Не "пуснаха" преправените протоколи в НК

От БСП поискаха това действие да се наказва с 8 години затвор
Обновена: 3 фев 2016 12:31 | 3 фев 2016 11:12,
0
Не "пуснаха" преправените протоколи в НК
Снимка: Булфото

Парламентът отхвърли предложението преправянето на протоколите от изборите да бъде записано като престъпление в Наказателния кодекс и да се наказва със затвор до 8 години.

Още по темата

Искането бе внесено от БСП. Предложението на социалистите бе преправянето на протоколите да се впише в алинеята с документните престъпления. От ГЕРБ обаче гласуваха "въздържал се" и идеята не събра нужната подкрепа.

По време на дебатите преди гласуването шефът на правната комисия Данаил Кирилов обясни, че в Наказателния кодекс и сега има текстове, които повеляват преправянето на протоколите да се наказва със затвор.

Той цитира алинея, според която всеки, който преправя резултатите от избори или референдум, се наказва с лишаване от свобода от една до пет години.

Георги Божинов от БСП обаче репликира с примери за преправени протоколи и попита защо сегашните текстове не са проработили. "Тезата ви е несъстоятелна. Това ме кара да мисля, че се готвите пак да фалшифицирате избори", обърна се той към ГЕРБ.

Мартин Димитров пък призова да се въведе масово машинното гласуване. "Аз вече седем години гласувам машинно във Френската гимназия и там никой не говори за преправени протоколи", каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари