Речено - сторено: ГЕРБ пуска къмпингa на плажа

Големият обществен интерес ги накарал да отменят забраната
Обновена: 16 мар 2016 16:21 | 16 мар 2016 16:07, Камелия Цветанова
47
Речено - сторено: ГЕРБ пуска къмпингa на плажа
Снимка: Булфото, архив

Както се разпореди премиерът Бойко Борисов депутати от ГЕРБ внесоха днес промени в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, с които пада забраната за къмпингуване на плажа.

Още по темата

Забраната за опъване на палатки и паркиране на по-малко от 100 м от крайбрежната ивица беше приета едва преди десетина дни по предложение на реформаторите.

"Поради големия обществен интерес бяхме длъжни да постъпим по този начин", призна обаче днес Цвета Караянчева, след като съпартийците й внесоха промените в деловодството на НС. 

Водели се разговори с Министерството на туризма, с кметовете на курортните общини, НПО-тата, за промени в закона за туризма в частта за къмпингуването.

"Там ще бъдат заложени абсолютно всички мерки и правила, по които ще се ползват и тези нерегламентирани къмпинги", подчерта Караянчева.

Според нея предишната забрана в никакъв случай не била лоша и също защитавала определени обществени интереси.

В понеделник Борисов обяви, че забраната за къмпингуване ще падне.

"ГЕРБ не е автор на тази идея, но от коалиционна култура депутатите ни са подкрепили поправки в последния момент преди гласуването на второ четене. Аз съм за установяване на правила и регулации и споделям мнението, че терминът къмпингуване трябва да бъде конкретизиран", коментира тогава той.

В началото на март, след като депутатите окончателно забраниха къмпингуването и паркирането в зона А реакцията на обществото не закъсня и стотици излязоха на протест "Къмпинг за вето", които няколко пъти блокира "Орлов мост".

Само че президентът Росен Плевнелиев пусна законовите промени за обнародване в Държавен вестник, но пък сезира Конституционния съд, защото "не счита, че проблемите могат да бъдат решени с налагането на глоби в размер от 1000 до 10 000 лв. за паркиране и къмпингуване".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
3
 
3
 
! Отговори
Възмутен преди 8 години
В цяла Европа е забранено дивото и нерагламентирано къмпиране.Значи ББ не му пука как е по света , а слуша 2000 души излезли на протест ПСЕВДОЕКОЛОЗИ.Не мога да разбера какво общо има екологията с дивото къмпиране .Та на плажа между ,,Градина'' и ,,Златна рибка'' край Созопол каравани ,трактори и джипове разорават от години ПЯСЪЧНИТЕ ДЮНИ господа псевдо еколози.Превзели са целия плаж и не пускат пред тях да си опънеш чадъра все едно ,че е техен.А пак там в горичката пълно с палатки на тинейджър
36
0
 
3
 
! Отговори
Идеалист преди 8 години
До Анонимен АЗ НЕ РАЗБИРАМ - ПАРЛАМЕНТАРНА ИЛИ БОЙКО БОРИСОВА ДЪРЖАВА СМЕ.Така е щом РБ се е нагърбил с образа на "лошото ченге". ББ може да не чел много дебели книги, но изкара 2 години политически университет при Бай Тошо. Доста е запомнил.
35
0
 
7
 
! Отговори
Лъжат ви! преди 8 години
Целият панаир беше да ви отклонят вниманието от 2та милиарда евро нов дълг !
34
1
 
2
 
! Отговори
Канго преди 8 години
То си ги има законите за неправомерното изхвърляне на ***.Даже и закон за паленето на огън си го има.Въпрос на възпитание и прилагане на законите.Закона е чисто лобисти ,за това нямаше никакво обсъждане и се прие точно преди летния сезон.
33
0
 
5
 
! Отговори
СПОКО ,БЕ....другари преди 8 години
ВСЯКА ЕСЕН СЛЕД СЕЗОНА ........."ЕКОЛОЗИТЕ", ше събирата *** и ла"""та , от плажовете ...ха,ха,хааааааааааа....ТЕ , ОБЕЩАВАТ ,БЕ ...ХА,ХА,ХААААААААААААА......!!!
32
0
 
