Никога не съм виждал такава подигравка с България!

Московски: Гръцките фермери категорично отказват да си махнат тракторите
Обновена: 20 фев 2016 19:05 | 20 фев 2016 14:45, Елка Василева
391
Никога не съм виждал такава подигравка с България!
Снимка: архив, Reuters

Никога не съм виждал такова безобразие и подигравка с България. Това каза транспортният министър Ивайло Московски след проведена среща на ГПП Кулата във връзка с блокадата на българо-гръцката граница, предаде „Фокус“.

„Ако трябва, ще стоим с българските превозвачи до премахването на блокадата. Взел съм си дрехи”, категоричен беше министърът.

Още по темата

По думите му от гръцка страна на срещата, която се е провела, присъствали посланикът на Гърция в България, шефът на полицията на Серес, съветници на посланика, като са се опитали да проведат диалог със самите земеделски производители.

„Това е положението, фермерите категорично отказват да си махнат тракторите. За момента границата от тяхна страна е отворена, но те не дават гаранция кога отново ще си сложат тракторите”, обясни Московски.

Попитан може ли ЕК да се намеси, министърът отговори : „Да се намесват” и добави, че е провел половинчасов разговор с комисарката по вътрешен пазар и индустрия, която много е благодарила на министъра, че я уведомява за ситуацията и е заявила, че ще наблюдават отблизо случая. Министър Московски й е отговорил: „Наблюдавайте, но вече един месец бедстват хората”.

Той каза, че ще продължат да информират европейските институции и е изчерпал всичко, което е можело да бъде договорено помежду им. По думите му гръцките фермери се подиграват зловещо с нас. „Просто съм възмутен от дъното на душата си”, заяви той.

Областният управител на Благоевград Бисер Михайлов допълни, че местната власт ще подпомага шофьорите в режима, в който досега го е правила и ако нашите превозвачи решат да продължат с блокадата , ще им осигуряват храна и вода.

Всичките шест гранични пунктове с Гърция остават затворени, съобщи след преговорите Илиян Филипов от Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт (БАСАТ).
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
8
 
34
 
! Отговори
ALEX преди 8 години
Пълна блокада по Великден и цяло лято за гръцките ***. И да се уведомят всички българи румънци и други туристи идващи от север с коли да си резервират други места за почивка. Това е абсолютна подигравка - десет пияни трактористи-терористи блокират хиляди хора и причинват милиони евро загуби. Министър им отива на крака и преговаря с некакви гръцки селяни. Каквото повикало - такова се обадило. Давайте, момчета. Ние сме с вас.
30
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 27 - да бе и аз питам - защо като гърците пускаа леките коли, шафьорете от бугарско ги стреа,?
29
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
""Няма полза от ЕС а само проблеми и фалит на държавата.""...............За такива като тебе няма полза нито от ЕС, нито от СИВ, нито от каквото и да е ... би имало полза единствено да си окачиш едно въже на врата и да скочиш.
28
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Пожеланиеи двата танка ли?
27
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 17Който иска да отиде в Гърция може съвсем спокойно да го направи ако ще и сто блокади да има,просто се качва на самолета и отива като бял човек. Е вярно не може да помъкне в самолета бурканите с лютеница и касите с бира,Ганьооо......
26
13
 
7
 
! Отговори
Пожелание преди 8 години
Трябва да сме учтиви. Например да изпратим танковете на граничния пункт и учтиво да ги помолим да си изнесат мързеливите зад ни ци.
25
7
 
12
 
! Отговори
Гунчо преди 8 години
Ами добро ни правят като са я затворили - така и нелегални имигранти няма да минават :)
24
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нещата в Гърция вървят на провал по-голям дори от българския провал ... политиците ни трябва да са готови за всякакви дори най-екстремни варианти на развитие от страна на Гърция.Младото комунистче-популист Ципрас НЕ КОНТРОЛИРА държавата ... има голяма вероятност откровенни фашисти да дойдат на власт.
23
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма полза от ЕС а само проблеми и фалит на държавата.
22
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каквито българите, такива и министрите им Московски, Цветанов и Борисов - жалки карикатури.Няма нищо случайно на този свят. Затова и България е на опашката на Европа във всичко.Не съм видял още гъркиня да гледа БГ пенсионер срещу половината от пенсията му.А половината българки правят именно това в Гърция, дори обслужват и други мераци на дъртаците. И то само срещу жалките 500 евро на месец.Всеки знае, че е така, дори и щатните минусаджии на Гробарите.
21
10
 
22
 
! Отговори
Бойкот преди 8 години
Не купувайте гръцки стоки не им трябва и без това ще им дадът още пари от вашите за да се гаврят с вас. 400 милярда взеха ще вземат още толкова....
20
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е положението, фермерите категорично отказват да си махнат тракторите. За момента границата от тяхна страна е отворена, но те не дават гаранция кога отново ще си сложат тракторите, обясни Московски. - кви глупости пишете? я прочетете що сте написали!
19
8
 
21
 
! Отговори
ALEX преди 8 години
До АнонименНапротив, *** такъв, гърците нямат никакво право да си затварят границите, защото са част от ЕС и са подписали договори за свободно движение.
18
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е нали много ги харесвахте, пиччове били, не си траели...На ви сега, муухльовци.
17
11
 
33
 
! Отговори
Вихър преди 8 години
Стига с тези *** политически коментари!!! Препоръчвам на българските превозвачи да затворят границата за цяло лято за туристи към Гърция и селскостопански стоки към България!!! Вече 10г почивам в Гърция, но това лято няма да го направя, нека всички българи да съботираме техните курорти за да им покажем, че така не може!!!
16
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не мога да повярвам, че има истински българи на страната на т.н. "гръцки фермери". Това са наши сънародници шофьори, постоянно на път за да си издържат семействата. Блокирани и за какво? Защото гърците не са съгласни с мерките на тяхното правителство. Каква вина имат българите? Да протестират пред техните институции. Люлката на демокрацията били. Какво демократично има в това да пречиш на другете?
15
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каквотому името, такова му и мисленето - московско))) и не, не е подигравка за България, подигравка е за цирка банкянски
14
8
 
17
 
! Отговори
Eвропейски съюз преди 8 години
Какво е Европейски съюз попитало ромчето. Това е организация, която взима и дава на Великобритания, дава на Германия да си продав *** в Бълдария и на Българите да стоят на границата и да си праща децата в чужбина обучени със собствените им данъци. А там ще имат право да ваботят, даже да ги е.... Само няма да имат право на социални придобивки.... Бе това е най - хубавото място в Света за европейците и най -гадното за ония, които се кланят на една тиква
13
24
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
българинът явно не познава психологията на гърците.Те ще се борят докрай, до победа.Това са хора,които не се пречупиха пред грозните есесовци, че пред смешния и жалък ЕС ли ще се огънат.Да не говорим за не особено интелигентните български тираджии, които стачкуват в подкрепа на...капитала:).
12
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имаме 17 евродепутати заедно с вицепрезидентката Кристалина Георгиева с космически заплати и никой не дойде да преговаря с гърците.