Мъжете над 18 години – директно в запаса

В момента в резерва влизат тези, които са минали военна подготовка
4 фев 2016 07:00, Петя Славова
220
Мъжете над 18 години – директно в запаса
Снимка: архив, Булфото
Всички мъже, навършили 18 години, да бъдат вписвани директно в запаса на армията ни и да се водят на отчет. Това е едно от предложенията за промени в Закона за резерва на Въоръжените сили, съобщава в. "Труд".
 
В момента в запаса и в резерва на армията влизат единствено хора, които са минали минимална военна подготовка и са положили клетва. Новите предложения са направени от представителите на Централното военно окръжие и съюза на бившите офицери и сержанти "Клуб 199".
 
Предлага се още гражданите, желаещи да придобият военна специалност, да я получават в учебните центрове на Българската армия, а по време на курса да им се полага възнаграждение. Военните окръжия трябва да планират и изпращат запасни на курс за повишаване на квалификацията им, за което да получават заплащане.
 
Правителството прие вчера своята законодателна програма, която предвижда приемането на 73 закона. Те са в приоритетни за правителството области като правосъдието, сигурността, отбраната, образованието, земеделието, здравеопазването и др.
 
Министерството на правосъдието ще представи в МС промени в Закона за съдебната власт, в Гражданския процесуален кодекс, Наказателно-процесуалния кодекс и Наказателния кодекс.
 
С промени в Търговския закон МП ще се фокусира върху предотвратяването на злоупотреби чрез въвеждането на две последователни нотариални удостоверения - на подписа и съдържанието на документи, с които се прехвърля предприятието като съвкупност от права, задължения и фактически отношения на документи, с които се прехвърлят дружествени дялове и се вземат решения от общите събрания на сътрудниците в ООД.
 
Разгледаните на правителствено заседание предложения за изменения в Закона за публичните финанси е сред проектите на Министерството на финансите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 131Не с теб като служихме в казармата след това защитихме ли дядовците на които им откраднаха нивиците или бащите си, които бачкаха като роби в мръсния завод или майките си които ги онождаше местния партиет секретар. Не, излезнахме сдухани безволеви *** и до днес не можем да се оправим...особенно ти.
104
1
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
АКО МЕ ВЗЕМАТ ЗАПАС ЗНАМ КОГО ПРЬВ ДА ЛИКВИДИРАМ............
103
4
 
19
 
! Отговори
до аскер преди 8 години
Имаше дори и войници със звание ефрейтор,които бяха едни от първите началници на р/ст за космическа връзка!Но пак ти повтарям-тези момчета идваха от среда,семейства и училища от които ти си бил много далеч!Съжалявам,че за теб казармата е била само па.рцал и метла и мечта след уволнението да се напиеш в кръчмата.Как беше-нещо от рода,че роденият да пълзи,не може да лети!
102
2
 
33
 
! Отговори
ДМБ-89 преди 8 години
ако не дай боже стане нещо и пръста си няма да мръдна за тази така наречена държава. Да се оправя министерството на отбраната и редовната армия. А - и НАТО - нали сме им уж член. Ако не могат - майната им. Аз на тази територия нямам вече никого когото да защитавам.
101
4
 
8
 
! Отговори
аскер преди 8 години
До до аксерОбсужваха ги ...с метлата и парцала. Хайде стига глупости. Комунистите, колкото и да бяха прости не поверяваха елитните си военни технологии в ръцете на момчета, които утре ще се уволнят, ще се напият в кръчмата и ще се раздрънкат...
100
1
 
2
 
! Отговори
Ники преди 8 години
Тъкмо ще стана още по-нацепен.
99
1
 
11
 
! Отговори
Казано е преди 8 години
Тези,които претопиха мечовете си и изковаха от тях рала,сега орат за онези,които си ги запазиха!
98
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На привържениците на задължителната казарма препоръчвам за прочетат историята на р-к Булиев от Плевен. Тя е една от многото, но стана обществено известна.Войника трябва да е лесто манипулируем фанатик готов да умре за имагинерни ценности. В казармата не се продобиват военни умения. Нейната функция да смачка всякакъв индивидуализам.Твърдят, че там ставаш мъж, не, може да станеш хомосексуалист, ако все пак си устойчив - обикновен онанист.
97
2
 
8
 
! Отговори
до аксер преди 8 години
Ми как да ти е известно като си бил само кашик?Знаеш ли освен офицери и старшини колко много войници въртяха графици на р/ст с голяма и средна мощност,обслужваха РЛС,тежки релейки, АДУ и УА в ЗРДН...?Така е,с основно образование и СПТУ като какъв да те вземат да служиш?
96
10
 
18
 
! Отговори
бай дядо преди 8 години
Това не оправя нещата. Без военно обучение са си направо пушечно месо за обучените армии.От 18 до 30 годишна възраст трябва да минат 6 месечно военно обучение. Човекът сам избира по кое време да стане това. И най-важното, всеки български гражданин е длъжен да защитава държавата си. Като целунеш българското знаме и се закълнеш, се обвързваш до живот. Да видим ДПС момчетата какво ще правят. Така ще се отсеят патриотите от предателите.Подобна клетва трябва да има и в Народното събрание.
95
1
 
43
 
! Отговори
Ф.С.В преди 8 години
Българският народ отдавна разбра (за 26 г) че държавата не е негова -Тогава се пееха песни с текст- "Времето е наше" - сега вече всичко е ясно- държавата е на бели якички - на чужденци навлезли икономически в БГ -на алчни бизнесмени до вчера комсомолски секретари - а днес "уважавани" капиталисти-- Така че Бг народът няма да защитава тази абсурдна държава и хилядите смучещи пари от бедните 5 мил българи- Нека богатите хващат автомата и да ходят на границата- те има какво да губят (хотели банки)
94
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 117Иронията ти е неуместна. Съвревенните военни технологии са на такова ниво, че по-полезен за националната сигурност ще е някое хакерче, отколкото друг, който може да тича като кон,да се окопава като къртица и да пуца с оръжие измислено по време на ВСВ.
93
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не разбирате ли ,че с Европа е свьршено ! Ако няма война бежанците ще унищожат всичко
92
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Момчета, ако врага ви нападне и започне да стреля по вас - крийте се зад мониторите !!! Те ще ви защитят от неприятелския огън ! А ако ви атакуват "на нож", вие им отговорете с флашки !
91
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За каква казарма ми говориш , 1 година и 6 месеца робски труд по стоежи , това Казарма ли е , България на съд в Страсбург за Нарушение правата на Човека
90
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нито клетвата в казармата е положена доброволно и с желание , нито има за какво човек да се бие за тази ***, наречена държава! които и да дойде да ни завладее ще сме по-добре отколкото при тези 240 крадливи комунистически потомци!
89
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
113какви строителни войски момче....имам 250 караула с калашката...тикви соколи домуси дембели станиши командири тецове централи рафинерии и лафки....всичко ще си дойде на мястото...само да се раздадът АК...стой и гледай
88
3
 
24
 
! Отговори
Калитин преди 8 години
нима не е ясно че по същата схема по която Хитлер събираше войници от своите съюзници и ги пращаше на източния фронт срещу Русия...сега американците ше накарат нашите момчета без никаква подготовка и опит да воюват срещу руснаците и да умират за американските интереси..
87
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СТРОИТЕЛНИ ВОЙСКИ - Робски незаконнен труд 100 пъти по зле от Османско
86
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А едно време ни караха при влизане в казармата да си носим юнашки фланелки /така се казваха тогава/, а сега на младите ще им искат юнашки памперси .....