Разбраха се! От сряда Кунева ще е министър

Танев пък най-накрая депозира оставката си, и нея гласуват тогава
Обновена: 1 фев 2016 13:58 | 1 фев 2016 13:57, Камелия Цветанова
254
Разбраха се! От сряда Кунева ще е министър
Снимка: Булфото, архив

Премиерът Бойко Борисов приема излъчената от Реформаторския блок кандидатура на вицепремиера Меглена Кунева за министър на образованието и науката и в сряда ще внесе номинацията й за гласуване в Народното събрание, съобщиха от правителствената пресслужба.

Още по темата

Борисов и Кунева са се срещнали днес и са обсъдили ускоряването на реформите в образованието и приемането на строго антикорупционно законодателство, уточниха оттам.

Тодор Танев пък днес е депозирал своята оставка в Министерския съвет, макар че Борисов му я поиска още  миналата седмица заради системните скандали в просветното министерство.

Главата на Танев падна след обществен натиск заради проектите на новите учебни планове за 2-6 класа. С тях отпадаха ключови произведения на български автори, както и цели исторически периоди.

Идеята на експертите пък турско "робство" да се замени със "съжителство", като че преля чашата на общественото търпение.

Като се захванаха с търсенето на наследник на Тодор Танев като просветен министър реформаторите, от чиято квота е той, се спряха единствено на Кунева. Тя пък прие и тази задача.

Очакванията са в сряда при гласуването в парламента, Кунева да бъде подкрепена от депутатите от ГЕРБ и АБВ, вероятно и от патриотите, макар че съпредседателят на ПФ Валери Симеонов да обясни, че решението им ще бъде взето след среща с нея.

Засега е ясно, че 13 реформатори от нейната партия ДБГ и СДС ще подкрепят твърдо кандидатурата й. Ясно е, че 5-имата от ДСБ ще се въздържат, тъй като се обявиха за опозиция и остава решение да вземат тези от гражданския съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
1
 
21
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
Предателката отново на власт.*** тъпия народ ,ако бяхме нормална държава такива като Кунева и Борисов отдавна да са разстреляни като кучета!
110
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не Миглено недей посяга и на образованието на децата ни
109
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
та нема ли един НЕКОРУМПИРАН и образован млад човек--стига стари муцуни ...бабички
108
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не ме интересува... Тука в Ню Йорк си ми е екстра... Работя като луд, но пари БОЛ. А вие-народа на България сте много ***. Бягайте някъде, зарежете я тая България. Кат сте се родили там кво толкова...
107
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тая лелка Мина през БКП,после СДС,НДСВ и сега е партия с Гроб
106
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докога ?
105
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
кривоуста скумрия --мафия ---Герб-ГРОБ
104
30
 
2
 
! Отговори
Пламена преди 8 години
Браво. Най-накрая свестен човек !!!
103
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
от една куха лейка на друга..та нема ли един НЕКОРУМПИРАН и образован млад човек в тази държава та само стари кутраци назначаваме ,,,НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ
102
1
 
16
 
! Отговори
Маймуната преди 8 години
Интересно какво ще кажат сега ония Кметчетата на възрожденските ни градове дето онзи ден скачаха на протести.
101
1
 
31
 
! Отговори
МАСОВИ ПРОТЕСТИ преди 8 години
ПРИЯТЕЛИ, РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ САМО С ПИСАНЕ ПО ФОРУМИТЕ НЯМА ДА СТАНЕ. ТРЯБВА МАСОВО ГРАЖДАНСКО НЕПОДЧИНЕНИЕ, БЕЗСРОЧНА ПОЛИТИЧЕСКА СТАЧКА, МИТИНГИ В ЦЯЛАТА СТРАНА, И СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ХОРА НА УЛИЦИТЕ, ДОКАТО ТАЗИ ПРЕСТЪПНА ***, КОЯТО 25 ГОДИНИ НИ УНИЩОЖАВА НИЕ БЪДЕ НАПЪЛНО ИЗХВЪРЛЕНА ОТ ВЛАСТТА!И ЛЕВСКИ Е КАЗАЛ - ДЕЛА ТРЯБВАТ, А НЕ ДУМИ!
100
0
 
28
 
! Отговори
Бай Спиро преди 8 години
И бардака стар и к.*** в него!
99
32
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Единственото правилно решение за Борисов е да се съгласи с кандидатурата.Г-жа Кунева е най-достоината фигура за този пост.Ако не беше тя сега щяхте да гледате НАТО и ЕС през крив макарон.Така,че БРАВО.
98
0
 
29
 
! Отговори
Александър преди 8 години
"*** народ, слаба държава"Стамболов го е казал много точно.Не са виновни политиците, ние сме си за е***е.Целта е в България да останат простите и неграмотните и да слушат, и да изпълняват.....
97
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз ли греша, но все ми се струва, че за да стане човек министър трябва да има известен опит в съответната система. То е все едно да сложите за министър на здравеопазването някой, който не е влизал в болница. Ама всъщност какво странно има, това е правило за държава в която един пожарникар и бивш бодигард става министър-председател. Та след като той може защото пък и Кунева да не е министър на образованието?
96
0
 
23
 
! Отговори
Калина преди 8 години
За пореден път се уверявам, че над българското образование се налага умишлен геноцит.Г-н Борисов, незная кои са Ви съветниците, но аз лично Ви съветвам да ги разкарате, че за нищо не стават. И не е лошо от време на време да се вслушвате в матряла.Че матриялът от улицата може чудеса да направи!
95
0
 
16
 
! Отговори
Karpuzan преди 8 години
Нека сега да снася яйца и в гербаджийското гнездо ;)
94
1
 
21
 
! Отговори
Хахаххаха преди 8 години
Още една гавра с българите. Не разбрахте ли, че който и да дойде ви го набутва до мъдете. На никой не му пука за вас, руснаците ви изцедиха сега и САЩ и ЕС
93
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цирка е пълен!!!
92
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И образованието отива прли 3 и 4 ти блок на АЕЦ Козлодуй !Последния да изгаси лампата