Стабилността на държавата се крепи на нервите на Борисов

Само ГЕРБ сочат, но за кое сме виновни, пита премиерът
Обновена: 23 яну 2016 21:26 | 23 яну 2016 21:16, Александър Попов
311
Стабилността на държавата се крепи на нервите на Борисов
Снимка: Булфото, архив

Михаил Миков е прав, че стабилността е крехка. В момента тя се дължи само на моите здрави нерви, заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на откриването на Третата политическа академия на Жени ГЕРБ във Велико Търново, цитиран от Фокус.

Оттам-нататък ще видят какво е разпад на държавата за една година, но няма да бъда удовлетворен, че ще соча няколко човека като виновници за това, защото нашата държава ще се разпада. Нашите измислени проблеми в момента, с които се опитват да ни късат нервите, са повод за техните политически проекти", добави Борисов.

Ако вотът на недоверие на БСП, ДПС, "Атака" и ДСБ мине логиката е те да съставят правителство, пожелавам им приятна игра. Това, което предлагат, е антилогично, смята премиерът.

"Нито ведднъж не споменаха на тази конференция БСП. Само ГЕРБ. Само ние сме виновни. За кое сме виновни? За 97-98% усвояване на еврофондовете и 3% ръст на икономиката", посочи Борисов.

Той изброи някои от добрите резултати, които правителството е постигнало.

"Дотации за тютюнопроизводителите, дотации за животновъди, дотации за учители и плюс 106 млн. лева тази година повече за заплати. Спортни зали и развитие на културата. Безработицата също спадна, само заради ръста на икономиката и огромните пари, които се влагат. От кое да се срамувам", попита той.

Борисов допълни, че ГЕРБ не е свалил доверието си от Росен Плевнелиев и той също би могъл да бъде тяхна кандидатура.

"Имаме и няколко жени, които съм убеден, че безспорно ще бъдат избрани ако бъдат кандидатирани. В ГЕРБ, мисля, че сме сред водещите партии, където жените са на толкова високи позиции", похвали се премиерът.

Той посочи, че има много жени, които са евродепутати, министри, заместник-министри, депутати, председател на Народно събрание, кметове, над 1000 общински съветници от ГЕРБ.

"Ако преди 10 години бях сам, сега имаме хора, които партията намери, обучи и издигна. Те със своя талант, труд, честност и морал си затвърдиха позициите в обществото и се ползват с висок рейтинг. На местните и парламентарни избори категорично си вземаха резултатите", допълни Бойко Борисов.

Той коментира и конфликтите в световен мащаб. Според него сега е по-тежко и по-лошо, отколкото по времето на Студената война – такава омраза, негативизъм и несигурност в света никога не е имало.

"Проблемите между Русия и Щатите и между Русия и Турция са много изострени в момента. Темата за Украйна я няма и от месеци не съм чул националните ни медии да коментират нещо свързано с Украйна, нито пък европейските. Моето обяснение за това е, че Минските споразумения се спазват, което беше основното изискване към Русия", заяви Борисов.

"Саудитска Арабия, Иран, Израел, Либия, Тунис и Сирия, които навремето бяха поставени на средно икономическо и финансово ниво, сега просто или ги няма или нямат правителствата. Това е голям проблем", допълни той и добави, че в Йордания има 1 млн. души в бежански центрове, а в Ливан 2 млн.

По думите на премиера, това са огромни маси от хора за една държава от 4 млн. души и рязко променя демография, икономика, и отношения.

"В Гърция в никакъв случай не са свършили проблемите и много скоро отново ще започнат да имат финансови проблеми. Сигурно ще имаме много извънредни съвети на тема Гърция, този път за финансите. По това, което чувам, около 500-600 хиляди мигранти влизат отвън по островите", каза още той и добави, че не иска да бъде лош пророк.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още по темата: Бойко БорисовГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
3
 
11
 
! Отговори
леля Бистра преди 8 години
Стабилност ли!? Какво за стабилността!? Тя винаги минава през стомаха!Виждам, че скоро ще пържиш ***!
53
4
 
16
 
! Отговори
сл преди 8 години
Върху дебел сноп нерви Бойко крепи родинaтa!Със здрaв нервен възел той държи държaвaтa дa не изпaдне в необрaтимост!Върху мозъчнaтa си корa стaбилизирa бaлaнсa и изпрaщa биохимични импулси към висши сили!Целия му мозъчен ствол зaдържa плaнетaтa в остa й!Гръбнaкът му - нервен стълб около който тaнцувa съдбaтa!
52
4
 
11
 
! Отговори
ГРЪБ преди 8 години
Бг 7млн. работят! Един печели!!!
51
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В името на стабилността на България на следващите избори да изберем Баце едновременно за президент, премиер и ... Цар. Честито на всички българи. И между другото - става и за централен нападател на УЕФСКИ.
50
6
 
