България предлага решения на многобройните кризи в целия свят!

Плевнелиев: Откриваме нов хоризонт за сътрудничество с Бразилия!
2 фев 2016 10:22, Елка Василева
55
България предлага решения на многобройните кризи в целия свят!
Росен Плевнелиев. Снимка: БТА

Българската външна политика е балансирана и се базира на три основни принципа – интеграцията, свързаността и приятелството със съседните страни,  заяви държавният глава Росен Плевнелиев в българското посолство в бразилската столица на среща с представители на българската общност, почетните консули на България в Бело Оризонте, Рио де Жанейро, Ресифе и Флорианополис и на дипломатическия корпус в Бразилия. Срещата се проведе в първия ден от официалното посещение на държавния глава в Бразилия, съобщи прессекретариатът на президента.
 
"Историята на Балканите е история на конфликти, но днес регионът е пример за подражание, а България е горд член на Европейския съюз – проект за мир, който изисква високо равнище на сътрудничество и интеграция между различни нации, които да направят невъзможен бъдещ конфликт“, каза президентът Плевнелиев. „Днес България е страна, която предлага решения на многобройните кризи не само в ЕС, но и в целия свят", допълни държавният глава.

Още по темата

"В трудни времена трябва да покажем характер и способности, в трудни времена показваме кои сме и точно в такива моменти ценностите ни определят решенията. България знае коя е – имаме хилядолетна история и в сътрудничество с Бразилия можем да допринесем за един по-добър свят", заяви президентът Росен Плевнелиев.
 
За България Бразилия е най-големият пазар в Латинска Америка и днес откриваме нов хоризонт в двустранното ни сътрудничество, посочи още държавният глава, като открои предимствата на страната ни в редица области. „"аквото и да правим заедно, ще отстояваме интеграцията, свързаността и приятелството", категоричен беше българският президент.

Във втория ден от официалното си посещение в Бразилия държавният глава ще насърчи контактите между бизнеса от двете страни на съвместен българско-бразилски бизнес форум.

Домакин на срещата ще бъде Националната камара на индустрията на Бразилия. От българска страна във форума ще се включи 20-членна бизнес делегация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каква е възможността да те ухапе комар при посещение в Бразилия?За един държавен глава питам.
36
0
 
6
 
! Отговори
Гражданин преди 8 години
Скъпи медии имам една много голяма молба към вас и ако я изпълните ще станете малко по обичани от народа. Молбата ми е следната-не занимавайте хората с каквото и да е свързано с това недоразумение Роско!!! Предварително ви благодаря!
35
0
 
6
 
! Отговори
шшшшшт преди 8 години
Росен е тук. Цъка минусчета тук-там ;)
34
0
 
12
 
! Отговори
кефи ме Роската преди 8 години
Винаги изглежда някак замечтано объркан и не на място. И говори едни, такива, странни неща с една измъчена интонация. Трябва да разказва приказки (той си го прави де)
33
0
 
13
 
! Отговори
БГТРАКИЕЦ преди 8 години
НИКОГА НЕ СЪМ МИСЛИЛ,ЧЕ ЧОВЕК МОЖЕ ДА СТИГНЕ ДО ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ.ДА ЗНАЕ КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА,ЗАЩОТО ИМА СЛУЖЕБНИ ЛИЦА, КОИТО МУ ДОНАСЯТ И ВЪПРЕКИ ТОВА ДА Е ТОЛКОВА СМЕШЕН В ОЧИТЕ НА ХОРАТА.ЗНАЧИ ТАЗИ ДЕМОКРАДАЦИЯ НИ ДОКАРА СТРАШНИ ИЗНЕНАДИ,ТАКИВА МИЖИТУРКИ ДА ДЪРПАТ СКЪПАТА НИ РОДИНА В ПРОПАСТТА,И НАЙ ЛОШОТО,ЧЕ НЕ ИМ ПУКА.,ВСЕ ЕДНО ,ЧЕ ЗА ТЯХ НЕ СЕ ОТНАСЯ.МЕНЕ МЕ Е СРАМ,ДОКЪДЕ МОЖЕ ДА СТИГНЕ ВЛАСТОВИ ЧОВЕК В БЪЛГАРИЯ.ЧАК КЪДЕ ТЪРСИ МАЙКА СИ.
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ISabravil si da jähes bednost nespravedlivost predatelstvo ubiistva isnasilvane mrasotia miseria i vredno hrsni Rest. Barove prodtituziata kasina. 4en4adjiistvo dalaveri Mutri milioneri vs e ok v bG Evala rosene ti velik
31
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой,Роско ли предлага решения на многобройните кризи в целия свят?ТойГоспод не може да реши кризите,наш Роско ще ги реши.Смех,смех.
30
0
 
0
 
! Отговори
Mehmed преди 8 години
Aferim be komita 6tom moje da re6i6 svetovnite kriz vzemi medala na 6tangista, 4e si e zabravil tam i ele si u doma, da pregirne6 novata ministirka Kuneva.
29
0
 
25
 
! Отговори
.... преди 8 години
Защо се харчат пари за подобна екзотична екскурзия на този ииннфантил?
28
0
 
17
 
! Отговори
Няма прошка! преди 8 години
Епидемията от болестта зика в Бразилия не прощава!
27
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отдавна казвам, че охраната на Карлуково е занемарена! Всеки луд може да си излезе, когато поиска. Вземете мерки!
26
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя просто не е наред! Май той е писал учебниците по история, ако го питаш всичко е цветя и рози, и цари мир и разбирателство навсякъде по света! Ало, това не ти е конкурса Мис Свят! Смени дилъра, защото това което сега взимаш не ти понася!
25
0
 
10
 
! Отговори
РОСКАТА преди 8 години
Пак идват избори!!!Само да не гласувате за Роската, че ще объркаме геополитиката на света без него.Още малко държавици останаха не обиколени/***/ на наш гръб.Ако не знаете географията, ще я научите от воаяжите на Роско, ама в някой момент свят ще ви се завие като чуете неговите върховни мисли за нашта сила.Ами тези дето ги поканихме да "инвестират"дойдат, то за нас място и без това не остана.Да вземе да ни урежда да се менкаме с тяхните Граждани.....
24
0
 
22
 
! Отговори
ANOT преди 8 години
Съвсем изтрещя .
23
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"България е горд член на Европейския Съюз" ....Срамно е да кажа истинското име на този "горд ЧЛЕН". О, майко- България....
22
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Плевел, ти накрая се издаде - уж антикомунист от световна класа, щеше да ги пращаш в музея, а какви ги въртиш със старата комунистка Дилма!
21
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Но не може да се справи с кризата в собствената си страна.
20
0
 
31
 
! Отговори
коко преди 8 години
Доктореееееееееееееееееееееееееее!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ела веднага!
19
1
 
25
 
! Отговори
ВИК преди 8 години
"България предлага решения на многобройните кризи в целия свят!" - рече великият везир.Това изказване на световният психополитикоаналитик,кърти мивки направо.
18
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Явно бюджетът на президентството е прекалено раздут, за да се правят воаяжи от такова естество, че и с една камара приятелчета "бизнесмени". Веднага да възстанови разходите на данъкоплатеца - от собствения си джоб!А за м.а.л.о.у.м.н.и.т.е. му изказвания няма да го глобяваме!