Говорим за бежанците, а младите българи бягат...

Прогнозата на Дянков: Не чакайте предсрочен вот
18 яну 2016 13:14,
71
Говорим за бежанците, а младите българи бягат...
Снимка: архив Булфото

Бежанският поток ще продължи да е тема №1 в Европа. Той ще влияе на България доколкото отклонява вниманието от ставащото у нас - демографската криза.

Това обяви в свой анализ на ставащото у нас и в света бившият финансов министър Симеон Дянков, който вече е преподавател в Лондон и във Вашингтон.

"Къде са младите, къде отиват и къде отива икономиката без млади хора?", попита той от ефира на Нова тв. Дянков разказа, че работи основно в Лондон и може да потвърди, че голяма част от младите българи са там. Казвали му: "Завършихме училище и вече сме тук".

Дянков прогнозира, че тази година няма да има предсрочни избори в България. Причините били две – че няма политик, който да каже, че иска да води държавата и другата – че икономиката се съживява, но все още няма достатъчно икономика извън евросредствата.

"За мен правителството е стабилно", каза още Дянков и допълни, че заслугата за това е, че главно икономическите и инфраструктурни министерства вървят добре. "Миналата година взехме близо 7 милиарда лева от ЕК по различни програми, които няма как да не се отразят добре. Но стабилност е различно от растеж", каза още бившият министър.

Дянков обвини министрите на реформаторите, че не правят реформи и похвали Ивайло Калфин за частичната пенсионна реформа. В редичката на министрите, опитващи се да реформират, той нареди и Румяна Бъчварова, Ивайло Московски и Ивелина Василева.

За ролята на ДПС в сегашната ситуация, Дянков отвърна: "Не е роля на ДПС, а роля на бившата ДС. Тя продължава да съществуна с връзките си. ДС управлява и сега", каза той.

Според Дянков преходът в България не се е осъществил. "Същите хора, които водеха България преди 30 години, я ръководят и сега", каза той. Според него и последните събития в движението са свързани с ДС. "Например г-н Местан е от бившата ДС. Мисля, че една част от бившата ДС беше срещу друга част от ДС, едните подкрепят Русия, другите Турция. Стигна се до борба".

Дянков коментира и темата КТБ. "Българският народ е излъган по темата КТБ", смята бившият министър, който обясни, че няма информация как е станало заграбването, а по негови изчисления държавата е загубила около 4 млрд лева, като реалните загуби са около 6-7 милиарда лева.

"Цветан Василев е най-виновен. Почти също толкова виновно е и тогавашното ръководство на БНБ. Както и политическата класа в последните пет правителства. Всички ние сме донякъде също виновни, че това стана по наше време", призна той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
3
 
2
 
! Отговори
РОССИЯ преди 8 години
МЛАДИТЕ БЪЛГАРИ БЯГАТ ОТ БГ .ТЯХ ГИ ЗАМЕСТВАТ БЕЖАНЦИ ОТ ИСЛЯМА .ЖЕНИТЕ СА СВОБОДНИ БЕЗ МЪЖЕ МЪЖЕТЕ ИМ СА НА ПЕЧАЛБА ( ГУРБЕТ )ИСЛЯМИСТИТЕ ИМАТ ПРЕДИМСТВО ЩЕ ЧУКАТ БЪЛГАРКИТЕ И ДЕ РАЖДАТ МАЛКИ ИСЛЯМЧЕТА. И ИСМЕ ИСЛЯМИЗИРАНИ БЕЗ ВОИНА ЗАЩОТО ЕС ТОВА ИСКА КАТО ЧЕЛИ МАЛКО СА В БГ
50
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А ти какво направи за да задържиш младите?
49
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Господи, докога ще ме разсмиваш с творенията си.Сълзи не ми останаха
48
1
 
4
 
! Отговори
анонимна. преди 8 години
А ти къде си бе неуважаеми.?! Сигурно продаваш пици в Америка - български модел.Маята за тестото вече остаря. Дано се усетят американците
47
2
 
