Не е "глоба клошар", това е "глоба вандал"!

Актовете ще са за "вандалско отношение към контейнерите"
30
Не е "глоба клошар", това е "глоба вандал"!
Снимка: Булфото, ахрив

Санкцията придоби наименованието "глоба клошар", аз я наричам "глоба вандал", обясни екоминистър Ивелина Василева пред bTV по повод предвидените глоби за ровене в кофите за боклук.

"Текстовете, които предлагаме са насочени към актовете когато има вандалско отношение към контейнерите", поясни тя. Глобите ще бъдат от 300 до 1000 лева.

"Нашата цел е не да тормозим клошарите, а да защитим обществения интерес и да не позволяваме посегателство", поясни Василева.

Още по темата

По думите й, глобите ще се налагат от отделните общини. "Един контейнер струва от 400 до 800 лева, а само за миналата година са били унищожени близо 10%", каза тя.

Според нея въведените през 2011 година разпоредби за ограничаване използването на найлонови торбички са намалили потреблението им с 50 процента.

"Тогава статистиката показваше, че годишно се използват 1 млрд. и половина торбички", каза тя.

"Обществото трябва да търси адекватни механизми. Ние не вървим срещу определена група хора", каза още Ивелина Василева.
 


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Колио преди 2 години
Асьм затова да отнемем имотите парите пенсиите и всичкото движимо и недвижимо имущество на политиците и вишите общински служители да дадем тяхните облаги на клошарите и след това да гласуваме двоина глоба за ровене в боклука.Пази боже сляпо да прогледне.
22
2
 
10
 
! Отговори
1 преди 2 години
др.василева,за "глоба вандал"ви разбрахме,а геноцида който извършвате с партията си над народа,благоденствие ли ,да го наречем.
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Италианската мафия се грижи за боклука в Италия.
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малките клошарите взимат бизнеса на Големите клошари. Ако боклукът е ценен и струва пари, защо Големите клошари го искат без пари, не плащато и ограбват гражданите, които са платили опаковките? Това е вандализъм и узаконен грабеж на парите на гражданите.
19
2
 
6
 
! Отговори
8 преди 2 години
До Към 12

ТИ ХОДИЛ ЛИ СИ НЯКОГА В ЩАТИТЕ!?ХОРАТА СА ТАКА ПОДСИГУРЕНИ,ЧЕ ДАЖЕ В СПЕШНОТО СИ ПЛАЩАТ.ЯДЯТ ПО-0 ГОЛЕМИ БОКЛУЦИ ОТ НАС!
18
2
 
8
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 2 години
Като ровиш в кофата я поругаваш един вид и затова трябва да бъдеш наказан. Аман от имбецили. На ровещите по кофите няма как да им вземеш 1000 лева, само ще се водят едни административни преписки и ще се симулира дейност.
17
1
 
5
 
! Отговори
men преди 2 години
глоба фалирала държава и глоба фалирали мутри котараци приятели на вожда. това е истината.
16
4
 
7
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Напълно подкрепям глобата! Това с недоимъка го разправяйте на някой друг! Всички знаем, че масово тези които ровят по кофите го правят за патронче водка и кутия цигари! Има кухни за бедни, но те не са интересни, защото в тях не предлагат алкохол! Телевизиите правят репортаж за някой пенсионер, но на 1 такъв се падат по 100 роми, които трошат контейнерите и разхвърлят боклука около тях. И после защо живеем в мизерия...Въпросът е тези глоби наистина да се налагат!
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
KLOSHAR DARGAVA HRANI.
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е ли по-добре да се изискват отпечатъци от пръсти, преди да се разреши ровенето в кофите за ***? Може да се ползва апаратурата в аптеките - влиза клошара, дава си отпечатъците, после получава документ, заверява го в общината, после сключва концесия, плаща ДДС, такса и може да рови свободно.
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
6TOM YPRAVATA I MAFIQTA KOITO SE PODKREPQT,ZAPO4NAXA I OT KLO6ARITE DA ISKAT,QVNO ZA Q ZAKASALI SERIOZNO,DANO TVA E NA4ALOTO NA KRAXA IM
12
5
 
4
 
! Отговори
Към 12 преди 2 години
12, Вие усещате ли се, какви сравнения правите. В Щатите, хората са подсигурени, а не като у нас, захвърлени на произвола на съдбата. Защо веднъж не излизите от стаята си и да се разходите, за да видите как недоимъка е изписан на лицето на хората. Мамини синчета сте вие, спуснати от изобилието в нищетата.
11
6
 
6
 
! Отговори
Озадачен преди 2 години
Гладът не пита. За да оцелее, клошарът трябва наистина да се превърне във вандал.Не само по селата, но сега и в градовете ще има пропищели ограбени и пребити, дори убити. Българинът ще се превърне в жертва и цел на омразата, защото това правителство се оглавява от "Българи". А в София има най-много клошари. Най-много пребити и ограбени ще има. Май ще има клошаро емигрантски консорциум. Дупце да ви е яко.
10
2
 
12
 
! Отговори
Кой?! преди 2 години
Контейнерите не се изпразват редовно, около тях залежават много неизметени боклуци. Кой е за глобяване всъщност м?!
9
1
 
13
 
! Отговори
пена преди 2 години
Мафията закъса яко и вече и се налага да се конкурира с клошарите....
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
MRASNIZITE OT GERB GOVORYAT ZA VANDALI,A TOVA CE RAZSIPAHA BALGARIA NE E LI VANDALIZAM.
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази богата жена няма никаква съвест и разбиране на бедни хора. Глоби за клошари? Тези хора вече забравили какво е да имаш пари.
6
1
 
14
 
! Отговори
ЧОВЕК преди 2 години
ЕТО КАК СЕ ПОДКРЕПЯ МАФИЯТА В ТОЗИ БИЗНЕС.
5
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно тука пишат хора с психични проблеми . Виждал съм как млад цигаNин нарочно изхвърля всичко от контейнера. На такъв какво да му кажеш освен една тояга по главата .
4
5
 
10
 
! Отговори
изроди преди 2 години
това е гавра