Мъжете над 18 години – директно в запаса

В момента в резерва влизат тези, които са минали военна подготовка
4 фев 2016 07:00, Петя Славова
220
Мъжете над 18 години – директно в запаса
Снимка: архив, Булфото
Всички мъже, навършили 18 години, да бъдат вписвани директно в запаса на армията ни и да се водят на отчет. Това е едно от предложенията за промени в Закона за резерва на Въоръжените сили, съобщава в. "Труд".
 
В момента в запаса и в резерва на армията влизат единствено хора, които са минали минимална военна подготовка и са положили клетва. Новите предложения са направени от представителите на Централното военно окръжие и съюза на бившите офицери и сержанти "Клуб 199".
 
Предлага се още гражданите, желаещи да придобият военна специалност, да я получават в учебните центрове на Българската армия, а по време на курса да им се полага възнаграждение. Военните окръжия трябва да планират и изпращат запасни на курс за повишаване на квалификацията им, за което да получават заплащане.
 
Правителството прие вчера своята законодателна програма, която предвижда приемането на 73 закона. Те са в приоритетни за правителството области като правосъдието, сигурността, отбраната, образованието, земеделието, здравеопазването и др.
 
Министерството на правосъдието ще представи в МС промени в Закона за съдебната власт, в Гражданския процесуален кодекс, Наказателно-процесуалния кодекс и Наказателния кодекс.
 
С промени в Търговския закон МП ще се фокусира върху предотвратяването на злоупотреби чрез въвеждането на две последователни нотариални удостоверения - на подписа и съдържанието на документи, с които се прехвърля предприятието като съвкупност от права, задължения и фактически отношения на документи, с които се прехвърлят дружествени дялове и се вземат решения от общите събрания на сътрудниците в ООД.
 
Разгледаните на правителствено заседание предложения за изменения в Закона за публичните финанси е сред проектите на Министерството на финансите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
0
 
2
 
! Отговори
бай Петко преди 8 години
"Всички мъже, навършили 18 години, да бъдат вписвани директно в запаса на армията ни и да се водят на отчет...."...А до каква възраст ще са в запаса, докато мърдат ли ?
144
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимензащото,станахте много нежни европейски мъже за това си трябва казарма мазни обръснати зализани изнежени кукичета
143
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То държава няма, те за армия мислят. За какво ти е армия, като нямаш пълководец!
142
1
 
10
 
! Отговори
деде преди 8 години
Западната евроценност се характеризира с готовност да убива за пари, но не и да умира за пари!
141
0
 
12
 
! Отговори
деде преди 8 години
До Анонимен 184Някой знае ли къде са децата-резервисти на управляващите? Те убийци не могат да намерят и вкарат в затвора та чак се перчат на най-мотивираната армия в света.
140
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хахаха
139
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Представяте ли си ги тези "резервисти", които не са и помирисвали пушкало, в реални бойни условия, например срещу новия ни враг в лицето на руската армия... `щото аз лично не мога!
138
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За да може чехълът да се ду.пи по-мазно на братята зад окена ли? От *** стана Булколонистан. Егати пародията.
137
1
 
19
 
! Отговори
мдам преди 8 години
А тези които са извън БГ какво ги правите??? То в страната хора не останаха.
136
1
 
28
 
! Отговори
Горан преди 8 години
По голяма глупост не съм чувал... 18 годишни в запас? Навсякъде запас означава войници преминали военна служба. Била тя задължителна или волнонаемна. И като ги направят запас тия всичките сукалчета, голяма армия ще имаме.
135
0
 
30
 
! Отговори
когато преди 8 години
си върнат скъпите синчета от Америка и ги запишат в запаса-тогава могат да се надяват на небивал ентусиазъм относно зашеметяващата им патриотична идея!За вядени мутри и политици продажни на никой сигурно не му се ходи на Оня свят!
134
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига с тва военно обучение! Няма такова нещо! Тези войници на по 10-15 години от даеш или в етиопия и нигерия да не минават обучения!? Просто им дават оръжието и им посочват врага!!!Военното обучение е прахосване на средства!
133
1
 
11
 
! Отговори
русофил преди 8 години
Дайте ми автомат в ръцете! Пък да видим!?
132
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз искам да воювам срещу олигахията, а не да я защитавам.
131
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
NALI NATO SCHE ZASHITAVA BALGARIA NIAKOI PITAL LI MI E DALI ISKAM NATO ILI DALI ISKAM DA SMENIAT ISTORIATA NI V RUSIA IMA MNOGO IZOSTAVENI MESTNOSTI KADETO MOJE DA GI ZASELIM ILI DA VOIUVAM SRESHI NATO NA STRANATA NA RUSIA DOLU ZIONISKATA SVOLACH KOIATO KONTROLIRA USA I EWROPA.
130
0
 
5
 
! Отговори
Gost преди 8 години
А или оня попов де фъфли армия брат армия и го траят че чичо бил едикоиси армия
129
1
 
7
 
! Отговори
яшо преди 8 години
Младите момчета не са минали военно обучение.
128
0
 
8
 
! Отговори
Gost преди 8 години
Кои да ме командва прахосника вълков де опука 2 апартамента или пияниците дето смъркат по цял ден в гаража аиде благодаря бил съм 1;5 стига ми простотии
127
2
 
7
 
! Отговори
Gost преди 8 години
Баси глупоста а бе боико ти изтрещя ептен на 40 запас ли бре досега дебе
126
2
 
11
 
! Отговори
Много добре !!! преди 8 години
Малко да избягам от работата и жената би било чудесно .