога аджеба Крим ще се върне в Украйна.- Когато жизненият ви стандарт надвиши руския, отвърна им янкито. Това е причината в Турция да се инвестираха ститици милиарди долари, а в България да цари глад и мизерия до Небесата. И за това трябва да сме благодарни на Ран и Ът, чийто план се провежда и в момента. План изпълняван от еничари, като Боко и Росен П.
23
2
 
38
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
Представете си какъв човек е тоя на снимката щом на пресконференцията в онази нощ, когато стана президент и Тиквата като го шляпна зад врата, тоя се ухили като оли.го.френ! Представете си за каква мижи.турка става въпрос. Представете си, че сте на негово място и публично някой ви шляпне зад врата- даже и той да се казва Бойко Методиев Борисов. Ще се усмихнете ли ***.отски или ще кажете , че прекратявате участието си в пресконференцията на журналистите отсреща и ще си излезете от залата???
22
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо спомена в речта си ОБШИРНИ ТЕРИТОРИЙ И ВОЕННА МОЩ !САЩ ли имаше предвид или Русия и какво общо има това с нас!?
21
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Росенчо, поздравявам те за Новата година с Васил Найденов и песента му "Клоунът"!
20
0
 
26
 
! Отговори
Димо преди 8 години
Еийй луд умора няма
19
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз няма да ходя на работна от сутрин до вечер и да си плащам всичко а те на мой гръб ще живеят хайде сиктир на братството и равенството с *** !
18
2
 
29
 
! Отговори
Нострадамски преди 8 години
Братя и сестри българи, от всеки един от нас зависи, дали 2016 няма да е последната година в историята на България. Окупирани, нас ни управляват назначени от душманите ни еничари и изменници, водещи държавата към гибел. Дедите ни тръгваха в битка с викове- ПО ПЕТ, НАААА НОЖ! Ние трябва да векаме по петдесет на нож и даже при това положение без помоща на жените няма са успеем да смогнем! Българки, ще се наложи да вземете пример от храбрите жени на Израел и Кюрдистан, за да успеем да отблъснем злото надвиснало над България! Бог със всички вас!
17
4
 
25
 
! Отговори
Васко кецата преди 8 години
Клоунът ...
16
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ОСТАВКА !Наслушахме се на приказки за братство и равенство Видяхме как тези към които сме толерантни ни крадът
15
1
 
6
 
! Отговори
до путеноид 16 преди 8 години
Джим Кери с дилдото,какво ти са виновни артистите?
14
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хубави приказки за демокрация ама как да отговориш на крадците с толерантност !Няма начин да се прибереш в обраното ти жилище и да викнеш полиция за да ти кажат ,че е нормално това което ти се е случило.
13
2
 
32
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Аз пък не проумявам, какъв е смисълът и ползата от цялата така наречена президентска институция. Това е един огромен финансов тумор в мозъкът на държавата. Една куха синекурна длъжвост. Нищо не зависи от нея --- без никакви права! Само задължението да бъде високо платен български турист ! А иначе Президентинът е симпатяга и добре стои на фотографиите с държавните глави на други държави.Хубави пожелания - като много,много неща в Рекспубликата!
12
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо се заяжда с Русия в това обращение, каза не били важни обширните територии и воената мощ !
11
2
 
55
 
! Отговори
зъл преди 8 години
Вече 26 години правят реформи и реформи на реформите. Окрадоха съществуващото - 270 милиарда и пак не им стигна. Сега крадат бъдещето, като теглят заеми. Когато обявят банкрут ще избягат в Америка и ще оставя България на Турция, такава им е играта на тези мишки, плъхове и къртици.
10
3
 
54
 
! Отговори
пожелания преди 8 години
Пожелавам на народа на България една безборисова Нова 2016 година!