Танев за поисканата му оставка: Тръгвам си, щом Борисов иска

Времената са турболентни, отчете с тъга професорът
Обновена: 28 яну 2016 19:50 | 28 яну 2016 17:52, Красимир Ангелов
99
Танев за поисканата му оставка: Тръгвам си, щом Борисов иска
Тодор Танев е готов да си тръгне. Снимка: БТА

Щом Борисов е поискал оставката ми, ще си я подам, нямам проблем с това. Това обяви министърът на образованието проф. Тодор Танев пред Канал 3.

Той определи времената в момента като "турболентни", визирайки разногласията в управляващата коалиция.

Още по темата
"Аз не мисля, че досега сме направили нещо по-малко от очакванията", обяви Танев и отчете, че екипът му си е свършил работата.

Според просветния министър обаче, МОН отдавна е в стремежите на някои от партиите в РБ, а неговото становище още от началото е било, че не трябва да се вкарва партийност.

Проф. Танев не изключи съвсем вероятността в искането на оставката му да има намеса от някоя от партиите в РБ. Трябва първа да се запозная с текста, каза още той и уточни, че е в работна среща и е разбрал от PR-а си за поисканата му оставка.

На прощаване Танев изреди заслугите на екипа си - спечелване на Оперативна програма за 1,3 милиарда и пет закона в сферата на образованието, по прилагането на два от които вече се работело.

По-късно пред БТА той посочи, че "не се е срещал с министър-председателя нито сега, нито в предния месец, освен на дежурните срещи на МС всяка сряда".

"За поисканата ми оставка от премиера Бойко Борисов научих на път за София от среща в провинцията с регионалните инспекторати по образованието и бях информиран, че има такова писмо от пресслужбата на Министерския съвет, заяви министърът на образованието и науката.

"Би следвало искането за тази оставка да се направи не през пресслужбата на МС, а по някакъв друг начин. Предполагам, че среща лично с премиера няма да имам, но вярвам, че ние си симпатизираме взаимно с него, но би трябвало по някакъв по-традиционен, канален, служебен ред да получа такова подобно становище", заяви Тодор Танев.

Тодор Танев каза още, че "ако трябва ще си отиде и ще даде на своя наследник всичките ключове, не само от касите, но и за проектите и програмите, които са били считани за добри, но в последната седмица обаче имало някакъв проблем".

Както Dnes.bg съобщи, по-рано през деня премиерът Бойко Борисов поиска оставката на министъра на образованието и науката Тодор Танев и неговия екип. Това е станало след разговор с ръководството на Реформаторския блок, съобщиха от правителствената информационна служба.

"Заради системно проявяващите се проблеми в министерството и сектора, смятам, че ресорът трябва да бъде поет от друг. Призовах колегите от Реформаторския блок до края на деня да ми предложат нов екип за министерството, който да продължи реформата. За мен, като министър-председател, е недопустимо да се правят промени в сферата на образованието, които преди това не са подложени на широко обществено обсъждане", заявява премиерът.

Борисов все пак благодари на професор Танев и неговия екип за свършената до момента работа.

Това е трета рокада в кабинета "Борисов 2", но за първи път това става по искане на министър-председателя. Досега оставки хвърлиха сами Веселин Вучков като министър на вътрешните работи и Христо Иванов като правосъден министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
14
 
! Отговори
Кратун преди 8 години
Ей така се събира министрски екип за 4 часа. За токова време не можеш да събереш бригада арматуристи, но какво да му обясняваш на Боце..... Тези неща твърде сложни за него.
16
2
 
6
 
! Отговори
4 преди 8 години
Ако Биби поиска нещо друго без да се колебаеш ще ми го дадеш, но няма да те огрее !
15
2
 
7
 
! Отговори
абв преди 8 години
И журнал***та станаха неграмотни. Пише се турбулентен а не турболентен, това да не ви е турбо бе ***, турбуленциятя е завихряне на въздуха тоест нещо динамично, неспокойно.
14
17
 
6
 
! Отговори
Исти преди 8 години
Антикомунистите (90% населението) по правило са бедни и ограбени,затова нямат толкова пари за компютри,колкото имат червените и по тая причина гласовете им са по-малко. Освен всичко друго червената мафия е организирана: "капото" от Масква се грижи за това.
13
9
 
26
 
! Отговори
! преди 8 години
От 200 протестиращи 100 арестувани браво на диктатора и сатрапа Цвъ какво ви е европейското само това не разбирам!?
12
16
 
13
 
! Отговори
Жибор преди 8 години
Крадливата червена върхушка- на бесилото на историята и марш към Сибир!
11
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
само този ли бушон гръмна
10
3
 
22
 
! Отговори
някой преди 8 години
Крайно време беше. Тоя както се казва в такива случаи, никога не е бил в час и не е внимавал и не е слушал учителката още от 1-ви клас.
9
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия дето пишат учубните програми и учебниците по история и българска литература да си опичат акъла и да наричат нещата с истинските им имена.И да престанат с опитите да махат от учебната програма класически произведения които ни правят българи.Искат да изтрият паметта ни за историята.Ако бяхме завладени от немци или англичани може би щеше да е присъствие.За Османското робство друга дума би била невярна.
8
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А какво ще правим със зам. минстърката виновна за скандала с промените в образователната програма, на нея поискаха ли й оставката? Със смяната на Танев социалното напрежението няма да падне. Задъжително да се уволни Кастрева и да се ревизират всички промени направени от нейния екип.
7
6
 
12
 
! Отговори
лелеее преди 8 години
Расате ли арестуваха щото в момента е як въргал може да има и жертви
6
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
я тиквун да си каже дали не го маха защото е против "съжителството"
5
12
 
6
 
! Отговори
Божил преди 8 години
Браво- това е достойна постъпка на лоялен служител!
4
2
 
25
 
! Отговори
фен преди 8 години
професоре, върви си лекувай розеолата!? не знаеш как ли? спира се пиенето, брато!
3
3
 
19
 
! Отговори
иво преди 8 години
Пиши се турбУленция, ве неграмотници
2
3
 
22
 
! Отговори
_|_ преди 8 години
Поп Кръстьо да си ходи!
1
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И този е гьон сурат,трябва да му се каже,че да си ходи......