Борисов хвали КЗК: Те са в унисон със съмненията, които имахме

Човек трябва да си пести думите, зове премиерът
Обновена: 26 фев 2016 06:33 | 25 фев 2016 21:22, Красимир Ангелов
59
Борисов хвали КЗК: Те са в унисон със съмненията, които имахме
Снимка: БТА

Поздравявам КЗК, че най-сетне са излезли с решение, което до голяма степен е в унисон със съмненията, които имахме и ние, обяви премиерът Бойко Борисов в коментар на решението на Комисията за защита на конкуренцията да образува производство срещу 7 компании за картелни практики на пазара на горивата.

Още по темата
Както Dnes.bg съобщи, КЗК е готова със секторния анализ на пазара на горива. След приключване на процедурата институцията започва проверка за споразумение, нарушаващо конкуренцията на пазара срещу Shell България, Ромпетрол България, Еко България, OMV България, Петрол АД и Лукойл България.

Допълнително срещу Лукойл Нефтохим България е започнато производство за злоупотреба с господстващо положение (по чл. 21 от ЗЗК), става ясно от публикувания на страницата на КЗК анализ.

"Отсега нататък започват проверки, които ще бъдат много обстойни, защото това са публични компании и всички трябва да бъдат много внимателни в изказванията си към тях, защото и санкциите за картел, ако се докаже, са огромни, а това са 7 компании от най-големите компании в света. Човек трябва да си пести думите, тъй като имат много могъщи адвокати", посочи премиерът.

Той сподели и очакванията си за предстоящото туристическо лято. "В новия туристически сезон очакваме много повече руски и израелски туристи", подчерта Борисов.

Премиерът допълни, че в областта на екологията правителството полага огромни усилия и Борисов подкрепя всички, които искат да запазят природата. “Държавата даде шест милиона лева да защити дървенца, с година забавихме магистрала "Хемус", за да се излюпят птичета от щъркелово гнездо, навсякъде сме направили тунели за костенурки, за мечки, за вълци и за лисици, поставихме и огромни мрежи и стени за пазене на птичките. В същото време личните взаимоотношения между собствениците в Банско и представителите на екоорганизациите създават шум в обществото”, заяви още министър-председателят.

По думите му не е проблем дали част от реформаторите няма да подпишат допълнителното споразумение с ГЕРБ, а проблем е ГЕРБ да не каже, че няма го подпише. “С цялото ми уважение към тях, те първо да видят себе си”, каза Борисов.

"Допреди десет-петнайсет дни ме интересуваше дали ще подпишат споразумението, сега изобщо не ме интересува", заяви в заключение Бойко Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До сега защо спа премиере , явно процента ти е бил добър
20
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прогнозирам рязък спад на цените на дребно на горивата в цялата страна....и то благодарение на Марешки.Той доказа,че има картел в цените на горивата и,че се продават на прекалено високи цени.Жалко,че няма във всеки сектор по един като него,който да залага на оборота,а не на високите цени
19
5
 
15
 
! Отговори
ля ля преди 8 години
много съм против цялата еврейска общност и нация! това е нещо което ппречи на съществуването на човечеството! тази напаст прави егоистични прояви навсякъде по света и се държи по владечески от всички народи на планетата! всичко е в интернета и можете ако се поинтересувате да видите какво направиха с палестинците - всичко е наяве а ебрейте са напаст!
18
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На лукойл е наистина страшна скъпотия пладнешки обир купуваш гориво за 1 лв а го продаваш за 2 20
17
2
 
23
 
! Отговори
само десет секунди преди 8 години
Ако слушате само десет секунди някой монолог на агент Буда по кабеларките, ще загубите повече мозъчни клетки, отколкото ако си удряте в продължение на един час главата с чук!
16
1
 
20
 
! Отговори
Край преди 8 години
Има картел и КЗК веднага го разкри. Картелното споразумение е най-вероятно от преди една-две седмици. Преди това беше страшна конкуренция и ниски цени.
15
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крадците на прехода трябва да бъдат жестоко наказани от народа ....изправени на съд и конфискасияИначе няма да се изчистим и да тръгнем напредНяма ли наказани .....все ще стават такива колосални простотии като с ктб горива ток приватизации и тн...
14
1
 
21
 
! Отговори
Владо преди 8 години
Откриха топлата вода-имало картел за цените на горивата в България...Ха ха.Б.Б.да не се прави на ударен.Този с който е на лов всяка седмица и на когото охранява рафинерията и всички обекти с охранителната си фирма Ипон (В.Златев) заедно с другите вериги бензиностанции,одраха и последната окъсана кожа на бедният българин...Българино кога ще прогледнеш!!!Докога ще избираш мутри за премиери?!
13
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След масовите протести за тока някой да е посмял да вдигне ценатаЯвно има лекарство но народа не иска да го прилагаКакво ще стане ако цялата държава се вдигне и изкрещи че няма да работи за обидно ниски заплатиДали няма да скочи тройно минималната работна заплата Обаче не искаме.......
12
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойкооооооо , искаме да пееееешшшш , да пеееешшшшшшшшш за всичките където сте в кюпа с КТБ и с кражбите от народа , за фирми , за евро пари , за магистрати , за всичко присвоено от вас , на гърба на народа !!!
11
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според мен няма картел при горивата природния газ тока водата телефоните заплатите и тнЗа всичко това сме виновни само ние защото допускаме да се случиДори сега народа търпи да го облъчват от телевизораНяма протести няма бунтове само тиха овча идилия.....
10
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
връщай се от Израел , чакаме отчет за милиардите дето ги нема
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
днеска се молиш на Божи гроб - е моли се но Българите ще ти търсим сметка за всеки един лев разходван за твойте 2-а мандата щото ти краде не само като комунист , а като най мръсен комунист !
8
1
 
15
 
! Отговори
АTAKICT преди 8 години
ВСИ4КИ ОБИ4АТ БЬЛГАРИЯ НО НЕ И ТИ ПРЕДАТЕЛ
7
1
 
17
 
! Отговори
народен съд преди 8 години
Колко парички делнахте бе Бойко ти и Златев , та вие си пиете питиетата заедно а ?
6
3
 
23
 
! Отговори
<><> преди 8 години
Това е жалко ! Цялата помия наречена Герб е жалка но още по жалки са избирателите им !
5
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде скри парите откраднати от Българите Бойко ?
4
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ема как манипулира обществото със заплахите , за да не се информира от доклада за КТБ и да се разбере че си пипал от парата на КТБ а !
3
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ОСТАВКА И СЪД ЗА ТЕБЕ МУТРО ТИКВА
2
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КРАДЕЦ БОРИСОВ ВЪРНИ ПАРИТЕ