Управлението на ГЕРБ – перчене и PR, според БСП

"Борисов да каже истинските причини за спиране на поръчките"
5 мар 2016 15:24,
37
Управлението на ГЕРБ – перчене и PR, според БСП
Снимка: архив Булфото

Перчене и PR стоят в основата на управлението на ГЕРБ. Това смята говорителят на социалистите Атанас Мерджанов.

"Имаме едно перчене и спиране на обществени поръчки, което не топли никого. Нима Борисов не знаеше на кого е дал обществените поръчки преди няколко месеца?", попита депутатът от БСП в ефира на телевизия Bulgaria ON AIR.

Още по темата
Според Мерджанов премиерът има претенции да познава всичко и всички. "Ако някой си мисли, че без Борисов може да се случи нещо, жестоко се заблуждава", каза той. Соцдепутатът обяви и че не може едно политическо хрумване, основано на съмнения и спекулации, да бъде в основата на управленски акт. "Нима не сме премиерска република?", попита още депутатът.

Той припомни, че един от упреците срещу управлението на БСП беше, че то е било управление на задкулисието.

"Сегашното достатъчно прозрачно ли е? Нека Борисов каже истинските причини, заради които спира обществени поръчки", призова още Мерджанов.

Според него, ако няма различия, едва ли ще има смисъл от управляващи и опозиция. "Ние дадохме съгласие по много важни законопроекти, например – за строежа на оградата. Но от това нищо не последва, защото за година и няколко месеца е построена едва половината, при петорно по-висока цена. Без перспектива какво ще се случи през следващите няколко месеца и без гаранция за това дали ще бъдат осигурени допълнително средства", коментира още той.

Според Мерджанов сме свидетели на PR-акции, които са в основата на управлението на "Борисов-1" и "Борисов-2".

Депутатът даде за пример случая с почистващата фирма на летището, подарените метли и сълзите от благодарност.

Социалистът коментира и темата за фалита на КТБ. Той припомни, че партията му още от самото начало искаше да се разсекретят разговорите при президента по темата.

"Участвал съм в тях. Нашето искане от самото начало беше президентът на България да отвори архивите и да покаже какви разговори водихме тогава, когато бяха усилията за затваряне на КТБ. Там се крият много интересни неща и да се каже обективната истина за тази банка", обясни Мерджанов.

Според него всички други доклади нямат смисъл, защото парите ги няма. "Управляващите утежниха българските данъкоплатци с нови задължения, които да бъдат покрити с дълг от 16 млрд. лв., за който ние бяхме против", припомни още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
4
 
6
 
! Отговори
Исти преди 8 години
Спрете да се заблуждавате с този "фашизъм"- той е вятър работа,заблуда и опиум за народите,препращане за зелен хайвер и отклоняване на вниманието от истинските опасности. Истинска опасност за народите винаги са били религиозните екстремисти,пред които фашизма е като разпаднала се сламена кукличка,и международните банкови монополи,които са бащи на комунизма и на неговото отроче фашизма.
5
19
 
17
 
! Отговори
някой преди 8 години
Поредният *** идеолог на сто годишната фалшива партия.Продажници и обирджии на националното ни съзнание.По добре е да ви няма,*** непотребна.Ненужни никому.Четиридесет и пет години разбрахме, какво какво можете а сега двадесет и шест години спъвате развитието на извоюваната демокрация.Безбожници и крадци.
4
32
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно от кога партия с един файтон привърженици дава акъл на най добрия Премиер на България .
3
6
 
17
 
! Отговори
я преди 8 години
Абе и вие сте едни шушумиги.За изгода и баба си продавате.
2
3
 
15
 
! Отговори
Жибор преди 8 години
На хомонистите не им трябва лява партия- тя ще ги пита откъде са им парите. Не им трябва и патриотична партия- тя не само ще ги пита,но и ще ги бие.
1
3
 
19
 
! Отговори
Лалов преди 8 години
Защо в БГ няма партия в лявото политическо пространство и не смятате ли ,че това е опасно,и може да доведе до краен фашизъм!