Не е "глоба клошар", това е "глоба вандал"!

Актовете ще са за "вандалско отношение към контейнерите"
13 яну 2016 10:14,
30
Не е "глоба клошар", това е "глоба вандал"!
Снимка: Булфото, ахрив

Санкцията придоби наименованието "глоба клошар", аз я наричам "глоба вандал", обясни екоминистър Ивелина Василева пред bTV по повод предвидените глоби за ровене в кофите за боклук.

"Текстовете, които предлагаме са насочени към актовете когато има вандалско отношение към контейнерите", поясни тя. Глобите ще бъдат от 300 до 1000 лева.

"Нашата цел е не да тормозим клошарите, а да защитим обществения интерес и да не позволяваме посегателство", поясни Василева.

Още по темата

По думите й, глобите ще се налагат от отделните общини. "Един контейнер струва от 400 до 800 лева, а само за миналата година са били унищожени близо 10%", каза тя.

Според нея въведените през 2011 година разпоредби за ограничаване използването на найлонови торбички са намалили потреблението им с 50 процента.

"Тогава статистиката показваше, че годишно се използват 1 млрд. и половина торбички", каза тя.

"Обществото трябва да търси адекватни механизми. Ние не вървим срещу определена група хора", каза още Ивелина Василева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
Колио преди 8 години
Асьм затова да отнемем имотите парите пенсиите и всичкото движимо и недвижимо имущество на политиците и вишите общински служители да дадем тяхните облаги на клошарите и след това да гласуваме двоина глоба за ровене в ***.Пази боже сляпо да прогледне.
22
2
 
11
 
! Отговори
1 преди 8 години
др.василева,за "глоба вандал"ви разбрахме,а геноцида който извършвате с партията си над народа,благоденствие ли ,да го наречем.
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Италианската мафия се грижи за *** в Италия.
20
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малките клошарите взимат бизнеса на Големите клошари. Ако *** е ценен и струва пари, защо Големите клошари го искат без пари, не плащато и ограбват гражданите, които са платили опаковките? Това е вандализъм и узаконен грабеж на парите на гражданите.
19
2
 
7
 
! Отговори
8 преди 8 години
До Към 12ТИ ХОДИЛ ЛИ СИ НЯКОГА В ЩАТИТЕ!?ХОРАТА СА ТАКА ПОДСИГУРЕНИ,ЧЕ ДАЖЕ В СПЕШНОТО СИ ПЛАЩАТ.ЯДЯТ ПО-0 ГОЛЕМИ *** ОТ НАС!
18
2
 
9
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 8 години
Като ровиш в кофата я поругаваш един вид и затова трябва да бъдеш наказан. Аман от ***. На ровещите по кофите няма как да им вземеш 1000 лева, само ще се водят едни административни преписки и ще се симулира дейност.
17
1
 
6
 
! Отговори
men преди 8 години
глоба фалирала държава и глоба фалирали мутри котараци приятели на вожда. това е истината.
16
4
 
8
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Напълно подкрепям глобата! Това с недоимъка го разправяйте на някой друг! Всички знаем, че масово тези които ровят по кофите го правят за патронче водка и кутия цигари! Има кухни за бедни, но те не са интересни, защото в тях не предлагат алкохол! Телевизиите правят репортаж за някой пенсионер, но на 1 такъв се падат по 100 роми, които трошат контейнерите и разхвърлят *** около тях. И после защо живеем в мизерия...Въпросът е тези глоби наистина да се налагат!
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
KLOSHAR DARGAVA HRANI.
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е ли по-добре да се изискват отпечатъци от пръсти, преди да се разреши ровенето в кофите за ***? Може да се ползва апаратурата в аптеките - влиза клошара, дава си отпечатъците, после получава документ, заверява го в общината, после сключва концесия, плаща ДДС, такса и може да рови свободно.
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
6TOM YPRAVATA I MAFIQTA KOITO SE PODKREPQT,ZAPO4NAXA I OT KLO6ARITE DA ISKAT,QVNO ZA Q ZAKASALI SERIOZNO,DANO TVA E NA4ALOTO NA KRAXA IM
12
5
 
5
 
! Отговори
Към 12 преди 8 години
12, Вие усещате ли се, какви сравнения правите. В Щатите, хората са подсигурени, а не като у нас, захвърлени на произвола на съдбата. Защо веднъж не излизите от стаята си и да се разходите, за да видите как недоимъка е изписан на лицето на хората. Мамини синчета сте вие, спуснати от изобилието в нищетата.
11
6
 
7
 
! Отговори
Озадачен преди 8 години
Гладът не пита. За да оцелее, клошарът трябва наистина да се превърне във вандал.Не само по селата, но сега и в градовете ще има пропищели ограбени и пребити, дори убити. Българинът ще се превърне в жертва и цел на омразата, защото това правителство се оглавява от "Българи". А в София има най-много клошари. Най-много пребити и ограбени ще има. Май ще има клошаро емигрантски консорциум. Дупце да ви е яко.
10
2
 
13
 
! Отговори
Кой?! преди 8 години
Контейнерите не се изпразват редовно, около тях залежават много неизметени ***. Кой е за глобяване всъщност м?!
9
1
 
14
 
! Отговори
пена преди 8 години
Мафията закъса яко и вече и се налага да се конкурира с клошарите....
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
MRASNIZITE OT GERB GOVORYAT ZA VANDALI,A TOVA CE RAZSIPAHA BALGARIA NE E LI VANDALIZAM.
7
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази богата жена няма никаква съвест и разбиране на бедни хора. Глоби за клошари? Тези хора вече забравили какво е да имаш пари.
6
1
 
15
 
! Отговори
ЧОВЕК преди 8 години
ЕТО КАК СЕ ПОДКРЕПЯ МАФИЯТА В ТОЗИ БИЗНЕС.
5
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Явно тука пишат хора с психични проблеми . Виждал съм как млад цигаNин нарочно изхвърля всичко от контейнера. На такъв какво да му кажеш освен една тояга по главата .
4
5
 
11
 
! Отговори
изроди преди 8 години
това е гавра