Проект-мечта: Спираш парното – пада "сградна инсталация"!

Вносител на промените е Патриотичният фронт
22 яну 2016 11:30,
76
Проект-мечта: Спираш парното – пада "сградна инсталация"!
Архив: Булфото

Ако абонат на "Топлофикация" се откаже от услугите й, той няма да плаща и такса "сградна инсталация" и общи части. Това предвижда проект на една от формациите в управляващото мнозинство - "Патриотичен фронт".

Сред вносителите му са лидерите Валери Симеонов и Красимир Каракачанов.

Проектът предвижда отпадане на разпоредбата, според която ако клиентът се откаже от топлодаването към имотите си, той остава клиент на топлинната енергия, отдавана от сградната инсталация и от радиаторите в общите части.

Измененията премахват и нуждата от събирането на две трети от ползвателите на етажна собственост за отказ от топлоподаване в сградата. Според проекта всеки абонат ще подава заявление за отказ, а 30 дни след това той вече няма да е абонат.

Патриотите мотивират внесените изменения с европейска наредба и базирани на нея промени в Закона за защита на потребителите. Според тях потребителят на услуги и доставка на вода, газ, електричество, топлоенергия и др. е освободен от заплащането им, след като не ги е поръчвал или се е отказал от тях.

Между двата закона има явно противоречие, категорични са ВМРО и НФСБ и настояват за измененията в енергетиката да се приемат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
11
 
! Отговори
инж. преди 8 години
До АнонименДълбоко си незапознат. Тръбите са на Етажната собственост и топлофикация няма нищо общо с тях. Също както ел инсталацията у вас. Ако искаш режи и махай, майната им на съседите. Аман от прим.ати
10
4
 
4
 
! Отговори
До 7 преди 8 години
Аз пък ако живея над теб, ще кажа, че не искам покривът да ми закрива гледката към небето и ще го махна., а какъв потоп ще е при теб, не ме интересува. Това е някаква аналогия в твой стил.
9
5
 
20
 
! Отговори
???????????????????? преди 8 години
Бре не знам кой кум коъ сват кой на булката брат! Ама при положение, че нямам парно, спряно е! Не използвам и топла вода, спряна е! Нямам и радиатори, свалени са! И за декември месец сметката ми е 92лв. към топлофикация! А и съм на седмия етаж където НА ПРАКТИКА дори когато "използвах" парното и топлата вода пак ГИ НЯМАШЕ, та ЗАЩО БРЕ ЗАЩО ИМАМ СМЕТКА ОТ 92лв. за декември месец бре! Че имам и сметка и за дялово разпределени, че и за проверка на топломери и прочие гуина! ЗАЩО?????????????????
8
12
 
11
 
! Отговори
Факт преди 8 години
Популистка работа. Тези двамата май искат с текстове в закона, да променят природните закони. В крайна сметка, ако това се приеме, ще печелят пак далавераджиите и ще губят пак всички останали.
7
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А може ли от топлофикация да ми плащат, че тъпите им тръби минават през МОЯ собственост? Айде да разгледаме нещата и от тази гледна точка. Нямам право да ги махна ли? Направо ги изрязвам и това, че спирам топлоподаването към другите абонати, въобще не ме интересува. Да си изкарат тръбите отвън ако искат. Аз не им искам тръбите, а те ги имат в моя собственост, нали собствеността е неприкосновена? Да си взимат сградната инсталация и да си я инсталират отзад ако искат!
6
16
 
18
 
! Отговори
инж.Топлотехник преди 8 години
Аман от популизъм. Да започем от там, че Сградната инсталация не е "такса". Тя е ФИЗИЧНА ВЕЛИЧИНА, и да я махат и да я намаляват я ИМА!Всички, които ползваме парно, знаем, че дори да сме спрели вентила, в ап. температурата е поне 16-17 и нагоре градуса. Ако се махне законово сградната (която я има), просто сметките на ползвачите ще станат непосилни. (Защото ще се наложи да плащат сметките на останалите за сградна).Освен това навсякъде в Европа се плаща сградна инсталация - аман от лъжи !!
5
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На последните етажи на панелките дефакто парното не функционира дори човек желае да ползва...но плаща "сградна инсталация" !
4
8
 
19
 
! Отговори
Ne_pitai преди 8 години
Аман от популисти... Като не плащат тези със спряно парно кой мислите, че ще поеме тези пари? Естествено, че останалите от входа!
3
3
 
15
 
! Отговори
Jiko преди 8 години
Съгласен съм, че когато не ползвам една услуга не трябва да плащам за нея. Аналогията, която се дава с водата и електроенергията е ГРЕШНА. Ако сте забравили основните закони на физиката, обадете ми се. Давам уроци на много ниска цена 500 лв/час.
2
11
 
17
 
! Отговори
hmf преди 8 години
голяма глупост е това. Популистка недомислица на шепа ***. По този начин всички овчари дето са избили стените да се топлят от общите тръби ще живеят на гърба на другите.... Все някой ще трябва да плати нали така ?
1
18
 
20
 
! Отговори
8 преди 8 години
СПИРАШ ПАРНОТО,НО ТРЪБИТЕ МИНАВАТ ПРЕЗ АПАРТАМЕНТА И ПРОДЪЛЖАВАШ ДА СЕ ТОПЛИШ БЕЗ ДА ПЛАЩАШ.СЪСЕДКА,КОЯТО СИ Е СПРЯЛА ПАРНОТО,МИ ПОКАЗА,ЧЕ В МОМЕНТА У ТЯХ Е 18 ГРАДУСА.ЧУВСТВА СЕ МНОГО КОМФОРТНО.