Меглена Кунева иска оставки във ВСС

Така членовете на Съвета щели да запазят репутацията си
25
Меглена Кунева иска оставки във ВСС
Снимка: БТА

Вицепремиерът Меглена Кунева призова членовете на ВСС да подадат оставки, като заяви, че органът вече е загубил репутацията си.

Още по темата

Според нея обаче е важно, ако това се случи, да се има предвид, че след около три месеца се очаква нов Закон за съдебната власт, в който са заложени нови правила за избор на членове на Съвета, предаде БТА.

Попитана дали всички членове на ВСС трябва да подадат оставки, Кунева отговори, че това е решение на всеки един от кадровиците, но на тяхно място тя би се оттеглила, за да запази своята репутация.

Изявлението на Кунева идва след скандалите отпреди дни.

На заседание на висшите магистрати, на което се обсъждаше аферата "Яневагейт", до премиера Бойко Борисов беше изпратено съобщение за това какво се случва вътре в залата.

Борисов го препрати до шефа на ВКС Лозан Панов, който пък го огласи публично, последва и светкавично идване на Борисов във ВСС.

Впоследствие 13 от членовете на ВСС гласуваха да прекратят мандата на Соня Найденова като представляващ Съвета и я замениха с Димитър Узунов.

Това отново предизвика скандал, защото името на Димитър Узунов присъства в редица медиини публикации във връзка с SMS-скандала.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
0
 
! Отговори
е преди 8 години
Кунева сънува "розови съница". Как тези "честни и достойни магистрати", ще напуснат? Това може да стане само по божията воля, но и той не ги иска.
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АБЕ ТАЗИ КОГАТО НЕ СИ ПОКАЗВА ОТВРЕМЕ НАВРЕМЕ МУЦУНАТА КАКВО РАБОТИ?
12
1
 
7
 
! Отговори
Край преди 8 години
Един е прав- оставка на целия политически елит. Това се прави само с МОЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ за парламент. След 1-2 мандата един от муцуните нямаа остане. Обаче тези избори са ви забранени. Може да избирате по листи - Лъчо Мозъка или Баракова, Бареков или Яне или Владо Кузов. Мажоритарните избори са за осъзнат народ не за племе.
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БНП "Париба" ??? Там кВо играем ?????!?!?!?!??
10
1
 
4
 
! Отговори
Anon преди 8 години
Госпожо Кунева- като сте толкова принципна и държите на репутацията, моля Да поведете хорото с личен пример. А да забравих- кви принципи, кви репутации...
9
1
 
8
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 8 години
Аз пък искам оставката на Кунева, защото много отдавна е загубила репутацията си. Не само я е загубила ами и яко е натрупала отрицателна/негативна репутация. НИЩИЧКО не е свършила г-жа вицепремиерката, но имайки предвид преди години какви ги е свършила при присъединяването ни към ЕС май е и по- добре нищо да не свършва.Защо по- дя... Боко възкресява такива политически трупове?! Няма ли си достатъчно други некадърници около него?
8
3
 
13
 
! Отговори
РБ са лъжци!!!! преди 8 години
Радан Кънев, Кунева, Лукарски(преди изборите): Няма да подкрепим кабинет начело с Борисов! Същите нещастнuци след изборите: В името на България..... хайде ще вземем парите и министерските кресла.
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За оставките на ВСС ясно тук спор няма. Ами вашите с техните нали?
6
1
 
13
 
! Отговори
НЕ, ПРЪМОВА! преди 8 години
Не, г-жо Пръмова-Кунева! Не САМО ВСС трябва да подават оставки. Оставката на получаващите СМС-ите е задължителна и много по-важна от тази на пускащите ги. Затова, подайте си оставката, докато не сте унищожили държавата.
5
3
 
13
 
! Отговори
апо преди 8 години
Всички са един дол дренки - все червени *** !!!!
4
1
 
19
 
! Отговори
Край преди 8 години
Аааа неизбраната от никой за нищо кривоуста женица дето ни призоваваше да интегрираме "бежанците" с брадите и дето сложи кръста на половината АЕЦ пак изпълзя от дупката да ни облъчва с кокошата си мъдрост.
3
1
 
16
 
! Отговори
Емил Николаев преди 8 години
Не само от политиката а и от БГ трябва да бъде изгонена чифутката....
2
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вместо да дава съвети, кой да напусне, ПРЪМОВА ще направи единдствената в живота си добра постъпка услуга за България, ако самата тя незабавно напусне поста. Достатъчно мизерии, и предателства спрямо държавата от личен интерес направи патологично властолюбивото дърдорило, та да стои още на върха. Ама щом позволяваме на доказано вредни политикани все още да ни хвърлят прах в очите ...
1
2
 
27
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
И ТИ ЩЕ УВИСНЕШ НА БЕСИЛОТО ЗАЕДНО С ДРУГИТЕ ПРЕДАТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ УПРАВЛЯВЯЛИ ДЪРЖАВАТА ОТ 1989 ДО СЕГА