Плевнелиев: Моделът на толерантност у нас е за пример!

България е двигател на евроинтеграцията и стабилността в Югоизточна Европа
Обновена: 27 яну 2016 11:46 | 27 яну 2016 11:44, Елка Василева
192
Плевнелиев: Моделът на толерантност у нас е за пример!
Росен Плевнелиев. Снимка: БТА

Поемаме отговорността за единството на Европа в много специален момент от историята за всички нас. България е двигател на европейската интеграция и на стабилността в Югоизточна Европа. Не просто имаме амбициозна програма, но искаме да покажем, че сме посветени на най-важните проблеми на континента.

Това коментира президентът Росен Плевнелиев в интервю за онлайн медията на Съвета на Европа по повод началото на българското председателство на Комитета на министрите на СЕ, съобщи прессекретариата на държавния глава.

"Ние, българите, сме втората най-проевропейска нация в Европа. Научихме уроците си от над 1300 години история. Знаем, че сме били най-слаби, когато сме били сами и изолирани и сме били силни, когато сме били част от голямото семейство на европейските ценности. С уроците си от миналото България иска да допринесе за обединена Европа", казва президентът.

По повод предизвикателството на международния тероризъм държавният глава припомня, че през юли 2012 г. страната ни стана обект на терористична атака.

"Тероризмът е глобална заплаха, която може и трябва да бъде преборена с усилията на глобалната общност", категоричен е президентът Плевнелиев.

"Да се бориш с международния тероризъм, не означава само да си част от коалицията срещу ИД. Не можем да победим идеологията на тероризма само с оръжие. Можем да я победим чрез образование, чрез толерантни общества и тук България играе много важна роля", заявява президентът, като припомня, че в България мюсюлманската общност е много добре интегрирана.

"България е дом на много различни религии, които живеят в мир и в хармония. До ден днешен няма данни за нито един чуждестранен терорист с български произход. Вярвам, че това е заради нашата толерантност, която в България работи. И с това можем да дадем пример на цяла Европа", казва още Плевнелиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искам да си направя две метални бухалки, на едната ще бъде изписано с големи букви толерантност, на другата стабилност. Със стабилната ще го почна тиквун с толерантната прецедента. Мат им шеейба
26
0
 
16
 
! Отговори
Рицар преди 8 години
Не съм нарушил правилата, но ми изтрихте коментара. Интересно.
25
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От толкоз толерантност ще останем без държава накрая!
24
0
 
4
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
Някой черти черти от портрета на Спящия в лади, са очевидно доказателство за успешното съжителство .....
23
6
 
6
 
! Отговори
хммм преди 8 години
Писна ми във всяка новина да ви чета глупустите за "Боко тиквата".Има ви във коментарите тук, при новината за наследниците милионери от Америка и в графа технологии при Ейпъл.Банални сте вече. Като сте толкова обидени що не организирате един национален митинг от 500 000 души в София и да го свалите?Защото сте стра.хливци и дървени философи. Смелоста ви стига да седнете пред компа и целия свят да ви е крив. А проблема е във вас, какво направихте за някаква промяна? "Няя за кой да се гласуа" нали?
22
1
 
31
 
! Отговори
ined преди 8 години
Трябва да се срамуваме от толерастията, а не да се гордеем с нея!!!
21
0
 
16
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
Ако видя на пресконференция този президент да е на друга държава нали ще си кажа "Къф ли мекичак народ са тия дето са го избрали?" ........Това не бива да е така ...това е излагация !
20
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То по зле от тва- закъде? Или офте мофте?
19
0
 
23
 
! Отговори
user преди 8 години
Много активен стана последните месеци. Явно иска втори мандат, ама няма да го огрее. Макар, че ББ точно такива женски органи най-много ги харесва.
18
1
 
29
 
! Отговори
Калин преди 8 години
Плевнелиев, хайде стига с това вече....ставаш банален!!Толерантност, та толерантност....то бива нагаждачество, ама поне малко достойнство има ли останало?Поучете се от Виктор Орбан - всички!!
17
1
 
24
 
! Отговори
Трей преди 8 години
Тъкмо обратното Плевнелиев - когато сме били сами и когато управниците са мислели само за народа и когато държавата е била изградена както Първото Българско Царство - система строга, но справедлива, хората военнизирани от 5-годишни и честни, прями за които дадената дума е била закон тогава сме били силни. Щом започва проникването на моралното разложение от Византия западаме. Както и днес западаме заради моралното разложение от запад, заради не0либерализма, т0лерастията и извращенията.
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
...........
15
0
 
20
 
! Отговори
Роско Императора преди 8 години
На този му викам Росен Императора! Най-великия президент! Имаме мощна армия и мощна индустрия! Армията ни е толкова мощна, че ако тръгнем на поход ще превземем Алепо, Ракка и Идлиб за 3 дни! Напред с тръстиковите подводници и 8лв. нарядите! България на 3 морета, форца, юруууш! Роско императора, най-великия! Фридрих Паулус, Ервин Ромел и маршал Жуков са едни смешници пред великия гений на нашият велик евроатлантически президент!
14
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нет просто това не е държава ,тези политици ни отнеха достойнството
13
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
лъжи ама големи лъжи бълва тоя
12
0
 
35
 
! Отговори
Прецедент преди 8 години
Едно си баба знае, едно си бае. Време е да смени плочата, че много зацикли.
11
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За едната толерантност, сме готови да си променим историята. За 1300г само едно трябва да научим - първо нас, после другите, а не обратното. Страха да ни посочат с пръст е огромен.
10
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Плевньо, Плевньо ... да знаехме какъв си преди да гласуваме за теб, никога нямаше да те изберем.
9
0
 
28
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Кой казва, че модела е успешен, който му дава листчетата с речите ли? Някой питал ли е народа какво мисли по въпроса?
8
0
 
22
 
! Отговори
Таймер преди 8 години
Ако моделът е както в този сайт-да не наричаш нещата със собствените им именада загърбваш проблемите и да трият всичко което е вярно и хората така го казват,но не се вписва в поръчковата журналистика-благодаря на модела,но той е мъртвородено дете.Засичам колко време ще е нужно за да ми изтрият мнението за пореден път...