2
 
! Отговори
sumer time преди 8 години
следващото винетката и последното с фаровете по цял ден светене за какво явно са богати и имат пари за акумулатори
31
0
 
9
 
! Отговори
изгря ново време преди 8 години
добре че са герп, ей-ии... ! Как сме къмпингували досега без тях представа нема !Още сега нарамвам палатката и заминавам че нямам търпение щом може ! И какви сме били наивни народа до преди година да си къмпингуваме ей тъй без позволение ... Целувайте ръка , туй е новия Български Цар - Бащица !
30
0
 
1
 
! Отговори
турчин преди 8 години
Правителствените чиновници по време на отпуската трябва да чистят след къмпингуващите заедно с общинските служители. Но кой ще го направи без това сме станали - сметище. Докога ще селата ще бъдат обградени от сметища. Кметовете без това нямат никаква дейност да пазят .
29
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АЗ НЕ РАЗБИРАМ - ПАРЛАМЕНТАРНА ИЛИ БОЙКО БОРИСОВА ДЪРЖАВА СМЕ.
28
1
 
9
 
! Отговори
Луцифер преди 8 години
Винаги съм казвал: няма такава партия ГЕРБ. Има Бойко,другото е пълнеж.
27
0
 
8
 
! Отговори
SUe преди 8 години
И да не забравите да си изчистите къмпингуващи, да не гледаме навсякъде - кенчета от бира, кори от дини, угарки от цигари и т.н. Чистете след себе си и не палете огън в пясъка.
26
0
 
0
 
! Отговори
Bogdanov преди 8 години
ZASCHTO SE HABIME,KATO ""SPODELYAME,NASCHITE GLEDNI TOCHKI""???? TIKOI,NE''BAKARI""!! UBEDIH SE,ZA POREDEN PAT,CHE V BALGARIYA,SI IMAME''BASCHTIZATA ,BOG DA GO POJIVI' BORISOV,,KOITO E DOSTOEN,''EDINSTVEN DA SI RAKOVODI DARJAVATA I HARODA>!!! A TEZI ''STOTIZI VEDOMSTVA,S MILIONI CHINOVNIZI,HRANENIZI'',NA BOPSATA NA TRUOVOTO OGRAMOTYAVANE""!! BRAVO,BRAVO, TOVA E BALGARSI USPEH>!!! IKONOMII,ZA MILIARDI,PA''NEKA SE POTYAT <AMETIKANZITE ,DA STIGNAT BALKANZITE BALGARIIII.??????
25
0
 
13
 
! Отговори
75 преди 8 години
Добрият Бойко ви спаси от лошия министър Танев,който искаше да премахне "турско робство" от учебниците.Добрият Бойко ви спаси от лошия министър Ангелкова,която иска да ви забрани на къмпингувате. Спете спокойно майки.Скоро добрият Бойко ще ви спаси от злия министър Москов,който иска да убие децата ви с ваксините.Какво щяхте да правите ако го нямаше добрият Бойко? Живи-умрели щяхте да сте.Затова целувайте ръка и се молете за здравето на Бойко.Той мисли за вас.
24
1
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Честит нов дълг от 4 млр,българи!!!!
23
0
 
6
 
! Отговори
Донка Казиска преди 8 години
Как обичам да разтворя палатката...
22
2
 
10
 
! Отговори
Striker преди 8 години
Това добре, а кога ще съборят бетонните джунгли по морето, 70% от които са незаконни?
21
3
 
11
 
! Отговори
Браво преди 8 години
Лятото на плажа ще опъна палатката, ще си се търкалям сред обелки от кренвирши и домати, кутии от бира и копърка, ще подръпвам вечер благо ганджица и отпивайки от шишето с домашна парцуца ще си мисля как целия този рай щеше да пропадне без големия и добър Бате Бойко!
20
2
 
19
 
! Отговори
Честен преди 8 години
Опълчиха се хората и ГЕРБ се оакаха.Не ги ли изправим до стената като Чаушеску, ще ни пият кръвчицата еййй.
19
15
 
8
 
! Отговори
ААА преди 8 години
Интересът на шепа *** надви обществения интерес! Селяните победиха!!!
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колкото и да задоволяват нуждите си екоюнаците на плажа няма как да достигнат клоаката на сънито