Случаят "Пеевски и Доган" влиза в парламента

Депутати искат спецкомисия да разнищва въпроса
14
Случаят "Пеевски и Доган" влиза в парламента
Снимка: Булфото, архив

След като и до момента няма официално потвърждения на турските власти, че има наложена забрана на почетния председател на ДПС Ахмед Доган и неговия депутат Делян Пеевски за влизане в южната ни съседка, в парламента
вече има предложение за създаване на временна комисия, която да проучи случая.

Още по темата

Идеята е на ДПС и е подкрепена от общо 72-ма народни представители, в това число и от други политически сили.

Точното предложение е да се създаде Временна комисия за проучване на всички факти и обстоятелства, свързани с твърдения за намеса на Русия и Турция във вътрешната ни политика, съобщиха от пресцентъра на ДПС.

Според депутатите създаването на подобна комисия се налага поради разгласените през последните седмици в публичното пространство твърдения за намеса на официални представители на Турция във вътрешнополитическия живот на страната ни.

Освен това упорито се разпространяват твърдения, че определени български политически партии системно прокарват интересите на Русия и са се поставили в услуга на тази държава.

"Тези твърдения с основание будят тревога сред българското общество и поставят сериозни въпроси, свързани с националната сигурност, суверенитета и независимостта на вътрешната политика на Република България", се казва в мотивите на вносителите на предложението за създаването на комисията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
РВ преди 8 години
А кога случая ще влезне в прокуратурата и после в затвора?
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нема такава даржава.
8
5
 
4
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 8 години
Machkai Boiko!!!!
7
1
 
10
 
! Отговори
боц преди 8 години
Всички тези комисии към НС се създават с единствена цел, да си увеличат възнагражденията народните ни изедници.
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Догановият патриотизъм изправя България пред разпад и съзнанието на днешните клакьори на Доган. Които така и не разбраха, че зад фамозната му реч в Боянските сараи стои не патриотизъм, а неговото наранено его. Не само защото бе видял в поведението на Лютви Местан опити да го измести от лидерското място в ДПС. А защото знаеше, че Анкара отдавна не го долюбва и след като той изигра предателската си роля срещу България, вече не й е нужен. Тя търсеше нови фаворити, за да разхубави образа на своята пета колона и ги намери в лицето на Касим Дал и Лютви Местан. Колкото до басните, че философът от с
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
виждаме една малка част от купени депутати с милиони откраднати от поръчки. Всички ВЪН от НС и ОСТАВКА! Пълен фарс, държавните дела оправили, тръгнали частните дела на двама дерибеи да нищят в НС?!? Що за наглост и безочие?!? Мамкааа ти и прасеее!!!!
4
1
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Като искаш 1 въпрос да не се реши, създай комисия! А доказано най-големите специалисти в това са в НС!
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре е обществото да помисли за въвеждане на данък "упадък".Всички минали по един или друг начин през властта да си платят,може наведнъж може и разсрочено от пет до петнадесет години.
2
2
 
12
 
! Отговори
Така ли бе преди 8 години
Ми да ги натоварят тия двамата господа на една парламентарна лимузина и като отидат на турското ГПП ще се разбере! Елементарно!
1
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За къде по-важни въпроси комисии не направиха, но за да изчистят имената на тези двама кръвопийси на държавата, веднага ще направят.Бойко...погледни се отново в огледалото...кой виждаш там?