Борисов доволен: Преборихме контрабандата, учудихме всички!

Мафията има интерес да няма правителство, категоричен е премирът
27 яну 2016 18:00, Анисия Иванова
274
Борисов доволен: Преборихме контрабандата, учудихме всички!
Снимка: БТА

Мафията има интерес да няма правителство, да няма парламент и да не минават закони, защото тогава контрабандистите и олигарсите ще продължат да си вземат милиардите, които са свикнали да получават. Това каза  министър-председателят Бойко Борисов на правителственото заседание.

Коментарът на премиера дойде след изнесена информация, че приходите през януари надвишават с 900 млн. лв. събраното през януари 2015 г. В тази сума не са включени 250 млн. лева възстановен на фирмите ДДС, съобщиха от пресцентъра на МС.

"Не си спомнят в Министерство на финансите кога януари месец са били на 900 милиона излишък. Не си спомнят!", емоционално възкликва премиерът според публикуваната стенограма на сайта на МС.

По думите му дори и най-големите скептици в Европа коментират борбата ни с контрабандата като чудо, което правим. 

"Това правителство трябва с много вдигната глава да обяснява как се бори с корупцията при контрабанда, защото основното на корупцията са парите. Всъщност, няма по-видим признак – в тези сфери: контрабанда на цигари, горива, алкохол, меса, захарни изделия, измамите с ДДС – резултатът е на сайта на Министерство на финансите", горд е Борисов.

От своя страна правосъдният министър Екатерина Захариева допълва: "Наистина впечатляващи резултати, дай Боже така да продължаваме, както казахте Вие, защото това е една от основните, повтарящи се години наред констатации и препоръки към българската държава – именно борба с организираната престъпност."

Като оптимист залагах февруари важни закони да минат през НС, но явно, че няма да стане, продължава Борисов.

"Хванете се сега и ги направете, за да може да влезем, ако можем до лятната ваканция – така, както е оптимистичният вариант. Защото Законът за съдебната власт отрегулира всички неща, които в момента са интересни, антикорупционният закон. Така че по най-бързия начин да се внесе. Наказателно-процесуалният кодекс, измененията в Закона за движение по пътищата – също, измененията в Закона за МВР. Това са много важни неща, които трябва да се свършат", изрежда премиерът пред министрите си.

По думите му единственият начин да не се свършат те е да няма правителство.

"Сиреч, мафията има интерес да няма правителство, защото тогава контрабандистите и олигарсите си взимат тези милиарди, които са свикнали да си ги получават, закони няма да минават, защото няма да има парламент и вече това е една прекрасна среда за корупцията и мафията. Така че, пожелавам ви здрави нерви и всеки да си гледа работата максимално бързо и точно", завършва премиерът в края на заседанието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
4
 
! Отговори
до88 преди 8 години
пълен *** на 99г май е господина незнай къде е
70
0
 
4
 
! Отговори
Gost1 преди 8 години
Ба като казах че брюксел гледа ние пасем патките една голема фирма ми се смя искам да попитам сега тая фирма кои да се смее не знам крадоха крадоха и крадат ония не са ни слепи ни глухи тука си затврят очите за бутилката там обаче гледа е кои да се смее не знам господ
69
2
 
10
 
! Отговори
красналев преди 8 години
тъпо е най голямата оцеляла мутра в прехода да ни говори за правосъдие това няма да стане дори в румъния непреказвам за развитите страни там няма да излезе никога
68
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Госодинът горе дали е ходил пеш на пазара "Димитър Петков", на Женски пазар откъм Лъвов мост, и на бул. Христо Ботев близо до Сливница? И само цигарите ли счита за контрабанда? А наркотиците, те? А разни технически и текстилни стоки с китайски произход? И..., и... , и... Спряла била! Тя не е свършвала, само главатарите отвреме-навреме се сменят, пластовете се разместват ... Ако това е "спиране" в известен смисъл може да се приеме...
67
0
 
9
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
Прав е Борисов ! От 2.50 цигарите станаха 3 лв ! Тц тц.......ни с *** можеш да се направиш за 20 лв дармадан .........евала Бойко !
66
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма такава държава!Тва някакви смешки ли са
65
0
 
11
 
! Отговори
Маймуната преди 8 години
Ще правим ли реформи в здравеопазването или ще правим операции на простатата
64
3
 
12
 
! Отговори
до 75 преди 8 години
Колко грубо изразяване?. Каква ниска култура?. Защо така бе другарю?. До някъде ви разбирам. Наближава вашият любим празник 2 февруари и вие сте силно развълнуван защото тогава може би ще си намерите съпруг.
63
0
 
29
 
! Отговори
сова преди 8 години
Преборихте конкурентите, останахте само вие.Митници закривахте шефове сменяхте само и само да не ви пречат. Уж свиленградската митница бяха мафия, а шева на същата митница го направиха шеф на бургаската митница.Той си знае работата, нали митницата в Свиленград сега е към Бургас
62
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма такова безочие и наглост! На фона на критичния доклад на ЕС от днес, тоя пак излиза и говори врели не кипели. Много бързо забрави как не влизаше в парламента, и саботираше по всякакъв начин предичното правителство. Много бързо обърна палачинката, като е от другата страна на барикадата, прави се на луд, все едно не разбира, че хората са недоволни и искат промени, и че мястото се клати. Ама на него не му пука, ще си хване чукалата и ще си тръгне без никаква отговорност...
61
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
,,Да се омитаме докато сме живи'-автор Красимир Иванджийски
60
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мишо Бирата е организатор на протеста
59
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха ха ха майтап бе уйли по път и на път има папироси контрабанда не може да бъде
58
29
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оха..а..а каква музика за ушите ми е канския вой на другарите . Колкото повече псуват и кълнат Борисов толкова по хубаво ми става , защото се пенят от злоба ама нищо не могат да направят . Псувайте и плюйте другари , но ще гладувате .
57
2
 
26
 
! Отговори
е да де преди 8 години
Ха-ха до тези които пишат срещу другарите ,ако малко си свалите розовите очила и попогледнете може и да видите ,че вашите любими герберски вождове са от същото котило все партийни членове ,комсомолски секретарчета ,червени внучки и снахи и това ,ако не са другарЕ аз не знам що да река.
56
34
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По добре мафията на Борисов отколкото мафията на БКП-БСП . Правителството поне прави нещо за народа , а *** само за тях .
55
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да се чете "Мафията има интерес другата мафия да не е на власт."
54
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доволен си Борко,остана само твоята контрабанда.
53
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мафия или не важното е БСП да мизерува и гладува . Така ще разбере какво му беше на народа 50 години под робството на БКП -БСП .
52
0
 
14
 
! Отговори
akud преди 8 години
съгласен съм с г-н Борисов. но аз се обзалагам с вас , че Химко ще пусне само една линия , а другите ще ги разпродаде под предлог, че не стават и са стари