Побои на пътя, пребити старци, зрелищни грабежи...

МВР: Обективните факти показват намаление на престъпността
Обновена: 3 мар 2016 07:08 | 2 мар 2016 17:00, Камелия Цветанова
146
Побои на пътя, пребити старци, зрелищни грабежи...
Снимка: Булфото, архив

Побои по пътищата, пребити старци за по 10 лева, бутилка олио или кило ориз, поне десет измамени по телефона на ден, зрелищни грабежи я от инкасо автомобил, я от магазин... Това е криминалната статистика, която официално отчитат в бюлетините си от МВР ежедневно.

Още по темата

На този фон обаче вътрешният министър Румяна Бъчварова отчете в парламента, че "обективните факти през последните два месеци показват намаление на битовите престъпления с 24% и с 12 на сто увеличаване на разкриваемостта".

"Обществената чувствителност по тази тема е изключително голяма и ние я отчитаме", увери тя.

МВР шефът добави, че вчера са били обсъдени какви мерки могат да се предприемат за борба с престъпността.

"Първото е възможно най-бързо разкриване на извършителите и в много случаи успяваме, но по- трудно е да докажем самото престъпление и начина, по който е извършено", каза още Бъчварова.

Тя припомни, че преди два месеца е поискала от частните охранителни фирми да разширят периметъра на мястото, което охранят.

"Основната част от зрелищните грабежи всъщност са на охранявани територии, МВР на тези места идва малко след тях", призна силовият министър и добави, че в структурите на ведомството има сериозен недостиг на кадри.

"Само за София са обявени над 300 конкурса, а между 6 и 9 месеца е нужно, за да се обучат кадрите. Заради това МВР се опитва да се справи с проблема чрез вътрешна реорганизация", каза още Бъчварова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
27
 
! Отговори
Василев преди 8 години
Буда си има цяла армия от некадърници, за всеки пост има конкуренция от т,паци, но за сметка на това послушни пионки!
23
0
 
25
 
! Отговори
"Намаление" преди 8 години
Намалението на престъпността идва не от ефикасността на МВР. Идва оттам, че хората просто не се оплакват - знаят колко безполезно е. Оплачеш се, мотаят те, попълваш безброй формуляри и накрая - нищо. И тъй като хората не се оплакват, се получава въпросният "спад в престъпността"
22
0
 
21
 
! Отговори
НРБ преди 8 години
Абе несретници в кой свят живеете бре,нагли лъжци.
21
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
под 100 лева стойност на престъпление не се отчита. по селата ченгетата не приемат заявления, за да не им ае разваля статиатиката, за която говори голяяяямата началничка.
20
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В това да излъжем обшеството и да го насочим в посоката, която искаме, това е разковничето на управляващите. Престъпността намалява, като погледнем навън, о наистина я няма! Моята и на съседа кола не бяха откраднати! Баба Василка на втория етаж не беше пребита, когато слизаше да хвърля ***. Брат ми не го изгониха от бензиностанцията, щото не хванал едни дето зареждат и не си плащат! Ц-И-Г-А-Н-И-Т-Е повсеместно ни висят на шията, докога Бе властници?
19
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Герб - доказани некадърници и нагли лъжци !
18
0
 
22
 
! Отговори
експерт с експертиза преди 8 години
И българите намаляваме даже по бързо от статистиката на МВР
17
0
 
21
 
! Отговори
Хъш преди 8 години
Докато тази пасмина в прламнта не се замени със 120 мажоритарно избрани нови млади лица ще е така.
16
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така както нагло ни лъжат сега, така нагло фалшифицираха и Изборните резултати.
15
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Даже Тодор Живков не си позволяваше да лъже така
14
1
 
26
 
! Отговори
Гербер преди 8 години
Бъчварова мачкай тия лъжци дето говорят глупости за телефонни измами , кражби , побоища и грабежи на инкасота и магазини ! Всички Гербери вярваме сляпо в теб и цялата пасмина Герб ! Да живее ГЕРБ , да живеят 90-те !
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Престъпността не намаля, просто хората разбраха, че и да е извършено престъпление срещу тях, няма смисъл да уведомяват полицията - така и така нищо няма да се случи, престъпниците (ако бъдат разкрити и открити) няма да бъдат осъдени.
12
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А, моля ви се, това е световен заговор с цел очерняне на женицата на снимката и цялото правителство! Няма такова нещо, тук си е раят на земята и някой от завист измисля такива новини с цел да ни очерни. А може би го правят с цел да заблудят хората по света, за да не хукнат всички насам като разберат какъв рай в действителност е България...
11
0
 
28
 
! Отговори
Пресцентър на ГЕРБ преди 8 години
Престъпноста намалява, безработицата намаляава, доходите се увеличават, всичко си е наред, с изключение на провокации като полицейски бюлетини и лондонски провокаторихахахаахахаха
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бюрократи, чиновници и политици се радват на документи, колкото пове, толкова по-добре. Нищо, че в повечето случаи са кухи документи и статистики. Реалноста е съвсем различна, но важното за тях е да има с какво да си обършат дупетата. Съвсем скоро мвр ще се превърне в министерство работещо на документи, ако вече не се е.
9
0
 
25
 
! Отговори
Чолаков преди 8 години
Другарко Бъчворова, като ви слушам вие и вашата партия уверено ни водите към светлото бъдеще. По същия път беше тръгнал и другаря Станишев, но се измъкна и отиде в европа депутат. Вие не знам дали ще имате този късмет.
8
0
 
23
 
! Отговори
Срам и позор преди 8 години
Тази неадекватна лелка е вредна , не само за МВР , а и за държавата. Колкото по-бързо се махне толкова по-добре.
7
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пълен провал във всяка една сфера на ГЕРБ! Престъпност ли намалихте, реформи ли направихте или подобрихте с нещо живота на данъкоплатеца? ОСТАВКА! МАФИЯ! Вън от НС! Предатели!
6
0
 
32
 
! Отговори
Realist преди 8 години
Бъчварката да ходи да си гледа социологията и да остави МВР на специалистите...Говори и прави от глупост по-голема глупост...Статистиката на МВР е непълна и/или манипулирана... Нека Бъчварката обясни как при над 90% недоволство на хората тя отчита подобрение на резултатите???
5
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами смешниците наречени "полицаи" сигурно пак бяха заети да пишат глоби на тези които ровят по кофите.