Танев за поисканата му оставка: Тръгвам си, щом Борисов иска

Времената са турболентни, отчете с тъга професорът
Обновена: 28 яну 2016 19:50 | 28 яну 2016 17:52, Красимир Ангелов
99
Танев за поисканата му оставка: Тръгвам си, щом Борисов иска
Тодор Танев е готов да си тръгне. Снимка: БТА

Щом Борисов е поискал оставката ми, ще си я подам, нямам проблем с това. Това обяви министърът на образованието проф. Тодор Танев пред Канал 3.

Той определи времената в момента като "турболентни", визирайки разногласията в управляващата коалиция.

Още по темата
"Аз не мисля, че досега сме направили нещо по-малко от очакванията", обяви Танев и отчете, че екипът му си е свършил работата.

Според просветния министър обаче, МОН отдавна е в стремежите на някои от партиите в РБ, а неговото становище още от началото е било, че не трябва да се вкарва партийност.

Проф. Танев не изключи съвсем вероятността в искането на оставката му да има намеса от някоя от партиите в РБ. Трябва първа да се запозная с текста, каза още той и уточни, че е в работна среща и е разбрал от PR-а си за поисканата му оставка.

На прощаване Танев изреди заслугите на екипа си - спечелване на Оперативна програма за 1,3 милиарда и пет закона в сферата на образованието, по прилагането на два от които вече се работело.

По-късно пред БТА той посочи, че "не се е срещал с министър-председателя нито сега, нито в предния месец, освен на дежурните срещи на МС всяка сряда".

"За поисканата ми оставка от премиера Бойко Борисов научих на път за София от среща в провинцията с регионалните инспекторати по образованието и бях информиран, че има такова писмо от пресслужбата на Министерския съвет, заяви министърът на образованието и науката.

"Би следвало искането за тази оставка да се направи не през пресслужбата на МС, а по някакъв друг начин. Предполагам, че среща лично с премиера няма да имам, но вярвам, че ние си симпатизираме взаимно с него, но би трябвало по някакъв по-традиционен, канален, служебен ред да получа такова подобно становище", заяви Тодор Танев.

Тодор Танев каза още, че "ако трябва ще си отиде и ще даде на своя наследник всичките ключове, не само от касите, но и за проектите и програмите, които са били считани за добри, но в последната седмица обаче имало някакъв проблем".

Както Dnes.bg съобщи, по-рано през деня премиерът Бойко Борисов поиска оставката на министъра на образованието и науката Тодор Танев и неговия екип. Това е станало след разговор с ръководството на Реформаторския блок, съобщиха от правителствената информационна служба.

"Заради системно проявяващите се проблеми в министерството и сектора, смятам, че ресорът трябва да бъде поет от друг. Призовах колегите от Реформаторския блок до края на деня да ми предложат нов екип за министерството, който да продължи реформата. За мен, като министър-председател, е недопустимо да се правят промени в сферата на образованието, които преди това не са подложени на широко обществено обсъждане", заявява премиерът.

Борисов все пак благодари на професор Танев и неговия екип за свършената до момента работа.

Това е трета рокада в кабинета "Борисов 2", но за първи път това става по искане на министър-председателя. Досега оставки хвърлиха сами Веселин Вучков като министър на вътрешните работи и Христо Иванов като правосъден министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
6
 
! Отговори
Севдо преди 8 години
Това в България не е политика, това не са политически партии. Това е мафия. От най-лошите мафии.
36
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
DOSTOEN COVEK,DOSTOEN PROFESOR,DOSTOEN MINISTAR.GLUPAVITE V BALGARIA MU ISKAT OSTAVKATA,A KOI ISKAT GLUPAZITE?
35
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Sled tova oS~rane razbrahte li, zasto v Ruskata Federacia cistiat bibliotekite i praviat autodafeta na paskvilite, finansirani ot fondaciite na cicaka vi Sorosh...??Malko li vi e realnata promiana na moralnata ni cennostna sistema v ramkite na po-malko ot edno pokolenie.Zastoto, kogato si otide pokopenieto,koeto pomni soca-na chalgaro-mangalskoto pokolenie, koeto si go otglezdame i razvuzdame sega-na nego li ste razcitame da zapazi nacionalnoto ni samosuznanie...??
34
2
 
