Без неустойки за спрените търгове от Борисов

На "Хемус" с до 120 км/ч., така се пестят 150 млн. лв.
35
Без неустойки за спрените търгове от Борисов
Снимка: БТА

Неустойки за спрените обществени поръчки от премиера Бойко Борисов няма да бъдат плащани, защото спирането е направено по законен начин, разясни премиерът, след като преди седмици спря поръчки за милиони левове заради съмнения за нередности около тях.

Още по темата

"Поръчките са развалени, защото тези обекти могат да се изградят с по-малко пари. А администраторът, който е подготвил предложенията, вероятно няма да остане на работа", допусна Борисов.

"Така например, за магистрала "Струма" фирма, която никога не се е занимавала с тази дейност обжалва. Предполагам, че това е отмъщение", коментира той.

Борисов увери, че ще бъдат спестени пари от строителството на магистрала "Хемус".

"Ако бъде допусната скорост от 140 км/ч, то при изграждането на завоите дължината на пътя се удължава. Затова скоростта ще бъде свалена до 120 км/ч, за да се спести от изграждането. Ще се стесни и пространството между двете ленти на движение. Вече няма да е 3 метра. Така ще се спестят около 100-150 млн.лева", обясни той.

Според него може да се отчете като грешка, че е търсена проектна скорост от 140 км/ч. и тя е на агенцията, която е подготвяла проекта.

"Мисля, че е по-добре планината да бъде мината със 120 км/ч, което ще ни спести пари. Не е нужно да ускоряваме скоростта точно в планината", коментира Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
9
 
! Отговори
Кольо преди 8 години
Колко пари зарови под асфалта и Господ не може да каже.Кой ще провери досегашните обществени поръчки БАТКА? Куче влачи трамвай.
2
3
 
10
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 8 години
"да ускоряваме скоростта" - титан мисловен.
1
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе Тиквун, що не спреш току-що спечеления търг за техническо обезпечаване на системата за снемане на пръстови отпечатъци.