Още една нова партия – Георги Кадиев я обявява до дни

"Кръпките не помагат... Историческите компромиси доубиват държавата"
14 фев 2016 17:07,
55
Още една нова партия – Георги Кадиев я обявява до дни
Снимка: Архив Bulphoto

Изключеният от БСП Георги Кадиев ще направи свой политически проект с група съмишленици. С кого, защо и как щял да каже след няколко дни, обяви самият той във Facebook.

"В последните месеци постоянно ме питат какви са политическите ми планове. И е време да отговоря. Най-лесното е да емигрирам. Два милиона българи го направиха", обяснява Кадиев.

"Лесно е да отида в друга партия и да стана част от статуквото. Лесно е и просто да довърша мандата си в парламента, да печеля или губя маловажни ежедневни битки. Но за тези 10 години в политиката се убедих, че системата е непоправима. Кръпките не помагат. Реформите се провалят една след друга. Историческите компромиси доубиват държавата", продължава с мотивите си депутатът.

"Трябва ВСИЧКО ОТНАЧАЛО. Огромно усилие, което си заслужава само защото не искаме да сме последното поколение, изпратило децата си в чужбина и закрило държавата", смята Кадиев.

"Поради това, заедно с група съмишленици ще направим нов политически проект. С кого, защо, как ще отговоря след няколко дни", обяви Кадиев.

Ако Георги Кадиев реализира проекта си, това ще бъде третата формация, родена от редиците на БСП. Такива са "Движение 21" на Татяна Дончева и АБВ на бившия президент Георги Първанов.

Георги Кадиев бе изключен от БСП и парламентарната й група през септември 2015 г. заради решението му да се кандидатира за кмет на София. Той се бори за поста в коалиция с АБВ, въпреки че БСП вече бе издигнала Михаил Мирчев.

Преди това Кадиев пък разгневи съпартийците си с идеята за законопроект, който да позволи агитация на майчин език. Но тогава изключването му се размина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каква държава , какъв резил . Всеки ***.от с партия или кандидат президент . Какво да кажеш все ще е малко . Няма да има управия в нашата мила татковина .
7
2
 
24
 
! Отговори
Луцифер преди 8 години
Червеняци на рояци! Няма да е лесно с другарите. Нека не забравяме, че партийната аванта ги беше нароила до ЕДИН МИЛИОН! !? Сега на всеки сто хиляди (!!!) един да направи партия и ето ти десет нови червени столетници. Гласуваааай народе...
6
1
 
32
 
! Отговори
Рали1 преди 8 години
"Георги Кадиев ще направи свой политически проект с ГРУПА съмишленици."...Та от старите вицове -"Един българин - войвода, двама - чета със знаменосец, трима - чета с войвода, знаменосец и предател."И още една интересна новинка,че Жорж Ганчев ще се кандидатира за президент!Така и така всичко е цирк,то нека е пълен!Бог да пази България!
5
24
 
9
 
! Отговори
Професор преди 8 години
Браво Кадиев! Размажи ги!
4
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе тея да нямат мисия:"Всеки луд с партия"?!
3
6
 
30
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
Жалка история!
2
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Да разреши агитации на майчин език".... И тоя ми е ясен. Да емигрира. Всъщност не- да си създаде партия от съмишленици и всичките да имигрират. В Тамбукту...
1
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стари муцуни в нови партии - не, мерси! Трябва да изчезнете от хоризонта просто.