Възпяваш комунизма и национализма? Глоба, затвор...

Депутати от РБ и ГЕРБ "вкарват" идеологиите в НК като опасни
Обновена: 8 мар 2016 23:43 | 8 мар 2016 18:00,
657
Възпяваш комунизма и национализма? Глоба, затвор...
Снимка: Reuters

Проповядването на комунистическата и националистическата идеология да бъде криминализирано като антидемократично и да се наказва със затвор до три години или глоба от 3 000 до 5 000 лева.

Такав промяна са внесли в Наказателния кодекс депутатите от РБ Мартин Димитров и Петър Славов и колегата им от ГЕРБ Методи Андреев.

Още по темата

Тримата припомнят, че в сегашния си вид НК забранява проповядването на "фашистка или друга антидемократична идеология". Липсва и минимален праг за глобите.

"Извеждането на фашистката идеология пред скоби като единствена и най-опасна е направено още през 1951 година и оттогава не е променяно", допълват депутатите и настояват в Наказателния кодекс националсоциализмът и комунизмът изрично да бъдат отбелязани като не по-малко опасни за демократичните системи идеологии.

Поругаването на знамето и химна на Европейския съюз да се наказва със същата строгост, с каквато се наказва поругаването на българския флаг и националния химн, предлагат още тримата.

В момента според член 108 на Наказателния кодекс опетняването на герба, знамето и химна на Република България се наказва с лишаване от свобода до 3 години или с глоба до 3 000 лева.

"След присъединяването на България към Европейския съюз – акт на осъзнат и цивилизационен избор, подкрепен от огромната част от българските граждани, знамето на ЕС се поставя редом до българското, а при тържествени събития заедно с българския химн се изслушва и този на ЕС. Престъпленията към европейските символи следва да се преследват и санкционират като престъпления от общ характер", се мотивират вносителите.

Предложението им идва дни след като привърженик на "Атака" скъса знамето на Европейския съюз по време на митинг на националистите по повод 3 март. Привържениците на Волен Сидеров освиркаха и сградата на Европарламента в центъра на София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


657
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
339
2
 
3
 
! Отговори
demograph преди 7 години
Престъпниците искат престъпленията им да бъдст забравени. И не само това - искат да вършат нови престъпления. Истината е лъжа, а лъжата истина. Няма по-големи измамници от комунистите. Днес отново се опитват да излъжат народа с лъжи. Само с лъжи...! Всяка дума произнесена от комуно-русофил е нсгла престъпна лъжа. Проверявайте всяка тяхна дума и ги зсплювайте публично. От Радев и Нинова до последния им ***, всички са престъпни измамници. Не съм стещнал други. Няма такива.
338
2
 
4
 
! Отговори
Astarot преди 7 години
Конституция на РБ:"Чл. 6. (2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние."Кои сте вие, за да налагате забрани, бе пoсерковци?
337
12
 
5
 
! Отговори
куку преди 8 години
най после нещо хубаво срущу гадите комунисти и окупирана България след 9 септември 1944г от Русия Комунизъм по голямо престъпление от фашизъм ГЕНОЦИД
336
0
 
25
 
! Отговори
123 преди 8 години
то трябва да се възпява курвалъка, подкупността и продажността, лицемерието, подмазвачеството и крадливостта, ето тогава всичко ще е наред и имаш успех във всяка една дейност тука, в БГ.
335
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Самата поправка в закона е антидемократична и предлагащите я, трябва да се осъдят за действия против демокрацията.
334
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А бе тоя Методи да не тренира за шоуто на Слави за втори "г-н Андреев"? Ох, да не обиждам истинския г-н Андреев, че детето е значително по-интелигентно от Методито - неговите смешки са по-забавни!
333
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Антидемократична поправка, която иска наказания за антидемократичността, т.е. за себе си. Според тази поправка, хората, които искат тя да стане част от закона, трябва да бъдат наказани.
332
2
 
33
 
! Отговори
Shark преди 8 години
Така ли бе демократчета. А защо не върнете Белене? А бе другари Мартинчо, Петър и Методи. А проповядването на ислямистка идеология какво ще го правите, ще го толерирате ли, предатели долни. По-комунисти и от комунистите ще се извъдите, демократи, реформатори, *** мръсни.
331
1
 
