Ирина или Кристалина? Борисов мълчи до края на март

Основните кандидати ще бъдат пуснати, като се изтощят другите, рече той
Обновена: 4 фев 2016 16:47 | 4 фев 2016 16:40, Веселина Йорданова
89
Ирина или Кристалина? Борисов мълчи до края на март
Снимка: БТА

До края на март ще е ясна кандидатурата на България за шеф на ООН, заяви министър-председателят Бойко Борисов в Лондон, където участва в конференция за подкрепа на Сирия.

Още по темата

Премиерът не уточни обаче коя от двете българки - Ирина Бокова или Кристалина Георгиева, ще бъде номинацията на правителството, съобщи Нова телевизия.

"Водим разговори с дипломати от много страни. Знаете, че накрая ще гласуват малко държави. Искам да сме сигурни, че когато излъчим кандидат, той ще бъде подкрепен от всички", каза Борисов.

Премиерът изрази надежда в скоро време разговорите да бъдат завършени.

"До края на март имаме срок. Основните кандидати чакат. Ще бъдат пуснати, като във всяко едно състезание, когато се поизтощят другите", разясни Борисов.

Номинацията на кабинета на Пламен Орешарски - Ирина Бокова, все още не е подкрепена от правителството на Бойко Борисов. Макар да посочват, че и двете дами имат качества за поста, редица анализатори изтъкват, че технически Кристалина Георгиева няма шанс, защото не може две българки да са начело на двете авторитетни организации. Забавянето от страна на България с номинацията пък намалявало шансовете на Бокова.

В Лондон Борисов каза още, че България е силно заинтересована от възможно най-скорошно решение на конфликта в Сирия и стабилизиране на ситуацията.

"Нашият непосредствен принос по отношение на сирийската криза за 2016 г. ще достигне 400 000 евро, което е само част от общата подкрепа, оказвана от България както във вътрешен план за бежанците на наша територия, така и по линия на различни инструменти на Европейския съюз", съобщи премиерът.

Той посочи, че българското правителство е взело решение за безвъзмездно предоставяне на 250 000 евро, от които 100 000 евро чрез Световната продоволствена програма за изхранване на бежанците и 50 000 евро чрез УНИЦЕФ за осигуряване на справедлив достъп до образование на децата извън училище в Сирия.

Премиерът коментира и въпроса с SMS-а, който препрати на шефа на ВКС Лозан Панов.

На въпрос на БНТ за това, че Панов отново го призова днес да разкрие кой му е изпратил съобщението, Борисов каза: "Казал съм каквото има. Съветвам ги, както ние сме се стегнали и работим активно, за да променим законите си, така и те да се стегнат и да свършат работата си, която хората очакват от тях. Това, което съм казал, е достатъчно".


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
този човек на снимката е гениален - само в неговото лице се вижда на 1000 % глупост , нерешителност и прекалено дълбока некомпетентност
60
0
 
2
 
! Отговори
Yavor преди 2 години
Abe koi e toz boiko, she go v debelia gyz! Cial narod e kleknal na 10 sepqnina i se vaika. Deeva i ovcete. Utre vlizam v parlamenta i gi chistq. Bahti i madurkovcite
59
0
 
6
 
! Отговори
Taor преди 2 години
Като знаем какъв умник е тиквата,представям си, как ще изиграе другите, те нали пасат трева.Тази американска подлога чака указания от тях, но и те не знаят какво да му кажат.Тиквата си е тиква и варена и печена,все тая.
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Nito ednata nito Dr Jotiva e mlada umna ili Dr jena
57
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Накрая ще се окаже, че България е изпуснала срока за издигане на своя кандидатура. Естествено, по вина на "експеримента Орешарски".
56
0
 
6
 
! Отговори
NACO преди 2 години
ТЯ е!? Нейното име е........г-жааааааааааа Куневааааааааааааааааааааааааааа!? За нея няма да е ПРОБЛЕМ!? ТЯ е ГОТОВА!?
55
2
 
8
 
! Отговори
ДА преди 2 години
Те комунистите така мълчат,като на разпит!Чакайки да им спуснат задачите отгоре!Ама като му знам слабостта към Сталинка....ясна е работата!
54
3
 
23
 
! Отговори
мм преди 2 години
нека избера красталина нашият вожд и духовен водач. Тя е чиста като него и се усмихва искрено и приятно като софиянски. Така ще покажем че сме европейци и ще сме горди от достойния ни и смислен живот. Ние сме най-красивите и най-умните и за това сме си избрали и такива политици. Българите сме най-велики и умни у цялата вселена и у перник дори..и си имаме прекрасни неманипулируеми медии най-вече ..
53
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Варадерооу,къде си бре,алоу клек шопа,бореца срещу нарко трафика ехоо къде си бе .Ехоо ти който не видя кой та бошонира макр че това се видя от млечният път и не повдигна обвинение къде се криеш като гущер в маркуч? Слугите на ДПС къде сте бе? Евразия чуваме ли са.Говори прогнилия запад,защо назначихте Куневва
52
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нашият пръв държавен ръководител, лидер и образец отново показва на целия свят как се прави велика световна политика!
51
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз избирам Сидерина
50
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-достойният за поста е самият генерал Борисов!
От такъв избор обаче, България само ще загуби. Егоистично, за всички ни е по-добре той да остане само наш, български лидер, ръководител и премиер-министър!
49
32
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кристалина е по-добрия избор, няма да я предложи Борисов,защото тя ще бъде новия президент на България...и ще бъде избрана с поне 80-85%. България ще я избере дори и без предизборна кампания---в това няма съмнение и цяла България го знае.
48
4
 
23
 
! Отговори
погр ебален агент преди 2 години
Ирина или Кристалина? БКП или БКП?
47
2
 
30
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
УУУУУУУУУУУУУУУУУ долу Борисов !!!!!
46
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 2008 г насам слушам слугите на ДПС от АТАКА да на уверяват как скоро прогнилият запад и ес ще изчезнат ,хаха скоро скоро минаха 8 години и ес и е ес а запада си е богат а АТАКА назначиха Кунева.Ех този прогнил богат запад,друго си е турска провинция във Евразия с джамии и минарета,гьобег да има.Този лош лош запад
45
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще мълчи ами.
Като не са му казали от САЩ какво е "решил"
Ще мълчи.
А проговори и му е паднала главата.
44
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И двете са калинки, които ако се явят на писмени конкурсни изпити както студентите, едва ли ще получат и Среден 3, да не говорим за по-трудни изпити от студентските. Даже обикновен служител в България трябва да се яви на няколко изпити по езици и специалност за доста по-нископлатена длъжност от в ООН.
43
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да дадем паспорт на фрау Меркел и тя да е, да го Ева
42
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ирина.