Дори краят на войната в Сирия няма да спре трафика на хора

България спазва правилата за търговия с оръжие, другото са спкулации
11
Дори краят на войната в Сирия няма да спре трафика на хора
снимка: МВнР

Българската държава прилага всички правила, свързани с търговията с оръжие и съответните конвенции, които е ратифицирала. Това заяви министърът на външните работи Даниел Митов пред Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) в отговор на въпроси на депутати, цитиран от БТА.

Министърът бе изслушан в качеството си на представител на българското председателство на Комитета на министрите на СЕ.

Няма да коментирам медийни спекулации, фактите са факти и подлежат на проверка, добави той, тъй като въпросът на тези тема се основаваше на статии в печата.

Най-голямата ни цел е възможно най-скоро войната в Сирия да бъде прекратена, "Ислямска държава" да бъде преборена и страната да намери бъдеще с честни избори под надзора на ООН, коментара министърът.

По въпроса с бежанците в Европа той отбеляза, че на континента има три групи държави - които членуват в ЕС и Шенген; други, които са само в ЕС и трети, които не принадлежат към Общността и Шенгенското споразумение.
Не можем да си позволим да разглеждаме въпроса поотделно, всички трябва да прилагаме еднакви правила към бежанците и търсещите убежище, заяви Митов.

Опасявам се, че дори конфликтът в Сирия да бъде решен, проблемът с трафика на хора няма да изчезне. Затова България прие по-тежки наказания за каналджиите, посочи министърът.

Турция полага огромни усилия да помогне на бежанците и заслужава да бъде поздравена, отбеляза Митов в отговор на друг въпрос.

Бежанската криза не може да бъде решена от една държава. Европа носи обща отговорност, допълни той.
Европейските граждани очакват от нас да овладеем положението, заяви Митов. По неговите думи неуспехът би бил в подкрепа на екстремисти и популисти.

Вярвам, че руската страна ще потърси конструктивно решение в защита на правата на човека, заяви министърът в отговор на въпрос, свързан с решението на руските власти да не прилагат решенията на Европейския съд по правата на човека.

Беларус е допълнителен приоритет, особено въпросът със смъртните наказания. Ще се опитаме да убедим беларуската страна, че това наказание е нещо, което трябва да прекратят, посочи министър Митов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 2 Самите турски, английски, на САЩ самолети не се считат за нарушение!!! А, гений?!
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Момче, не си ритай трудовата книжка, въпреки че и без твоето изказване, е ясно, защо и как се затрива Европа. Както и, че емигрантите само физически осъществяват една мракобесна доктрина, чиято цел е господство над света. А на Европа се подготви тази съдба, защото всеки иска другите да приличат на него - т.е. Европа да стане същата безродна злокачествена смесица, без собствен физически, физиологически, културен и генетичен облик - лесно управляема, зомбирана ***.
4
1
 
3
 
! Отговори
342 преди 8 години
ТУРЦИЯ ДА СИ ПАЗИ И СУХОПЪТНИТЕ ГРАНИЦИ, КАКТО ПАЗИ ВЪЗДУШНИТЕ. СВАЛЯ САМОЛЕТИ УБИВА ПИЛОТИ..............
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
kvo rechi ???
2
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А ми няма докато има таквиз като тебе да я разпалват Бежанци ще има както към България така и от нея към други части на света Пък и при такъв съсед като Турция враг не ти трябва А да забравих сега поканихте и Вълкът в Кошарката да ви охранява въздушното пространство Колко Мило
1
0
 
17
 
! Отговори
чудя се преди 8 години
МитоФ кога най-после ще продумаш нещо за българските интереси ,а не само кухи фрази спуснати от Козяк.