Борисов обеща великденски бонуси за пенсионерите

Танев остава като съветник в кабинета, кандидатът за президент ясен през юни
Обновена: 30 яну 2016 21:23 | 30 яну 2016 18:15, Веселина Йорданова
154
Борисов обеща великденски бонуси за пенсионерите
Снимка: архив, БулФото

Премиерът Бойко Борисов обяви в Бургас, че е възложил за Великден кабинетът пак да даде 50 млн. лв., за да подпомогне пенсионерите.

Още по темата
"Вчера засякохме за месец януари финансовите постъпления в държавата от борбата с контрабандата. 954 млн. лв. сме събрали повече пари и са в бюджета от януари 2015 г. близо 1 млрд. повече. Миналата година март месец стартирахме "антиконтрабандното звено", както го наричам. За това нервничат всички, защото това са пари, които са отивали незнайно в какви джобове", коментира премиерът. По думите му така от миналата година досега близо 200 млн. лв. извън бюджета ще се дадат повече за пенсии.

На въпрос дали кметът на Бургас Димитър Николов ще фигурира сред номинациите за президентските избори, Борисов каза, че за възможностите за кандидати за президент на партията ще говори през юни.

По повод на предложената кандидатура на Меглена Кунева за министър на образованието, Борисов заяви, че ще изчака да минат всички преговори и тогава ще приема с радост всичко, което му предложат.

С министър Танев се договорихме да продължи да работи като мой съветник в кабинета, съобщи още Борисов и допълни, че професорът е "един изключително ерудиран човек".

Борисов посочи, че Танев е с безупречна репутация в образователната система и научните среди. "Поради това, че екипът му и самият той не можа да комуникират с обществото правилно това, което възнамеряват да правят, възникна напрежение", смята премиерът.

"Да говорим за „съжителство”, за „съвместимост” - неща, които всеки българин пази в паметта си добре, най-малкото възбужда какви ли не националистични пориви и дори агресия", изтъкна министър-председателят.

Борисов каза, че за него е важно и гражданската квота на Реформаторския блок, от която е Танев, да подкрепи кандидатурата, която блокът ще му предложи. "Ще изчакам още няколко дни, колкото е необходимо, да има единна кандидатура, която ГЕРБ и Реформаторският блок да гласуват в парламента", каза още премиерът.

По думите на Борисов, оставката на Танев ще бъде депозирана вероятно в понеделник.

"С министър Танев работя прекрасно и имаме прекрасни отношения и аз истински съжалявам. На мен втори път ми се случва един прекрасен експерт, корифей в своята област, да трябва да подава оставка и то по мое искане, заради това, че не можа да комуникира правилно в обществото това, което прави. Първата беше Анна-Мария Борисова, министърът на здравеопазването", допълни премиерът, визирайки промените в първия му кабинет.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С парите които събира като ОГРАБВА бизнеса си купува благоразположението на пенсионерите и бедните.Ашкулсун бе.
32
5
 
29
 
! Отговори
ОСТАВКА !!! преди 8 години
Оставка Борисов ! Този път подкупите не вървят! Целия Народ ти иска оставката и иска да види теб , Цветанов и Павлова в затвора !ОСТАВКА !!!!!!!
31
4
 
18
 
! Отговори
н преди 8 години
сега ще дадем а после ще ви вземем двойно
30
6
 
4
 
! Отговори
пенсионер преди 8 години
До АнонименДо 48 И вярваш,че всеки ден има излъгани и дали толкова пари пенсионери?Всичко е нарочно да се оплюят пенсионерите!Защо не им пишат имената,а?
29
13
 
1
 
! Отговори
Генерал Борисов преди 8 години
Господин Борисов, пак ли ще има дискриминацияа на пенсионерите?! Пак ли на едни ще дадат , а другите ще гледат?!И питам защо така?! Нали пенсиите-----------------------На тези, които си дават парите на измамници пенсиите ще се намаляват, а не увеличават. Мисля, че не е нормално заради Ай Кю-то на феновете на Орешарски да страдат всички пенсионери нали?
28
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най голямата радост за българския пенсионер за ВЕЛИК ДЕН ще е ОСТАВКАТА на Борисов и Плевневлиев вкупом.Радост за очите сърцето и душата на бащите и майките ни.--------------------------Ще си останеш с мечтите, фенът на Орешарски! Мечтите са без пари.
27
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На пенсионерите трябва да се вземат пари, а не да се дават. Не може да са бедни хора, които всеки ден дават по 15 - 20 000 лв на телефонни измамници.Откъде толкова пари? Това бедни пенсионери ли са?
26
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Четох някъде, че назначените чиновници от герб са някъде към 400 000 хиляди. Тези плюс техните роднини ето ти милион и от горе избиратели.
25
2
 
13
 
! Отговори
И смешно, и тъжно преди 8 години
Блестящият Танев, големият учен и ерудит толкова ли няма достойнство да си отиде, а се е съгласил да бъде съветник, след като допусна такива безобразия в министерството си. Той е министър, можеше да наложи мнението си, ако го имаше,и и да разпердушини тези подкупни чиновници в гнездото на безродниците - МОН ! А сега щял да съветва Бойко!
24
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До petЩе дава щото неКОЙ клати гемията на Баце.
23
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
при първите протести вече почва да раздава рушвети.И повече ще даде, нали увеличи винеткитесега ще увеличи билетчето за градски транспорт.Гони контрабандата на НЕ-герберските контрабандни каналиС една думаТарикат
22
6
 
9
 
! Отговори
pet преди 8 години
Евалата Баце, подмина и БСП-то!!!
21
11
 
15
 
! Отговори
до 34 преди 8 години
Станишовото време има да го търсите , тия марокански скакалци от как напъплиха нищо не остана!
20
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
***!!!
19
3
 
16
 
! Отговори
някой преди 8 години
Абе бате Бойко, а великденски кебапчета ще има ли?
18
5
 
17
 
! Отговори
някой преди 8 години
По-добре да обещае великденски предсрочни избори!
17
4
 
6
 
! Отговори
пенсионерка преди 8 години
Господин Борисов, пак ли ще има дискриминацияа на пенсионерите?! Пак ли на едни ще дадат , а другите ще гледат?!И питам защо така?! Нали пенсиите се изчисляват въз основа на това каква заплата са вземали хората.Значи в зависимост от образованието и ценза който се заема е и заплатата? Тогава защо така има разделение на хората?!
16
6
 
15
 
! Отговори
se преди 8 години
Най голямата радост за българския пенсионер за ВЕЛИК ДЕН ще е ОСТАВКАТА на Борисов и Плевневлиев вкупом.Радост за очите сърцето и душата на бащите и майките ни.
15
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ех че е щедър тоя Бойко ама с тази си постъпка прилича на Станишев и Мая Манолова те така подкупваха възрастните хора
14
6
 
10
 
! Отговори
ии преди 8 години
Бойко виж там махни и онова недоразумение в здравепогубването...В машинките да си слага той сополивите пръсти..А ТЕЛК трябва да остане .