15
 
! Отговори
77777 преди 8 години
Принципно забраните са антидемократични и според този закон, ако бъде приет, забраните трябва да се наказват. Примерно, забраните в днес бг да употребяваш най-обикновени думи в коментариите или самата забрана да казваш каквото мислиш, което е същността на тази поправка в закона.
330
1
 
21
 
! Отговори
Сладко отмъщение преди 8 години
Мисля да отговоря подобаващо на тази тоталитарна глупост на страхливците власници. Още днес ще си щампирам долните *** с ликовете на вносителите на тоталитарния закон. Ще си ***, опикавам и осирам на воля върху физиономиите на Методи андреев, Мартин Димитров и Петър Славов.ПъIрдете, пикаййте и сеIрете и вие върху тях !Това е малко, но добро сладко отмъщение
329
2
 
21
 
! Отговори
ТТТ преди 8 години
Национализъм или националсоциализъм? - двете понятия са коренно различни!!! Никой не може да ми забрани да изразявам свободно обичта и любовта си към България като националист!!!
328
1
 
27
 
! Отговори
То6 преди 8 години
Л........ ната РБ Мартин Димитров и Петър Славов и колегата им от ГЕРБ Методи Андреев. Някой чел ли е "Капитала", "Манифеста". Светът ще се развива и рано или късно отива натам. Кой ще търпи едни да се къпят в излишен разкош, а ти да ядеш коравия хляб и да им работиш като роб. Да няма кой да ти помогне с елементарно здравеопазване, да си плащаш, че дишаш ....... Някои европейски народи се усетиха нали ....... А горните дри...ци ще ме съдят, че искам а съм човек и да живея нормално.
327
1
 
20
 
! Отговори
as преди 8 години
Това е мнооооооооооооооого демократично ... никъде по света няма такава забрана, защото естеството на това е НЕДЕМОКРАТИЧНО (освен в украйна, но там е съвсем друга тема)
326
0
 
13
 
! Отговори
Тиран Мето преди 8 години
Тирани, всуе се морите! Не се гаси туй, що не гасне! Лучата, що я днес гасите, тя на вулкан ще да порасне. Тук всичко мре, изтлява, гние и тез, що бдят, и тез, що падат, престоли, царщини и вие и червите, що вас изядат.
325
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименТочно това е скритата им идейка - всеки, който се противопостави на европейското робство - в затвора! В Швеция вече се прилага, и децата им взимат ако гъкнат срещу бежанците
324
0
 
14
 
! Отговори
Болни мозъци преди 8 години
Нещата са ясни. Хората от Шесто, които се обявиха с лъжи и насилие над народа за демократи, заграбиха и присвоиха създадено в България преди 1989 г., решиха че не могат да живеят без Шесто и искат пак да си го направят. Заедно с това искат никой да не им напомня, да си спомня и да казва от кого заграбиха и власта и имотите и парите, които притежават днес. Дори не искат да им се напомня, че са българи, а българи ограбиха и озлочестиха. Който си спомни или им напомни: затвор, глоби, санкции.
323
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само *** от страх ще искат да не се говори,че България е била на 6-то място в Европа по брутен вътрешен продукт.Че сме имали развито машиностроене и селско стопанство,че е имало сигурност и работа за всички.А сега благодарение на ЕС нямаме промишленост енергетиката ни е на 0 и продължават да ни мачкат.Някой да е питал народа иска ли в ЕС.?Не защото хората щяха да го отхвърлят.А на някого му трябва територията на България като суровинен придатък и плацдарм за атаки с/у Русия.
322
0
 
20
 
! Отговори
Иво Моралес преди 8 години
Това идиотийно предложение означава ли, че от България трябва да бъдат изгонени китайските инвеситори, като заразени с противозаконна идеология, да бъдат прекратени дипломатическите отношения с Китай, Куба, Бразилия, Боливия, Венецуела...или ще им обявим война с единия си танк?
321
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Народ - нация - национализъм. Това ли ще забранявате?! Това ли е опасно и за кого??? Да е обединена нацията, да обичаш родината си? Трябват ви "безполови граждани на света"?????
320
0
 
19
 
! Отговори
кем преди 8 години
Да се забрани със закон, ***,та като тия тримата, да предлагат каквото и да е. Бах ти и търпеливото население, вместо да ядат бой дето и да се покажат, те като лай,но все отгоре плуват.