Нов дебат: Без филми и новини с насилие вечер

Такава предложение внесе БСП, начело със Стефан Данаилов
27 яну 2016 12:22,
59
Нов дебат: Без филми и новини с насилие вечер
Снимка: Булфото, ахрив

Кадрите с насилие и жестокост да бъдат забранени в предаванията и филмите, които се излъчват по телевизията вечер.

Такава промяна в Закона за радио и телевизия са внесли от БСП, начело със Стефан Данаилов. Днес социалистите призоваха изменението да бъде включено в седмичната програма на депутатите, но мнозинството го отхвърли. 

Внесената промяна предвижда доставчиците на медийни услуги да бъдат задължени да не допускат сцени на насилие и жестокост в новинарските или други предавания, както и във филмите. Според вносителите такива кадри трябва да са забранени от 7 до 22 часа.

БСП внася и предложение в закона да се запише задължение за отделяне на достатъчно средства за създаването на нови български филми, които да се излъчват по телевизията не по-късно от 5 години след създаването им.

Така според социалистите ще може да се изпълни и изискването на закона за най-малко 50 на сто европейски произведения по телевизията годишно и най-малко 12% от тях да са за европейски програми, създадени от независими продуценти. 

С внесените изменения БСП, водени от Ламбо, предлагат да се редактира и текста за силата на звука на телевизионните реклами.

Според социалистите забраната рекламите да са по-шумни от останалите предавания не е действаща. Затова социалистите са записали, че максималното ниво на звука им не трябва да е по-висок от другите предавания. 

Освен това те предлагат да се въведе и понятието рекламен спот, който да е с по-кратка продължителност. 

БСП въвеждат и забрана за реклама по време на детски и религиазни предавания и по време на новини, когато те са под 30 минути.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
0
 
! Отговори
Нов дебат преди 8 години
Какво ще правим с предаванията:"Насилието Тази сутрин", по Брейтиви"Добро насилническо утро, България" - по Нюва"Денят започва с насилие и после култура", по Бенетеедно;"Новините за насилие", по Брейтиви"Календар на насилието", по Нюва"Насилието По света и у нас", по Бенетеедно?
52
0
 
3
 
! Отговори
Браво! преди 8 години
Нямам политически пристрастия, защото не намирам реална разлика между партийните групировки. Най-накрая обаче доживях овластена структура да предложи нещо в полза на човешкия дух в България... Уау! Браво! Остава да видим дали ще се приеме и най-вече колко би се спазвало. Борбата за развитието на човешкия дух и ум срещу закърняването им трябва да се подкрепя. Успех! :)
51
1
 
0
 
! Отговори
и преди 8 години
Защо? Насилието е част от живота, децата ви трябва да го научат, за да са подготвени и силни.
50
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Програма на БНТ за понеделник8:00 Рамбо първа кръв10:00 Новини с насилие12:00 Нощта на живите мъртви14:00 Заразно зло 1,2,3,4,518:00 Новини с по-малко насилие18:30 Панорама с гост Росица Кирилова 20:00 Новини без никакво насилие20:30 Мики маус22:00 Милион и едно желания
49
0
 
1
 
! Отговори
ИСторик преди 8 години
до 50 аз гледам филми по телевизията - КИНОТО е страшно скъпо, ако гледаш през ден, а през ИНтеренет не е така хубав образът.... отделно трябав да се купуват кабели....ако не уцелиш кабел може да ти изгърми платката.
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
има много стойностни филим като Шоколад, ОБществото на Мъртвите поети, Черният лебед, Чена Птица и така нататък ,, които никой не дава по телевизията а ни пробутват *** като разни второразрядин екшъни като Хълк или Шоуто започва...... ако изместят тези екшъни в след 22,30 ще можем да гледаме стойностните филми след 20,00 часа.
47
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо никя телевизия не следи случващото се в ЕВропарламента, а ни занимават с цирковете на нашето нардно събрание?
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 42 всеки ден се случват прекрасни неща, които не се отразяват - културни конференции, прояви на екоактивисти, изказвания на Папата или Патриарха.....вместо това ни занимават с глупости колко е дебела Ким Кардашиян, или каква глупост е какзал Батмана или кой се е размазал по магистралата..... Айде стига....
45
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз немога да разбера кой гледа филми по телевизията, като те са от преди 20години, тия не са ли чували за онлайн филми, интернет...Ох забравих ти искат да си запазат електората, че на тия години от един екшън става белята
44
0
 
6
 
! Отговори
MI2 преди 8 години
Mоля ви, спрете и рекламите за интимния комфорт, на презервативи и дамски превръзки поне до 22:00. Имаме малки деца, които гледат и се чудя всеки път дали, как и трябва ли да обяснявам за какво става въпрос!!!
43
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
по едно време даваха кеч окоол 21 часа и децаат се размазваха от бой - сега го пускат в 24 00 и агресията с кечистик изпълнение видимо намаля. същото и за порното-филмите и филмите на ужасите....Същото може да се направи и за тъпите екшъни които и без това на на по 10-години. не да ги спират, а да ги преместят след 22,30
42
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво. Ама малко късно идва този дсебат, трябавше да дойде още преди петнадесет години.
41
0
 
5
 
! Отговори
niki преди 8 години
Всяка сутрин по всички телевизии ми обясняват, как някой се е размазал и убил още трима, как някой наръгал друг, как трети направил някоя простотия с последици.Би било хубаво тази част от закона, която е за забрана на сцени на насилие по новините да се приеме!
40
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи да не дават и "На всеки километър", щото и там има насилие. 99% от българските филми са ***, как ще ни задължат да ги гледаме, че и финансираме. За новините са прави, народът съвсем озверява, като гледа как престъпниците масово излизат на свобода, пуснати от "справедливия български съд".
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
42, а децата ви? Но предполагом Вие самия сте още дете.
38
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами то значи трябва изобщо да няма никакви новини вечер.Благодаря, ама нямам нужда от бавачки!
37
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
журналистите само чакат някой да пр*дне и тичат да го заснемат и вечер се почва:Ценко Чоков от ГаличеИзнасилвача от Пазарджик побойниците от Враца оня с ножа в София дето наръгал момичето катастрофи в цяла България на кой му паднала тухла на главата.............висулки обири сересета........
36
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Свободен пазарТва касае бнт само. Или обществените .... HBO не го лови, а и е тъпо.
35
1
 
3
 
! Отговори
кокала преди 8 години
дори нещо повече. да се даде вълкът под съд за това че е убил вълка,като спокойно можеше само да го разпори и да излезе бабето живо и здраво. с тази си постъпка (убииството) ловецът петни името и реномето на правовата ни държава където царят мир,ред,спокойствие,толерантност,.Където народът живее щастливо и ликува славещо имената на управляващите.
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
стряскащо е като по новините всеки ден дават убийства обири изнасилвания