В НС: Незаконна джамия в София? Службите да действат...

Едва ли ислямистките сборища у нас са 1-2, съмняват се депутати
16 мар 2016 14:00,
42
В НС: Незаконна джамия в София? Службите да действат...
Снимка: flickr

МВР, ДАНС и всички служби, които са отговорни за възпирането на антидемократични идеологии, трябва да се задействат по информациите за незаконна джамия в София. Около това мнение се обединиха депутати от различни партии в парламента. 

Те коментираха информациите, идващи от столичния район Люлин, където склад за обувки е бил превърнат в незаконен ислямистки център.

В края на миналата седмица "Господари на ефира" показаха как десетки мъже се събират в сградата за петъчна молитва. Кадрите показват и духовно лице, което възхвалява Аллах.

Още по темата

Сред посетителите е и депутат от новата партия на Лютви Местан Хюсеин Хафъзов, който е и бивш главенлсекретар на Главно Мюфтийство. Както Dnes.bg писа жители на квартала организират и протест с искане пунктът да бъде премахнат. 

Депутатът от ДПС Янко Янков смята, че след като има данни за извършването на нерегламентирана дейност, службите трябва да реагират. 

"Ако депутат извършва дейност на незаконно място, по незаконен начин, това засилва необходимостта от активност на институциите", коментира още Янков пред Dnes.bg. 

Илиян Тодоров от "Атака" припомни, че националистите от години предупреждават, че България за съжаление е разграден двор, в който Саудитска Арабия и Катар финансират изучаването на ислямски радикализъм и уахабизъм. 

"ДАНС, МВР и всички структури и служби, които са отговорни за възпирани на подобни антидемократични идеологии, трябва да се задействат. В противен случай в България могат да се случат поредица от терористични актове, видяхме какво се случи в Европа", предупреди депутатът. 

Според Тодоров службите трябва да разпитат Хюсеин Хафъзов, защото той може да си помисли, че може да прави безнаказано всичко в България. "Разбира се аз не мога да кажа какво точно се прави на това място, но е видно и за малките деца за какво става въпрос", каза още националистът. 

Георги Божинов от БСП също коментира темата, макар и лаконично. "Това едва ли е единственото подобно сборище", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
Безмер преди 8 години
хафъзов е човек на ердоган изпратен в България с цел подривна дейност от позицията на агент на влияние. Самия ердоган е радикален и краен ислямист каквито са в саудитска арабия и катар и те заедно воюват срещу Европа потайно и явно чрез инфилтриране на проповедници и установяване на ислямистки фондации и строене на джамии и най-вече чрез троянския кон на ислямистката миграция в сърцето на Европа. Поради юдео-масонските доктрини в Европа на толерантност и либерализъм е много трудно да се защити.
33
1
 
0
 
! Отговори
1234 преди 8 години
До Президента:Реши си ВЪТРЕШНО нещата, няма кой да те нападне. И да нападнат, нищо не могат да направят. Дори и Франция не ни превъзхождат..
32
4
 
7
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 8 години
КАК МОЖЕ НЕ ЗАКОНО АМИ ЗАКОНО ГИ АРЕСТУВАИТЕ АКО БЕШЕ НЯКОИ КОКОШКАР ГОДИНИ НА ТОПЛО НА ТИЯ АРКАДАШЛАР НИКАКВА ПРОШКА ТОВА Е ХРИСТИЯНСКА ДЪРЖАВА ДА СЕ МАХНАТ ОТ МОЯТА БЪЛГАРИЯ ТОЯ ПРОДАЖНИК МЕСТАН
31
0
 
3
 
! Отговори
1234 преди 8 години
Камера е хванала Свилен да залива с киселина момиче за по бързата процедура в сдвр. Също така ясните му намерения да обезобрази жертвата са доказани.Защо в момента не е в затвора? Ами заплахите, коите раздава, някои от тях и с пистолет, ами фактът, че отново си е намерил киселина? Опитите му да натопи друг?И той и баща му са за затвора. С видеонаблюдението пък, му помага главният силистренски прокурор!
30
0
 
