Турция да пусне мигрантите към нас? Безотговорно!

Калфин не вярва на заканите на Ердоган
12 фев 2016 19:37, Красимир Ангелов
85
Турция да пусне мигрантите към нас? Безотговорно!
Снимка: БТА

Ние сме готови да реагираме на всякаква ситуация, но това би било абсолютно безотговорно от страна на Турция. Така вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин коментира заканите на Турция да пусне тълпи от бежанци към България и Европа.

По думите на Калфин проблемът не е двустранен. "Турция ще си отвори голям проблем с Европейския съюз, най-малко. Аз лично не вярвам, че Турция ще направи такова нещо - това би било голяма грешка от страна на турското ръководство", отбеляза още социалният министър.

Той посочи, че не вярва, че южната ни съседка ще прибегне до подобна стъпка: "Това би било голяма грешка на турското ръководство".

Същевременно вътрешният министър Румяна Бъчварова посочи, че българската държава полага изключителни усилия да се подготви за неблагоприятно за нас развитие на миграционната обстановка. Тя добави, че при различни варианти, които са разработили, има яснота как да се действа, така че да бъде гарантирана сигурността на гражданите на България.

"По-затворена от това, което е в момента, границата ни не може да бъде", категорична бе министър Бъчварова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Освен да ги "пусне", ще трябва и да им плати затова - и пак ще се дърпат!
15
4
 
3
 
! Отговори
Traktor преди 8 години
Puskat gi na Luxemburg i Bruxelle...vas koi vi brasne za sliva?!
14
2
 
9
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
Като отвори границите те какво ще правят у нас няма работа за нас да оставим нещата,че те не искат да работят.Целта им Германия и ЕС но и това приключва баба Меркел си отива и немците започват да ги гонят да си седят в Турция стига ердоган е изнудвак ЕС за пари и това ще свърши да ходят при братята си в САрабия.
13
10
 
6
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
Отговорно --или безотговорно ....РЕШАВА ЕРДОГАН!От днес в."САБАХ" , обяви , че цялото ДПС---са "ПЕРСОНА НОНГРАТА"---за ТУРЦИЯ!УТРЕ --ШЕ ЛЪСНЕ НОВИНАТА ПО ВСИЧКИ МЕДИИ!!ОТИДЕ ИМИДЖА НА ДОГАН ЕФЕНДИ И ....ДПС/ДС --на БКП и КГБ!!!!!!!!ТУРЦИЯ ИМ ПОДПИСА СМЪРТНАТА ПРИСЪДА !!!/...и реши трайно въпроса със "изборните екскурзии"--на ДПС..../
12
8
 
12
 
! Отговори
Милосърдна преди 8 години
Каквото и да коментирате, трябва да си знаете, че сте много малки... и никой не го интересува какво мислите! Вие сте способни само да се мразите и да се самоунищожавате! Така че по добре не се бъркайте в световните проблеми, опитайте се да си оправите къщичката!!!
11
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КАТО УВИСНАТ 5-ХИЛ.ЧОВЕКА НА КПП-М.ТЪРНОВО ....ШЕ ВИ ПИТАМ ЗА КАКВО ВИ Е ТЕЛЕНОТО ЗАГРАЖДЕНИЕ.ИМА И ПО СИГУРЕН ВАРИАНТ----СРЯЗВАНЕ НА ТЕЛЕНИТЕ ЗАГРАЖДЕНИЯ ОТ ТРАФИКАНТИТЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО!ЛЯТОТО Е ПРЕД НАС ----ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА СЕ БЪЗИКАТЕ С ТУРЦИЯ И ШЕ ВИДИТЕ ..ЩО Е "БЕЛ БИВОЛ"!
10
1
 
5
 
! Отговори
До 12 преди 8 години
Защо не ги приемете вие
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ердоган да знае много щото ще си ги вращаме в Турция
8
4
 
11
 
! Отговори
boko bo преди 8 години
Може може, ама много по-добре може да се охранява границата. И за да се случи това е са нужни: гориво за МПС-тата, електроснабдяване и работещи камери, довършване на оградата и изграждане на т.нар кльон, пътища и стационарни постове, повишаване на заплатите на Гранична полиция, техническо обезпечаване на хората, елементарни битови условия за безопасен труд. И много други. Бъчварова да го.... под вода.
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПО ЗАТВОРЕНА ОТ СЕГА ЕДВА ЛИ Е ИМАЛО НЯКОГА ЛЕНЧЕ ЛЕ,И ПИЛЕ НЕ МОЖЕ ДА ПРЕХВРЪКНЕ,ДОРИ И СЕВЕРНА КОРЕЯ МОЖЕ ДА НИ ЗАВИДИ.
6
1
 
12
 
! Отговори
аз преди 8 години
До АнонименЗначи че Бъчварката не смята да прави нищо повече за контрол по границата.
5
2
 
26
 
! Отговори
бежанец с нагон преди 8 години
Ердоган отдавна се готви за този удар срещу България!А "умния" гяурин де ла Банкя ходеше да го целува на червеното килимче!
4
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако ЕС не плати няколко милиарда, грузинеца като нищо ще отвори границите. Как се хранят 3 милиона човека?
3
1
 
22
 
! Отговори
не е смешно,страшно преди 8 години
Това посмешище което е МВР министър по-голЕма глупо$т не може да измисли едва ли не границата ни е непристъпна тая конкурира плевела кой ли е по ,по ,най.
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ердоган блъфира с определена цел.
1
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този няма моък да мисли. Невярвал, че Турцуя може да пусне емигрантите. И Руснаците не очакваха от приятелска държава да им свали самолет но стана.