България трябва вече да е в Шенген!

Зам.-председател на НС: Европрепоръките често се разминават!
18 мар 2016 14:07, Анисия Иванова
18
България трябва вече да е в Шенген!
Снимка: Bulgaria On Air

България трябва вече да е в Шенген, смята Явор Хайтов, зам.-председател на НС. В Сутрешния блок на телевизия Bulgaria ON AIR той обясни, че мониторингът от Европа за съдебнатата ни система придължава вече десета година, но докладите от Европа много често се разминават помежду си и препоръките невинаги са в една посока.

Той е убеден, че времето за този мониторинг е изтекло, но някои евробюрократи използват корупцията и проблемите в съдебната система като мотив България да не е равноправен член на Шенгенското пространство.

"И България остава извън рамките на оная Европа, към която принадлежи, към добрата, стара християнска Европа“, каза Хайтов.

Границата ни се охранява добре и ние стабилно изпълняваме ангажиментите си към Европа и очакваме по същия начин да получим такава оценка, а "достойната оценка е приемането ни в Шенген", каза още той.

Зам.-председателят смята, че политиците ни непрекъснато на висок глас трябва да напомнят успехите на страната ни за охраната на границата, защото това не е граница на България, а на ЕС.

"Европейците трябва да са наясно, че сме сигурен и предвидим партньор", повтори Хайтов.

Той смята, че в българската съдебна система работят достатъчно компетентни хора и не бива терминът корупция да е синоним на съдия, прокурор или следовател.

По думите му настоящото българско правителство не успя да изработи антикорупционен закон, както в Румъния, който да спечели достатъчно доверие в пленарна зала.

В него имаше два недостатъка – първо, подаването на анонимни сигнали, и второ, начинът на избор на ръководството.

Целият разговор по темата чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Da ama ne schengen sa bg ne ni iskat nikade
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да, ама не! И той почина, няма значение. Да видим като дадат визи и на турците колко ще издържи ЕС.
11
2
 
4
 
! Отговори
сериозно преди 8 години
До Анонимен 13ЕС ни контролират икономически ?? е как точно ? мисля , че приватизацията я направиха другарите и те заграбиха на безценица заводите ? дай данни колко от приватизираните предприятия са на фирми от ес и колко от тях са пратили на скраб и колко работят . дай същите данни за нашите български бизнесмени ...струва ми се , че нашите изкупиха заводите на безценица ,нарязоха съоръженията и хората са без работа . та кой е лош в случая...другарю наште бизнесмени или от ес ???
10
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименШенген на е икономически съюз а зона за свободно придвиждане на членовете му. Икономичсеки отдавна сме в ръцете на ЕС и тотално ни контролират.
9
0
 
3
 
! Отговори
ами защо преди 8 години
До Анонимен 10икономиката ни е нерентабилна ? висока корупция ,липса на законност,ограничени пазари и съответно малко инвестиции и нисък бвп .в този съюз АКО изпълним правилата които са в него (не ни ги налагат само на нас) ще имаме предвидима бизнессреда,достъп до 500 млн пазар и съответно инвестиции с повишаващ се бвп . ние какво точно изпълняваме от реформите които се искат от нас ? на тебе как ти ограничават правата не разбрах ?
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако икономиката ни не рентабилна, какъв е смисъла да влизаме в съюз в който някой ни налага собствени правила. При положение, че нямаме пазари или че чужди държави използват нашата икономика за собствена изгода, то какво печелим ние? Не е ли това колониална структура? Един мигрант дето е чувал истории за войни, робство,... има повече права от нормален човек.
7
2
 
4
 
! Отговори
преди да преди 8 години
До Анонимен8 говориш за равни заплати виж , че продукта на човек в България е 6 500 евро....на година а за германия е 41 000 евро . е как искаш да получиш 12 000 евро на година като дори не си произвел за толкова !!!
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А заплатите? Нали всички са равни, или? Т.е. махнахме една структура и създадохме още по-голяма. В Германия още не могат да се сравняват Източна и Западна (изключвам придошлите мигранти). Това беше ясно, че така ще се поробят бедните държави, чрез създаване на колониална структура.
5
0
 
9
 
! Отговори
тези б.оклуци преди 8 години
българските политици вместо да свършат работата за която народа ги е избрал се сърдят на европа , че им посочва мафиотската държава в която превърнаха България . на народа няма да му стане по-леко ако сме в шенген но ако намалее корупцията и престъпността ще живеем по-добре .
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сещам се, а предполагам и не само аз, за един предстоящ възможен парадокс.Едно от условията на договорката за бежанците между ЕС и Ердоган беше движението без визи на турските граждани из Европата. И ако сега брюкселските дебело***ци решат, че това важи за всичкото Шенген, как ще го измътим след като ние не сме?Това защо не сме и доколко е правилно или не, е друг въпрос по който по-надолу има вече достатъчно писания.
3
0
 
7
 
! Отговори
Умрялата опозиция преди 8 години
Отпускат пари, но защо всичките потъват в ГЕРБ :)
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато ви отпуска пари, дотогава ще ви следи като не ви харесва да ви следят махнете се от ЕС.
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нищо не използват тоя *** как си представя да дойде един немец тука в една корумпирана държава и какво ще прави в същата таз държава о да пазите границата забравих немците не могат да си направят една ограда, наистина ли ?