БСП: Дори да не мине вотът - ще ударим камбанката

Москов вкарва ред в здравеопазването, убедени са от РБ
17 фев 2016 11:30, Анисия Иванова
27
БСП: Дори да не мине вотът - ще ударим камбанката
Снимка: Dnes.bg

БСП не се притеснява, че са минимални шансовете за успех на вота на недоверие срещу кабинета.

"Вотът е един предупредителен сигнал към хората и към управляващите за това, което се случва в здравната система. Дори да не мине вотът, ще ударим камбанката достатъчно силно, за да се замислят управляващите", каза пред камерите на Bulgaria ON AIR левият депутат Таско Ерменков.

Още по темата

Днес в НС започнаха дебатите за първия вот на недоверие срещу кабинета. Той е заради провал в сферата на здравеопазването и беше внесен от БСП и ДПС.

Ерменков мотивира внасянето на вота с факта, че парите в здравеопазването в момента са стотици пъти повече от преди няколко години и при намаляващо население у нас не дават нужния резултат. Това показва, че липсва стратегия и визия в здравеопазването, както и контрол при разхода на средствата, смята той.

Доц. Димитър Шишков от РБ заяви, че управляващите не се притесняват от вота, защото това е право на опозицията в една демократична държава.

"Това, което прави министър Москов" е вкарване на ред в здравеопазването. Тези пари, които се харчиха до този момент, да бъдат не увеличавани, а да успеем да се справим с тях", каза Шишков и обясни, че "касата е банка, всички пари за здраве са там и ние не можем да си позволим повече разходи от това, което има вътре".

Той определи като плюсове нещата, които се плануват в сектора. "Здравната карта показа, че има места, където има преяждане със здравеопазване и места, където хората кучета ги яли". Това е един сериозен плюс и само за това е достатъчно да подкрепим реформата", каза Шишков.

Вторият плюс – разделянето на пакетите, при което самите лекари ще преценяват кой случай е спешен и кой може да изчака, допълни реформаторът.
 


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
доБСП преди 7 години
Всички сте за затвора-и вие и те!
15
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Bravo samo taka
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"БСП: Дори да не мине вотът - ще ударим камбанката"...и ще гушнете китката !
13
1
 
6
 
! Отговори
Dedo Ivan преди 7 години
"ще ударим камбанката достатъчно силно, за да се замислят управляващите", каза пред камерите на Bulgaria ON AIR левият депутат Таско Ерменков.Ще ударите на дедо си празните мъ...ри! У главите ви, драги ми Ерменко дрънка все още камбанката на крайцера "Аврора". Ама и него го нарезаха за скрап! Дали не беше Илия Павлов? Не... Май тоя нареза последната българска подводница в Атия. И стана милионер и постави началото на комунистическия капитализъм в ***. ***!
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По времето на станишката се въведоха клиничните пътеки. Лично ги изпитах на гърба си, тъй като ме изписаха след много тежка операция полуизлекуван, тъй като ми била изтекла клиничната пътека и не можели повече да ме лекуват от същото заболяване - дивашка работа. След това разбира се срещу финикийски знаци, довършвах лечението си. И сега тези доктори от БСП-то дето натвориха тези глупости са се загрижили за здравето на народа - голям снях
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП са един файтон хора - няма никакво значение какви изявления правят
10
4
 
1
 
! Отговори
матросчо преди 7 години
Ако вие можете да си доплащате с американските пари, народа с какво да доплаща...........с усмивката на МОСКОВ ли?
9
6
 
3
 
! Отговори
матросчо преди 7 години
Като риформата е супер, защо трябва вече да си доплащаме при лечение, не се ли нарушава конституцията, прави са БСП, някои от вас *** попадал ли е в болница или чакате да ви почнат с камъни за да попаднете - само за жлъчка се доплаща по 2000лв, а сега сигурно свойно ке бъде, пфу, слагачи, вместо да протестирате, вие пак сте против БСП, НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КОЯ ПАРТИЯ Е, здравеопазването трябва да е безплатно, анадъмо, туркофили.
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре, че има вот на недоверие, че да чуем нещо и за бЕсЕпЕтО
7
1
 
7
 
! Отговори
Жибор преди 7 години
Направо я ритнете камбанката: на вашето Бе-Сепе тъкмо това му се полага!
6
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички социологически проучвания сочат , че ГЕРБ категорично води при сегашни избори . Вече смятам , че БСП искат повече да не са в парламента , защото нищо не зависи от тях , а само ги подиграват .
5
2
 
8
 
! Отговори
п преди 7 години
И ако мине вотът после какво? Деструктивна роля всеки може да я играе, не виждам някаква реална полза от това.
4
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Миков , Миков , Спряха ви кранчето да крадете и опищяхте всичко . Просто се спрете и се огледайте. Никой вече не ви брои за живи , а вие акъл давате . Събирателния образ на БСП е паметника на в. Бузлуджа , оглозган , разрушен и рухнал . Това сте вие другари .
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Миков микооов какви камбанки какви звънци бе?26г къде бяхте докато някои разсипваха държавата или и вие участвахте в грабежа?
2
4
 
2
 
! Отговори
Торен бръмбал преди 7 години
Да започва лапачката ...
1
3
 
8
 
! Отговори
Вуте преди 7 години
Докато тия горе удрят камбаната,ние долу ще я ритнем.