"Солената" храна на бежанците изяде главата на Казаков

Негов заместник става шеф на Агенцията за бежанците
22
"Солената" храна на бежанците изяде главата на Казаков
Снимка: Булфото, архив

Правителството реши да освободи Никола Казаков като председател на Държавната агенция за бежанците. За изпълняващ длъжността до назначаването на титуляр е определен един от сегашните заместник-председатели на агенцията Кирчо Киров.

Още по темата

Решението на Министерския съвет е прието неприсъствено, уточниха от правителствената пресслужба.

Вчера Нова телевизия излъчи репортаж, от който стана ясно, че Агенцията купува храната за бежанците на завишени цени.

През лятото на миналата година от Агенцията за бежанците обявиха, че имат спешна нужда от доставка на храна за центровете за временно настаняване. Аргументът беше, че обявената обществена поръчка се обжалва, а запасите са изчерпани. От агенцията определиха ситуацията като критична и сключиха договори директно с избрани от тях фирми за над 320 000 лева.

Малко преди Коледа Агенцията за бежанците сключви втори договор и похарчи още над 800 000 лева, вместо да обяви обществена поръчка. Основната част от продуктите са купени на цени, по-високи от пазарните.

Казаков оглавяваше Агенцията и при първото правителство на ГЕРБ, а кабинетът на Пламен Орешарски го уволни заради липсата на планиране за посрещане на започналата през 2012 и 2013 г. бежанска вълна. След това обаче настоящето правителство пак го върна на поста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Валентин Вацев каза през 2013, че нашата схема с бежанците е "Тука трябва да се вземат едни пари". Просто 1:1, с това което той прогнозира
16
0
 
9
 
! Отговори
Smurf преди 8 години
Точно този началник нали лично Бойко до доведе за ръчичка в агенцията миналата година.
15
0
 
11
 
! Отговори
Петър преди 8 години
Смятай за колко хиляди неща няма репортажи! Съответно как се ***. Публична тайна е, че т.нар обществени поръчки са нагласени в болшинство. Официалната идея да има конкуренция и всяка фирма да може да кандидатсва, реалноста е, че това не се получава а единствения ефект е реализиране на въпросните поръчки на многократно по-висока цена. Печелят разбира се "нашите" момчета! А ако почнат да се задават много въпроси и някой се изрепчи, няма проблем НСО е насреща и започва да охранява! С чий пари това
14
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма Българин на отговорна държавна служба , който да не направи далавера , ако има възможност . Този манталитет го насади БКП-БСП .
13
0
 
23
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
В нормалните държави такива не ги "освобождават", а ги ЗАТВАРЯТ за дълго !
12
0
 
3
 
! Отговори
цигaрa преди 8 години
Съборът нa Уриел ще е в Срядa !
11
1
 
27
 
! Отговори
проверен кадър преди 8 години
Поредния бушон гръмна и разбира се няма търсене на отговорност просто е освободен ,но си е техен кадър и нищо чудно при едни следващи избори да го компенсират с избираемо място за дупетат.
10
0
 
19
 
! Отговори
дедо преди 8 години
Ако има кой да организира издаването на такъв справочник с имената и снимките на крадците за целия преход,а също и какво точно са откраднали--да обявят банкова сметка.Ще дадем по някой лев от ,,големите си пенсии,, та поне в оставащите ни дни на тоя скапан живот ,в тая скапана държава да знаем кого да псуваме.
9
1
 
27
 
! Отговори
еделвайс преди 8 години
Откраднато или повредено да се заплаща в троен размер, след което - затвор! Хайде да видим дали някой ще посмее да злоупотребява при това положение! Целта обаче не е такава. Целта е да се краде, да се краде, и пак да се краде. Докато има, и докато може. После - по живо, по здраво. Да заповяда следващият. На Бойко му се отваря много работа. Ако се е изразил правилно с метенето. Хайде да видим как, кого, и до кога!
8
0
 
27
 
! Отговори
Ноубади преди 8 години
Редно е да се направи един справочник със снимки и имената на всички извършили престъпления против народа. Да лъснат всички там и да са сигурни, че няма да бъдат забравени.
7
6
 
2
 
! Отговори
BULLSHIT преди 8 години
До faktТи за БСП ли оратиш, че описанието точно пасва?
6
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Както винаги тоя бушон ще бъде сменен и ще се продължи до следващото късо!
5
0
 
55
 
! Отговори
ha ha ha преди 8 години
Само освободен от длъжност ли?А нещо като наказание - най-вече връщане на неправомерно завишените цени?Що ли питам - сега като наказание ще го назначат на по-добра длъжност, както показва практиката досега.А той, естествено, си е крал колкото са му позволили. И най-вероятно се е отчел на когото трябва, затова е само "освободен от длъжност".Така е демократично.
4
4
 
25
 
! Отговори
fakt преди 8 години
КОЙТО И ШЕФ ОТ ГЕРБ ,ЗА КАКВАТО И ДА Е ПОРЪЧКА ДА Е ,СЕ РАБОТИ ПО СЪЩАТА СХЕМА ,МАФИЯТА Е НА ВЛАСТ ,ЩЕ СЛОЖАТ НОВ ТОЙ ЩЕ РАБОТИ ПО СЪЩИЯ НАЧИН ,КРАДЕ СЕ КАТО ЗА СВЕТОВНО И ВСИЧКИТЕ ТИЯ СЕ ОТЧИТАТ НА КОРАБА МАЙКА.НАД 70% ОТ ПАРИТЕ ЗА ПОРЪЧКИ СА КОМИСИОННИ ДЕМЕК СЕ КРАДАТ И ЗА ТОВА СЕ ТЕГЛЯТ И ЗАЕМИ ЗА ДА ИМА ПОРЪЧКИ ЗА ДА ИМА ЗА КРАДЕНЕ.КОГА ЩЕ ГИ СТИГНЕМ ПУМЪНЦИТЕ
3
2
 
32
 
! Отговори
Edna преди 8 години
Незабавна проверка на общ. поръчки за храната на училищни столове, детски градини и ясли, старчески домове, пансиони и т.н. Бъдете сигурни, че навсякъде е така!
2
2
 
33
 
! Отговори
no comment преди 8 години
Има ли нещо неопорочено в тая скапана държава????? Дайте го на народа тоя пес. Да отговаря. *** мръсен
1
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Казаков повече ще изкарваш като трафикант и без това вече познаваш добре обстановката.