Пеевски и Доган със забрана да влизат в Турция? ДПС не знае

Турски медии разпространиха инфото, посолството го потвърди
Обновена: 11 фев 2016 16:01 | 11 фев 2016 16:00, Камелия Цветанова
197
Пеевски и Доган със забрана да влизат в Турция? ДПС не знае
Снимка: архив Bulphoto

В ДПС нямат официална информация, че почетният председател на движението Ахмед Доган и депутатът Делян Пеевски са със забрана да влизат в Турция.

Новината е потвърдена от турското посолство в София, а първоначалният източник на информацията са турски медии.

"Във връзка с отправени към посолството на Република Турция питания относно публикуваната от турски медии новина за наложена забрана за влизане в Турция на бившия лидер на Движението за права и свободи (ДПС) Ахмет Доган и депутата Делян Пеевски бихме искали да потвърдим, че забраната е факт", гласи официалното съобщение на посолството.

Новината бе публикувана тази сутрин от водещия турски всекидневник "Сабах", който е близък до президента Реджеп Тайип Ердоган. Медията цитира телевизия Star, според която мярката срещу Доган е наложена заради "антитурските му позиции след кризата с руския самолет".

Двете медии припомнят, че Лютви Местан, който към момента на инцидента със сваления руски боен самолет Су-24 още бе лидер на Движението за права и свободи, е бил изключен около месец по-късно след реч на Доган. В нея почетният председател на партията определи позицията на Местан като "политическа грешка" и допълни: "Докато аз бях начело на партията, не позволих на ДПС да бъде пета колона на друга държава."

Турските медии пишат още, че зад свалянето на Местан от поста му стои и депутатът Делян Пеевски, чиито медии са публикували материали срещу Турция след инцидента със самолети, "а турските дипломатически представителства в България бяха посочени като мишена".

Въпреки това съпредседателят на ДПС Четин Казак заяви, че за момента става въпрос само за информации в медиите и очаква отговор от компетентен орган.

"Ако има подобен казус тепърва бихме желали да се запознаем в детайли, първо с истинността и второ - с мотивите, ако има такова решение. Очакваме да получим потвърждение от официален орган. За нас единственото основание да коментираме е да имаме мнение на компетентен орган", отклони той въпросите на журналистите.

Делян Пеевски пък изпрати съобщение до медиите, в което заяви, че ако такава забрана е налице, тя показва по недвусмислен начин, че позицията на Ахмед Доган, която той категорично подкрепя, е била правилна и е постигнала своята цел - защита на българските национални интереси.

"Дори да съм бил малка част от този процес, се радвам, че с действията си съм допринесъл, както за опазване целостта на партията, така и съм препятствал ДПС да бъде поставено в услуга на чужди интереси. Фактът, че ДПС е и ще остане българска партия, очевидно среща своето противодействие. Но нито антибългарската позиция на Лютви Местан, подкрепяна и от посланика на Република Турция, нито каквито и да било административни забрани спрямо мен, могат да ме откажат да защитавам докрай националните интереси“, заявява той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Споко брато.Никой не е тръгнал да воюва, ердогончо ще си седне на дупето.Колкото за гражданите на България от Турски и Български произход те си нямат етнически проблеми.Тука с коментарите си чешиме езиците, лакъртий.Казваш местаня имал пари, да не му е било лесно 25 години да граби от народа, човека от алчност е станал Павел.Последно казваш ако не е бил аметчо щяло да стане тука като Косово, Цената за тоя мир плаща Турското Засега малцинство.Ако не се промени Държавническото отношение и не се променят законите в полза на Турското малцинство един ден ще споделим съдбата на Югославия
131
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Истинската причина Пеевски да не го пускат в Турция е защото исляма забранява свинското. А Доган защото там вече има ерДоган, демек баш Доганът
130
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доган грешки не прави, той е хитра лисица. В момента крои коварен план и прави циркове с Местан да ни разиграва. И но готви нещо голямо. Със сигурност ще е по-голямо от КТБ. Ще поживеем, ще видим. Ако Местан му пречеше, още миналата година щеше да му спретне я инфаркт, я инсулт, я самоубийство или катастрофа.
129
2
 
3
 
! Отговори
ДуПеСе преди 8 години
ДОСТ=Доган Обиди Страшно много Турция!!! Сега ще му разкажат играта,ще му покажат кой кой е !!!
128
0
 