0
 
! Отговори
1234 преди 8 години
Мая Йорданова Стоименова-Попова е с фалшива диплома и изобщо не може да чете!Поставяла е и верни диагнози понеже винаги преди това се консултира с началника. Без иниатюрните слушалки, диадемите изпод косата или високоговорителите под дрехите или в микрофона. както и диктуващите невидимки до ушите й (два микрофона в близост до ушите й решават въпроса), Стоименова-Попова е свободна да защити поне малко от професионалния си блясък. И моля ти се постарай се поне този път да не се наакваш буквално.
29
2
 
3
 
! Отговори
пипи преди 8 години
Ами той Янко Янков построи джамията в Сливен бе хора.
28
3
 
7
 
! Отговори
Meн преди 8 години
Учете си децата че са Български граждани. Защото утре, когато ревете на гробовете им ще е късно. Пази се от гнева на търпеливия. Чужда мисъл.
27
2
 
5
 
! Отговори
Sub преди 8 години
Искам да попитам те си ги знаят за 24 4аса всичко е решено те са от години и са едни и същи тогава що се дреме
26
4
 
6
 
! Отговори
Kirca ali преди 8 години
ти на българия държава и ли викаш хахахахах
25
4
 
2
 
! Отговори
Meн преди 8 години
дО 555 е *** България се пише винаги с главно Б. Това е Държавата която винаги се е гледала за живота ти...
24
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Управляващите да не спят и да не се надяват, че у нас ще е по-различно, отколкото другаде в Европа. Само политиката на Орбан е резултатна и колкото по-бързо разберат нашите политици, толкова по-добре. Никой не трябва да се чувства безнаказан в България. Стига колебания, стига слушане на смешните политици от Брюксел. Ако усетят силата ни, ще се съобразяват с нас. Ако се колебаем и отстъпваме непрекъснато, свършено е с нас. Слабият никой не го уважава! Няма време за губене в приказки!
23
18
 
8
 
! Отговори
555 преди 8 години
До Ednaне са дошли отвън а са родени в България български граждани. Май забравяте, че над 25% от населението на България проповядва мюсюлманска вяра
22
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проследете също така, на какво се дължат финансовите ви празнини от последните месеци!Колкото до издирваният убиец - няма такъв. Главният прокурор на Силистра е убиецът от онази нощ и се самоприкрива - това е всичко.
21
1
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Единственото обяснение за безразличието на съответните институции към никнещите ислямски свърталища би трябвало да значир че те с нетърпение очакват някакъв атентат като този в Париж!
20
5
 
16
 
! Отговори
Мен преди 8 години
Защо са ви джамии ? Алах и неговия пророк са на всякъде ... Аз си се моля и във вкъщи. Моят Бог е навсякъде и за всички. А вашият само в джамия ли е ??? Или и в складове се намира??? Пълнят ви главите с глупости. Взимайте парите който ви дават,но не правете глупости. И си учете децата че са Български Граждани.
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Французи, моля проверете си нещата! Вие самите също сте на загуба от тази простотия с психотичните медикаменти в храните ни. Това не е от вчера,а с хронология от месеци. Не ни превъзхождате във военно отношение, така че българите не се притесняваме, но нито нашата или пък вашата държава няма полза от военни действия, тъй като армиите ни са сравнително равностойни. Убеден съм, че по-скоро е станало някакво недоразумение, както и съм сигурен, че не всички във Франция са запознати със случващото
18
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Волен говори това, което всеки от нас иска да чуе, а прави това, което му се заповяда... така, че не ми се вярва, че ще поправи нещата ако му се даде власт.
17
5
 
24
 
! Отговори
Edna преди 8 години
До 555Искам да попитам от къде изведнъж се взеха тия "хиляди мюсюлмани в София, Пловдив и т.н."? Ако са дошли отвън, моля да се съобразяват със законите и порядките в България - а тя е православна християнска държава! Ако не - марш там, откъдето са дошли! Уж все търсят подслон и убежище у нас, а веднага решават да променят страната, порядките, джамиите им се струват малко и им е тесничко да се молят там!
16
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бих гласувал за атака..само волен да не беше такъв *** ! За жалост тоя и за малко пари ще си обърне принципите и като му се даде власт си мисли че е Сталин....трябва им друго лице на тази партия!
15
6
 
14
 
! Отговори
Kon Vihrogon преди 8 години
До мироЗащото Миро Атака освен да се бият с Българи друго не са направили...