15
 
! Отговори
бай Петко преди 8 години
А този на снимката знае ли как се крепи все още българската държава на бедността и търпението на останалите истински българи, милеещи неистово за РОДИНАТА си !
49
3
 
18
 
! Отговори
ГРЪБ преди 8 години
Заеми ли!? Какво за заема!?Купуваме 1000 бири... Изпиваме бирата ... Връщаме бутилките...Купуваме ...
48
5
 
16
 
! Отговори
Kit Chelin преди 8 години
Единствените неща, които задържат жените и мъжете в Герб са кариерата, властта и парите. Когато ги няма герберите ще се пръснат като пилци, а някои от тях ще се срамуват, че са били симпатизанти и членове на тази група. За хора, които говорят за майките да го духат за отпуските, че депутатите не са като другите работещи. Др. Борисов по добре напуснете политиката. Ще бъде добре за всички. Експериментът с вашето управление ни струва много милиарди. Спокойствието и стабилността ни са илюзорни.
47
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами като спрат парите от фондовете най-накрая ще настъпи нормална пазарна икономика и калпавите комунисти-бизнесмени ще фалират.Нямам нищо напротив кадърните да просперират,но едва ли ще могат да си позволят да правят автопаркове с ферарита на синовете си.
46
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойковото упрaвление освен че вече лъсвa кaто нaй-крaдливото То е и нaй-некомпотентното и кaстрирaно професионaлноНо нaй вече отвръщaвa и погнусявa хорaтa с обидите и унижениятa и презрението което пропивa вече всеки ден прострaнството я от него я от Цaчевa или Пaвловa, директното внушение че сме обикновени роби и жaлки нещaсстници в негово крaлство тикволaндово
45
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Kato ne mu haresva kokala , da se vrashta v pojarnata :)) za negovoto miasto chakat milioni , I efekta shte e sashtia:))
44
9
 
7
 
! Отговори
se преди 8 години
Г-н Борисов не е виновен.Виновни са хората под него във властта.Министри,чиновници,депутати,областни и общински служители че не подават вярната информация към него за дережето на народа.Самозаблудата че се прави нещо позитивно тук у нас се вижда всеки ден на Терминал 2 - изход.Ниски доходи,сив бизнес,самозабравели се капиталисти,ромизация миграция от вън.За капак и президентските неволи ни налегнаха.Няма ясна визия какво ще е бъдещето след 3 години когато парите ще спрат от ЕС.
43
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бългaрският проЗтaк зaбрaви кaк Бойко щеше дa нaкaзвa лошите зa КТБ Зaбрaви и че ни зaкaчи едни нaд 24 млрд лв зaем зaщото изригнa срещу 1 млрд преди товaA нaй елементaрния герберaс aко имaше интелектa поне нa среден нaркомaн щеше дa е рaзбрaл че още в крaя нa Бойко 1 крaсaвецът Горaнов обясни в ефир че aко вземaт втори мaндaт ГЕРБ ще трябвa дa изтеглят минимум нaд 5млд нов зaемИ понеже едвa ли имa толковa прости бългaри следвa че ГРОБ печелят с *** глaсове и фaлшификaции и всеки го знaе
42
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всичко е оцапано в тази държава и поповете са някак мазни и нечисти.Виж, румънците и поляците са католици и това е основната разлика, 'щото у нас и вярата е оцапана.
41
3
 
9
 
! Отговори
ГРЪБ преди 8 години
До55 изнервен,Там е проблема,че вие вече и на пеиказки неможе да я докарате! И ръсите хуморески само последно време...
40
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стабилност на държава крепяща се от един човек е вятър работа.Каква ти държава,каква ти стабилност
39
3
 
18
 
! Отговори
ГРЪБ преди 8 години
"Стягайте колани!Настоящите ви заплати със сигурност са по-високи от бъдещите ви!"Тиквун I
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като ви гледам копторките т.е. софийските кооперации дето всеки си е оцапал топлоизолацията на апартаментчето във всички цветове на дъгата щото е индивидуалист смятам,че и държавата е нормално да е оа*кана.
37
5
 
14
 
! Отговори
да, ама не.... преди 8 години
Стабилни в немотията, корупцията, убийствата ....някой помни ли какво обещаваше този тапир преди 10 години....а сега сеп оказа , че този тапир е в дъното на корупцията , нищетата, убийствата.
36
3
 
12
 
! Отговори
ГРЪБ преди 8 години
Алтернатива няма, за този който не иска да има!
35
3
 
18
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 8 години
СТАБИЛНА МИЗЕРИЯ !!!!!!!!