19
 
! Отговори
Божил преди 8 години
България е страна на Българите- не на громите,евреите,гърците,турците,руснаците или американците! Затова тя е ДЛЪЖНА да се грижи най-вече за СВОИТЕ чада,понеже е създадена от Българи- не от громи,евреи,гърци,турци,руснаци или американци,най-малко пък от ислямисти! България не е създадена и от Български граждани а именно от Българи,за да служи за дом и убежище на Българите- не на чужденците! Затова ВСЯКА една власт,без значение партийната й принадлежност трябва да се грижи именно за Българите!
46
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво че пъчиш бе пъпчивко. Колко си умен щом Борисов ти беше начални четири години. Той поне си признава чел съм само Винету и точка . А ти се дуеш. Колкото си красив ( Брат Пит а) толкова си и умен.
45
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не ме плаши с ДС. Вие с вашата ДН ( държавна несигурност) сте по страшни . За 25 г. стопихте държавата, нямаме и пет милиона българи.
44
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С кого живееш сега Брат Пите. С хамериканската съпруга и ли с Калинчето. Е дворец нямате но то когато човек е влюбен и в колиба е щаслив
43
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жална ти майка ако България някога стане нормална държава. Ще ти се наложи да обясниш къде са три милиарда от здравната каса. Лични вноски на гражданите, делени от залъка за здраве.
42
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя оръфлек се поразходи няколко години из Русия, най вероятно да ги научи как се краде по ефикасно народна пара, и сега дава акъл. Пъпчивко знаеш ли как ще ти се изпъне збръчката мутра ако те добарат в Априлци
41
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този *** похарчи милиони за да превърне царски дворец в любовно гнездо. Наши пари за собствен кеф. После някакви помиари събират жълти стотинки за да се лекуват децата ни.
40
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най вероятно ДС те накара да вземеш 3 000 000 000 лв. от здравната каса. ЛИЧНО НАШИ ПАРИ - ПАРТИ ЗА ЗДРАВЕ. Ида ги профукаш.
39
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дянков не всички са *** като теб. Какви са тия управници дето 30 години управляват и са си същите. Може би Цецка Цачева но тя е племеница на баба Яга и затова.
38
1
 
12
 
! Отговори
БРЕЙ преди 8 години
И НА МЕНЕ, ДА ИМА КОЙ ДА МИ ДАДЕ ЗАЕМ, БЕЗ ДА ВРЪЩАМ,ИЛИ КОМШИЯТА ДА ГО ВРЪЩА,НА СТОЙНОСТ 1МЛН,ДОКАТО ГО ИЗРАЗХОДВАМ,ЗНАЕТЕ КОЛКО ЩЕ МИ БЪДЕ СТАБИЛНО СЕМЕЙСТВОТО.ДЯНКОВ ЗАЩО НЕ КАЖЕШ КЪДЕ ОТИДОХА ОНЕЗИ 3МЛД ОТ ЗДРАВНАТА КАСА ВЗЕТИ ОТ МЕНЕ И ДРУГИТЕ.ОЩЕ ЛИ ГИ ТЪРСИ ББ.
37
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да не повярва човек, но за първи път съм съгласна с Дянков! Доста истини е казал, въпросът е дали ще обърнем внимание на това.
36
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не! Потресаващото е, че този *** е прав!
35
1
 
27
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Обърнете внимание на :"Не е роля на ДПС, а роля на бившата ДС. Тя продължава да съществуна с връзките си. ДС управлява и сега","Същите хора, които водеха България преди 30 години, я ръководят и сега"Това го казва всеки мислещ с що годе демократични разбирания, но народът е много ***, за да вдене !Гласувайте за последователни, принципни политици, а не за фурнаджийски лопати, днес говорят едно утре друго, идеите си ги сменят като долното бельо, интересуват се само някой да им плаща !
34
1
 
21
 
! Отговори
Гуфи преди 8 години
Да заявява открито връзки на държавници с ДС при положение, че е бил бивш министър, а не бай Мони кварталния бакалин, е доста сериозно нещо. Ако имаше журналисти на място, щяха да го натиснат да каже конкретни имена и конкретни случаи на оказване на влияние! Потресаващо е как такива коментари на политици минават между капките, забравят се, защото видиш ли то всеки ги знаел тия работи.
33
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 40 замислихме се децата ни бягат заради индивиди като него
32
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТОЯ КРАДЕЦ КЪДЕ СЕ ВРЕ ПАК ??????