Борисов доволен: Преборихме контрабандата, учудихме всички!

Мафията има интерес да няма правителство, категоричен е премирът
27 яну 2016 18:00, Анисия Иванова
274
Борисов доволен: Преборихме контрабандата, учудихме всички!
Снимка: БТА

Мафията има интерес да няма правителство, да няма парламент и да не минават закони, защото тогава контрабандистите и олигарсите ще продължат да си вземат милиардите, които са свикнали да получават. Това каза  министър-председателят Бойко Борисов на правителственото заседание.

Коментарът на премиера дойде след изнесена информация, че приходите през януари надвишават с 900 млн. лв. събраното през януари 2015 г. В тази сума не са включени 250 млн. лева възстановен на фирмите ДДС, съобщиха от пресцентъра на МС.

"Не си спомнят в Министерство на финансите кога януари месец са били на 900 милиона излишък. Не си спомнят!", емоционално възкликва премиерът според публикуваната стенограма на сайта на МС.

По думите му дори и най-големите скептици в Европа коментират борбата ни с контрабандата като чудо, което правим. 

"Това правителство трябва с много вдигната глава да обяснява как се бори с корупцията при контрабанда, защото основното на корупцията са парите. Всъщност, няма по-видим признак – в тези сфери: контрабанда на цигари, горива, алкохол, меса, захарни изделия, измамите с ДДС – резултатът е на сайта на Министерство на финансите", горд е Борисов.

От своя страна правосъдният министър Екатерина Захариева допълва: "Наистина впечатляващи резултати, дай Боже така да продължаваме, както казахте Вие, защото това е една от основните, повтарящи се години наред констатации и препоръки към българската държава – именно борба с организираната престъпност."

Като оптимист залагах февруари важни закони да минат през НС, но явно, че няма да стане, продължава Борисов.

"Хванете се сега и ги направете, за да може да влезем, ако можем до лятната ваканция – така, както е оптимистичният вариант. Защото Законът за съдебната власт отрегулира всички неща, които в момента са интересни, антикорупционният закон. Така че по най-бързия начин да се внесе. Наказателно-процесуалният кодекс, измененията в Закона за движение по пътищата – също, измененията в Закона за МВР. Това са много важни неща, които трябва да се свършат", изрежда премиерът пред министрите си.

По думите му единственият начин да не се свършат те е да няма правителство.

"Сиреч, мафията има интерес да няма правителство, защото тогава контрабандистите и олигарсите си взимат тези милиарди, които са свикнали да си ги получават, закони няма да минават, защото няма да има парламент и вече това е една прекрасна среда за корупцията и мафията. Така че, пожелавам ви здрави нерви и всеки да си гледа работата максимално бързо и точно", завършва премиерът в края на заседанието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как феминистка се смее на виц?Под МУСТАК!
90
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисов е решил че трябва да управлява 45 год като бай Тошо
89
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
нищо не си преборил назначаваш пенсионери рекетйори по монтана - лъчезар иванов кръстев и нищо друго мръсни гербери а уволнявате младите
88
0
 
21
 
! Отговори
Батката преди 8 години
Защо Бойко ми намирисва вече ?Мирише май на политически.....труп!Дааа , скоро яко ще се размирише , даже ще увони държавата!
87
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко пощуря!
86
0
 
7
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Майка си не давам , родина си не давам , достойнство и чест не давам .......Бойко ако искате вземете ...само това давам ........само за това нож няма да вдигна за да пазя !
85
2
 
21
 
! Отговори
Фермер преди 8 години
Пребориха дедовия ми ....че не мога да си продавам царевицата за Русия ...ми или трябва да гние тука или да я дам на безценица на агата !
84
7
 
3
 
! Отговори
pet преди 8 години
Моля Ви, не стачкувайте утре. След баце идва МАФИЯТА!!!!
83
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А корупцията и злоупотреба с положение кога ще преборите? Упс, извинявам се, няма кой да я пребори, тъй като всички участвате....
82
1
 
25
 
! Отговори
Щъркел преди 8 години
Няма такъв наглец на света!!! Унищожи средния и малкия бизнес, прогони хиляди българи от държавата, увеличи данъците и глобите десетки пъти и обезбългари цели области от страната! Не ни трябва друг враг, щом си имаме Борисов за премиер! Той ще затрие България по-скоро, отколкото, ако бе избухнала атомна бомба тук! НЕ ТЕ ИСКАМЕ КОМУНИСТЕ, ПРЕСТЪПНИКО и ЛЪЖЕЦО! МАХАЙ СЕ, защото ще те прогоним с камъни от парламента!
81
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тиквата и пъпеша умират от страх
80
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 75Ще гладувате, да! Защото ние ядем, както никоя управляваща партия не е яла. Всеки от нас яде за 100-200 като вас. Ядем с фирмите си, ядем с монопола си (пука ни за антимонополно законодателство), ядем със залягането си, ядем еврофондове с фалшиви лъжици, ядем от "Кравария срещу България", плюскаме и от Газпром, и препращаме с ляв и десен завой стоки за оная, много злата страна, дето ни топлеше и караше ладите ... Ядем, и ще ядем! Пукайте, "много сме, силни сме, внуци сме!"
79
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лилето е нагла ,тоя е нагъл нахалник , тази на мвр-то хабер си няма какво прави,но и тя е нагла явно е че са в един отбор и няма да се дадат жез бой
78
1
 
4
 
! Отговори
Василев преди 8 години
От свръх секретният отдел на ЦРУ сме длъжни да заявим, че ЕС е длъжен да окаже натиск върху българските политически фактори и държавни институции, като трябва да се заяви твърдо обвързването на държавата и членството в Шенген с успешна реформа в правосъдната система!Това трябва да се заяви на глас и българското общесвто и политиците да чуят посланието!Така ще се окаже натиск от страна на ЕС и българските граждани върху държавните фактори, които трябва да отрежат пъпната връв с Мафията!Дон!ЦРУ
77
1
 
15
 
! Отговори
мутра преди 8 години
Нема такова нещо,сичко си върви по старому
76
2
 
19
 
! Отговори
Хорст преди 8 години
"Мафията има интерес да няма правителство, категоричен е премирът"Имаш предвид конкуренцията, нали?
75
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На този трябва да му смените всичките съветници в Министерския съвет.Живее в розов свят.
74
0
 
17
 
! Отговори
тихомир томов преди 8 години
Браво ! Сега само с част от тези 900 милиона ще поддържат пътищата и ще оставят цената на винетката , но надали ! Не случайно почти всички държавни учреждения вдигнаха таксите за разни услуги например нещо дребно : удостоверение за размер на пенсия от 2.50 вече е 6 лева и вместо 7 дни се чака месец .
73
2
 
20
 
! Отговори
Кратун преди 8 години
Боце изглежда живее в някакъв розов измислен свят и е загубил всякаква връзка с реалността.... Не мога да си обясня по друг начин как нормален човек може да твърди с увереност такива неща.
72
3
 
19
 
! Отговори
Павел Чернев преди 8 години
Преборил си контрабандата, ама друг път. Ами братя Галеви, братя Маргини, братя Понички не са ли част от тази контрабанда? Има и още непипнати от съдебната система контрабандисти и серийни убийци.