12
 
! Отговори
Генади преди 8 години
Тръгвай си Танев, тръгвай сииди да съжителстваш мирно с Робинзон Крузо на някой островБлагодарим ти за свършената работа, ама без теб ще е по-добре
33
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Горкият човечец. Не разбрахте ли ,че от него нищо не зависеше .Една пионка,която изпълняваше заповедите на Буда. Временно ще ни замажат очите с нов слуга и така и така.........А ние ще седим във фейсбук и ще се правим на големи патриоти качвайки антиправителствени и патриотични постове.
32
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отричането на османското робство да се обяви за престъпление, а престъпниците да се опандизват!
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
41 - Ми то си имаме едно 140кг. диригентче с фес. Качено е на -ски. Цялата тупурдия е защото някой балък рече да се разсекретят едни досиета. На лапачите от КТБ. И къде фръкнаха мангизите. И какво джепане се купи с тях за системите ГРАД. И къде...
30
0
 
6
 
! Отговори
kas преди 8 години
И аз съм турбо - лентен. Включвам турбото и пердаша по лентите.
29
1
 
7
 
! Отговори
БГ преди 8 години
САМО НЕ И МИГЛЕНА КУНЕВА ЗА МИНИСТЪР НА ОБРАЗОВАНИЕТО.......... ПО ДОБРЕ ДАНИЕЛ ВЪЛЧЕВ,
28
0
 
10
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 8 години
А иначе самият "скандал" е нелеп опит да се отклони вниманието от доклада на ЕК, от "Химко" и какво ли още не. И неособено умният български народ веднага захапа въдицата. За кой ли път.
27
0
 
14
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 8 години
Нашият Цар-слънце никога не е виновен. Бушоните си гърмят, той си рита мач. Страхливец си беше, Бойко, страхливец си и остана. Все някой друг виновен, само ти в бяло и те галят папи по главата.
26
2
 
14
 
! Отговори
ГЕРБ завинаги! преди 8 години
Щом господарят нареди, всяко кучe е длъжно да се подчини!
25
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Правилно! На т***лпата не му трябват мислещи и образовани хора - трбва мит'рял който да го слуша и да одобрява гепенето!
24
2
 
30
 
! Отговори
омагьосан кръг преди 8 години
Крайно време е в България да се приеме закон като Германският закон за отричанито на Холокоста, според който ако някой си позволи да постави под съмнение изтреблението на евреите в Третия райх - директно го вкарват в затвора. Не може разни продажни псевдо български историци заради жалките си хонорарчета, които получават от Турция, да изопачават историята ни и да ни занимават с простотиите си! България трябва да върви напред, а не да се върти в омагьосан кръг заради безумието на жалки предатели!
23
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изедници бол, Хайдутите ги няма!
22
4
 
30
 
! Отговори
PATRIOT преди 8 години
Oчаквайте: по заповет от Брюксел: Ботев и Левски са терористи, които са се борили срещу установения конституционен ред.
21
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Адиос професоре, няма да ни липсваш!
20
0
 
33
 
! Отговори
Пре преди 8 години
Турски мекерета управляват БГ !
19
1
 
33
 
! Отговори
свинаря преди 8 години
Обяснява заслугите си за спечелването на 1,3 милиарда... Постоянно се печелят някакви милиарди,а накрая все сме зле във всяко едно отношение. През лошия комунизъм как са се създавали училищата,пътищата,сградите и т.н без спечелване на милиарди от ЕС? Явно голямо крадене върви на едро
18
1
 
21
 
! Отговори
Манолски преди 8 години
тези работи се мислят предварително професоре, а не като стане гафа