3
 
! Отговори
леле преди 8 години
Целият свят е трагедия.само в родината джумбуш"смях".Май вече свършва комунизма.долу бсп.долу дпс.
127
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес беше турено началото на края на проруската партия ДПС. Това показно русофилство от страна на почетния председател на ДПС ще накара 80% от турците да се отдръпнат от русофилската ДПС, която се разконспирира сама и то без да има някакъв сериозен повод. Били бутнали някакъв ръждясал руски самальот, ами че той и без друго щеше да си падне сам, трябваше ли заради това руснаците да си ликвидират най-дисциплинираната партия в България. Но глупостта не ходи по гората, глупотта ходи по руснаците.
126
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доган и Пеевски ми се вдигнаха в очите,хората са паралии и правят каквото си искат.Повечето *** българи имат самочувствие на царе,но всъщност са долнопробни ***.
125
0
 
2
 
! Отговори
измаилите нападат преди 8 години
До АнонименНе се притеснявай, скоро и ти ще ги чатнеш, въпреки всичките стотинки в акъла си!Нищо лично.. ..мисли каквото искаш.. и ще се радвам да излезеш прав, барабар със стотинките..
124
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не пипайте свинкята и хидроинженера - те са гордостта на България. А сега се разбра, че са гордостта и на Русия.
123
1
 
16
 
! Отговори
Брех преди 8 години
Най-голямото зло за България - Доган и Пеевски - играели в отбора на Русия. Ей на това му се вика изненада, никога нямаше да се сетя сам.
122
6
 
7
 
! Отговори
измаилите нападат преди 8 години
Колкото и да не ги понасям тия, трябва да се каже, че това е откровено враждебен акт на намеса във вътрешната политка на бг, заповед за сепратизъм и екстремизъм към мюсулманите и дори директна интервенция срещу България! Агресията от османска Турция е факт, защитата е преди всичко наш дълг, защото НАТО и ЕС няма да ни помогнат, ще се скатаят и дори ще изкарат нас виновни! Османците го знаят и затова нападат!
121
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Корана забранява пиянството, затова забраняват на Доган да влиза в Турция, също така според корана cвинята е мръсно животно, това пък е причината да забранят на Пеевски достъпа до Босфора.
120
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Долу ръцете от хидроинженера.
119
2
 
6
 
! Отговори
ФЕС преди 8 години
Към ГРУХ-1 - поради това, че ДПС е българска партия ли направи толкова пари ?!? "Отстоявайки" правата на джобовете си?!Към ГРУХ-2 - както при изключването на Местан нямаше мотиви сега и вие не заслужавате да ви се дадат пояснения.ЗАТВОР за всички от ДПС!
118
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Предлагам следното: да се направи РЕАЛНА оценка на имуществата на Сава (Доган), Пеевски, както и на народните представители от ДпС след което да им се изземват: имущества, капитал, бизнес от страна на държавата и да се прибавят към хазната!Като тези милиарди да се разпределят за майчинство, пенсии и проекти за откриване на нови промишлени предприятия!
117
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хитър номер на комшиите, да отдръпнат турските избиратели от русофилската ДПС.
116
2
 
9
 
! Отговори
AIR-24 Доган/Ердоган преди 8 години
Въздушния сокол се репчи на другия сокол и на един от богатите хора в BG(медиийте му още се гъзят на ЕС,НАТО,US).След като сме в ЕС,то бъдещето ни минава или през Босфора или през Червения площад.Кой на кого ще заложи и кой ще спечели?Ердоган е бледичък и притиснен,плещи щуротии.Доган мълчи и така по-малко греши(като българин не виждам по-добър политик от него).НАТО ни връчи на Турция.Брюксел ни завря в ъгъла.Има 2 пътя!"Къде е твоя път...?"2017 Tyrkea ke padne.А ние ?
115
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тея двамата пак театри играят с турция..все пак доганчо се връща...а прасето ...иска още ярма
114
0
 
6
 
! Отговори
3а 150... преди 8 години
Майка му на Грух , беше любовница на Кокалис -агента от ЩАЗИ--затова спечели всички пари у България!ПРИ КОМУНИСТИТЕ и АГЕНТИТЕ ОТ ДС/БКП---НЕМА СЛУЧАЙНИ НЕЩА!!
113
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тъкмо, спасиха се :)