Разбраха се! От сряда Кунева ще е министър

Танев пък най-накрая депозира оставката си, и нея гласуват тогава
Обновена: 1 фев 2016 13:58 | 1 фев 2016 13:57, Камелия Цветанова
254
Разбраха се! От сряда Кунева ще е министър
Снимка: Булфото, архив

Премиерът Бойко Борисов приема излъчената от Реформаторския блок кандидатура на вицепремиера Меглена Кунева за министър на образованието и науката и в сряда ще внесе номинацията й за гласуване в Народното събрание, съобщиха от правителствената пресслужба.

Още по темата

Борисов и Кунева са се срещнали днес и са обсъдили ускоряването на реформите в образованието и приемането на строго антикорупционно законодателство, уточниха оттам.

Тодор Танев пък днес е депозирал своята оставка в Министерския съвет, макар че Борисов му я поиска още  миналата седмица заради системните скандали в просветното министерство.

Главата на Танев падна след обществен натиск заради проектите на новите учебни планове за 2-6 класа. С тях отпадаха ключови произведения на български автори, както и цели исторически периоди.

Идеята на експертите пък турско "робство" да се замени със "съжителство", като че преля чашата на общественото търпение.

Като се захванаха с търсенето на наследник на Тодор Танев като просветен министър реформаторите, от чиято квота е той, се спряха единствено на Кунева. Тя пък прие и тази задача.

Очакванията са в сряда при гласуването в парламента, Кунева да бъде подкрепена от депутатите от ГЕРБ и АБВ, вероятно и от патриотите, макар че съпредседателят на ПФ Валери Симеонов да обясни, че решението им ще бъде взето след среща с нея.

Засега е ясно, че 13 реформатори от нейната партия ДБГ и СДС ще подкрепят твърдо кандидатурата й. Ясно е, че 5-имата от ДСБ ще се въздържат, тъй като се обявиха за опозиция и остава решение да вземат тези от гражданския съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
1
 
34
 
! Отговори
срам и позор! преди 8 години
Срам и позор! Комунистическата измекярка Кунева Пръмова, която затвори АЕЦ Козлодуй. Която е замесета в Габонската афера. Която продаде ЕРП-тата. Която беше министърка в правителството на БСП, ДПС и НДСВ. Която обиколи сто партии за личен келепир. Която е снаха на комунистическия престъпник секретаря на ЦК на БКП Иван Пръмов. Тая същата няма никаква представа от образование, и ще досъсипа напълно българското образование. Вместо да е на министерско кресло, трябва да дава обяснения в Прокуратурата
90
0
 
27
 
! Отговори
Ala-Bala преди 8 години
Другарката Кунева-Пръмова е универсален боец - управленец. Винаги е при парите! Вчера говори 1 час по Хоризонт. Нищо не съществено не каза, само заучени фрази!
89
0
 
25
 
! Отговори
Путев преди 8 години
Кака Меглена ще усвои над милиард евро за образованието - новите евро проекти. Евала! де-бе-ге! де-бе-ге!
88
0
 
21
 
! Отговори
хмм преди 8 години
Боко,трябваше да назначиш Дебелян!Само той може да научи младите как да са успеят на млади години като него!
87
0
 
24
 
! Отговори
ученик преди 8 години
Край на образованието.Това се искаше.Тая ще го продаде на банка Париба-има опит.Бойко ,помисли още веднаж.
86
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днешните Българи сме най-овчедушни от цялата история на държавата.Имало е хайдути, имало е партизани-изобщо е имало недоволство.Сега шепа хора имитират протести, носейки лозунги и играейки хора.Смешно и глупаво-сеир за политиците и света.революция е решението, ама овцете не правят такива неща.Ще взема да заживея в Румъния или Унгария.Единствено тях уважавам-имат топки.
85
0
 
33
 
! Отговори
Грешка преди 8 години
Не се разбраха, а се спазариха.
84
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тази издънка докога ще я слагате министър като за нищо не става?
83
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е как няма да се разберат, нали едни и същи ги ръководят, пък и е въпрос само на уточняване на исканите отчисления...
82
0
 
22
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Време е да поеме МНО и спорта също....
81
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българио, Българио.... за тези ли те умряха?
80
0
 
26
 
! Отговори
няма време преди 8 години
ОСТАВКА !
79
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нов бар със стари к.... Тиквата само размества без конкурси провалилите се калинки Кунева и Танев вместо да ги уволни дисциплинарно за некадърност и да обяви конкурс за способни хора. Утре може да направи Кунева и министър на земеделието, а Танев министър на спорта и няма да има някаква промяна.
78
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е, сега вече децата съвсем я закъсаха! Доколкото знам Кунева няма и 1 ден стаж като учител, та си представете колко е наясно с възможностите на децата. Очаквайте поредния експеримент! И поредните неграмотни ученици.
77
1
 
11
 
! Отговори
NACO преди 8 години
С един коршум ДВА ЗАЕКА!? Първият,въпросната г-жа бе НЕЖЕЛАНА и ИЗРИТАНА от "пожарната команда" наречена РБ,"създадена" именно заради нея,за да бъде НАБУТАНА в парламента!? Но "създателите" видяха ,че са РАЗКРИТИ!? Вторият,бе изпълнена ЗАПОВЕДТА на външните сили,тази г-жа да бъде ИЗБУТАНА на върха БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ с какви СИЛИ и СРЕДСТВА!? Сега ТЯ гледа към ПРЕЗИДЕНТА!? ТЯ е!? ТЯ е!? ТЯ е!?
76
9
 
6
 
! Отговори
Винету преди 8 години
До 89 анонимник. Ха-ха-ха, кои всички, бе ***? Нали видя колко излязоха на 28 януари. И какво ще стане после? Евентуално нови избори, които ГЕРБ ще спечели с овации. Айде стига сте се пенявили, нищо няма да се случи и почти никой не ви обръща внимание на плюнките тука, защото няма алтернатива. Това е реалността, колкото и да не ви харесва.
75
0
 
3
 
! Отговори
сори, преди 8 години
геч значи късно.Уф,то пък и сорито-демек извинявайте.
74
3
 
15
 
! Отговори
Глас народен преди 8 години
На оружие, братя! Доста сме търпели народни изедници, депесарски предатели и пиявици!
73
1
 
6
 
! Отговори
правилно, преди 8 години
г-н Борисов.Стана ясно,че разприказвалия се/ама геч/Т Танев му се прищя гражданския му съвет да върти и суче.Е,па няма.
72
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ СРАМ