Комисията "Турция-Русия" – гаф, глупост или... тоалетна хартия

Парламентът закри скандалната комисия след двучасови дебати
23 мар 2016 17:14,
56
Комисията "Турция-Русия" – гаф, глупост или... тоалетна хартия
Снимка: архив, Bulphoto

Парламентът прекрати предсрочно работата на временната комисия, създадена да разследва намесата на Турция и Русия във вътрешните работи на България. 

Това стана след почти двучасови дебати в парламента. По време на тях комисията бе наречена гаф, предложението за нея глупост, а покрай създаването и закриването й Народното събрание бе сравнено с тоалетна хартия.

Още по темата

Комисията бе създадена преди повече от месец по искане на ДПС заради съмнения, че Турция се меси в националната сигурност на страната ни. Упреци бяха отправени и към Русия. 

След формирането й обаче Москва реагира с остра декларация, а премиерът Борисов обясни, че не вижда смисълът от комисията. Шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов също призна, че парламентът е прибързал със създаването й.   Затова и първото заседание на комисията бе и последно. Депутатите в нея се събраха единствено, за да се саморазпуснат. В мотивите за закриването й народните представители от ГЕРБ са записали, че това е в полза на националните интереси на България. 

БСП атакуваха ГЕРБ, че за пореден път са доказали, че премиерът решава всичко в България, дори и в парламента. Таско Ерменков призова преди всяко гласуване да се изисква резолюция от Борисов дали е съгласен или не, за да не си губят депутатите времето. 

"Това, което се случва тук, е да ни превърнат за пореден път в тоалетна хартия, не искам да казвам използвана, но точно това става. Аз в този фарс не искам да участвам", обяви Ерменков. 

Колегата му Валери Жаблянов нарече комисията тежък външнополитически гаф. Той припомни коментара на Борисов, че атентатите в Брюксел са провал на външната политика на Брюксел. "Но той не осъзнава ли, че това е провал на неговата политика?", попита соцдепутатът и констатира, че ГЕРБ са оставили България да се носи като обрулен лист от вятъра на евроатлантическите ценности. 

Валентин Радев от ГЕРБ защити партията си и припомни, че за първи път от 70 години  България се е опънала на такива сили като Турция и Русия. "Спрете да ни натяквате, че сме премиерска република", призова още гербаджията и се обърна към БСП с въпроса дали са казали нещо, когато България е щяла да стане 16-та република на СССР. 

Независимият депутат Велизар Енчев припомни, че днес се навършват 13 години от началото на иракската война, която той обвини за терористичнити атаки в последните месеци. Той обяви, че ще поиска създаването на комисия, която да проучи всички факти около въвличането на България в "тази нелегитимна война". 

Искрен Веселинов от ПФ обяви, че групата му е против закриване на комисията. Той предложи предметът на работата й да бъде преформулиран и тя да разследва намесата на други страни във вътрешните работи на България, а не само на Русия и Турция. Искането му обаче не бе прието. 

Атанас Атанасов от РБ пък подкрепи закриването на комисията. "Цялата работа беше, че един политик отишъл в едно посолство. Но ако тръгнем да следим кои политици по кои посолства ходят, не знам колко комисии трябва да се направят", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България няма проблеми с Турция, всички български проблеми са свързани с империята на злото и тероризма Русия.
25
2
 
5
 
! Отговори
PD преди 8 години
Отоманската империя е била поне по конституция с отомански поданици без религиозни различия справка 1876 конституцията и.Турците са модерна измислица, с цел покриване новия стандарт за нация зад държавата.И днес всичко що е мюсюлманин на балканите се турчее, но това е по скоро политика отколкото история. Все още помним явлението помаци по нашите ширини
24
11
 
21
 
! Отговори
за Русия преди 8 години
България трябва да избира. Между отоманска ислямска Турция и християнска Русия. Аз съм за Русия.
23
2
 
9
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Сега , основната ви задача е, да се възстанови армията -- нямате време, като се стопли и Ердоган ще пусне ордите, не му вервайте, той загуби Сирия и Ирак и сега с друга мечта е обсебен.
22
2
 
14
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Господин премиер, свърши добра работа, но препоръчвам на екипа ви, да няма вече подобни предложения без съгласуване лично с вас, особено по отношение на Русия, тя отново е на върха на пирамидата и трябва да бъдем особено внимателни не само в приказките си, но и в подкрепата на действия против тази, най-малко, велика сила. Много скоро , Европа ще се обърне за помощ от президента Путин и няма да ни е приятно да ни подминават други държави.Бъдете внимателни и с Украйна - тя ще се прибере в къщи.
21
0
 
9
 
! Отговори
PD преди 8 години
Всъщност единствените интереси, които не са забъркани в държавата ни (търговско дружество) е българския национален интерес. Всички останали интереси на на съседни и не нам държави са забъркани и още как. Нивото на нашите държавници обаче, стига до прости комисионери и медиатори на чужди цели. И така вече много, ама много години. Така че е нормално дето са се само разпуснали. Не са компетентни да разследват темата.
20
2
 
10
 
! Отговори
онбашия преди 8 години
Какво е обещал диктатора Ердоган на другаря Борисов, за безвизовия режим на турците в Европа и в частност в България? След като България стане отново част от османския ислямски халифат, или ако повече ви харесва, турската империя? Да го направи онбашия на банкянския конак ли?
19
1
 
23
 
! Отговори
демократор преди 8 години
Те това е демократорация! Един пожарникар командва цял "независим" парламент!
18
1
 
15
 
! Отговори
НАЙ преди 8 години
АМА НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО Е,ЧЕ ПО-ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ РУСОФОБИТЕ СА УЧИЛИ СЪВЕТСКИЯ СЪЮЗ.А СЕ ЗНАЕ САМО КОИ МОЖЕХА ДА ЗАМИНАТ ДА УЧАТ ТАМ.
17
0
 
11
 
! Отговори
x преди 8 години
ДОБРЕ,ЧЕ Я ЗАКРИХА.ВСЪЩНОСТ С ТАЗИ КОМИСИЯ ДЕПУТАТИТЕ СЕ ПРЕВЪРНАХА В ОПЕРАТИВНИ РАБОТНИЦИ ОТ ДАНС!! ДАЛИ ИМА ИЛИ НЯМА НАМЕСА НА РУСИЯ И ТУРЦИЯ Е ОПЕРАТИВЕН ВЪПРОС НА РАЗСЛЕДВАНЕ,СЛУХТЕНЕ,ПОДСЛУШВАНЕ И ПРОЧИЕ ДЕЙСТВИЯ,КОИТО СА НЕТИПИЧНИ ЗА ПАРЛАМЕНТАРНА КОМИСИЯ.ДЕПУТАТИТЕ ТРЯБВА ДА ПРАВЯТ ЗАКОНИ ЗАЩОТО ОЛИЦЕТВОРЯВАТ ЗАКОДАТЕЛНАТА ВЛАСТ! ТОЛКОВА ЛИ Е СЛОЖНО ЗА РАЗБИРАНЕ??!!
16
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Правят билетчето за градския 1.50! Удрят ни по джоба еничарите от общината, никога повече сегашните на власт!
15
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТУРСКИ ТОВАРЕН КОРАБ Е УДАРИЛ СТРОЯЩИЯТ СЕ МОСТ ЗА КРИМ ОТ РУСИЯ И ГО Е СЧУПИЛ :)))))СЛУЧКАТА Е СТАНАЛА НА 18 МАРТ :)))))
14
1
 
12
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 8 години
Не, интелектуален напън на парламента ! Когато се съберат толкова *** -русофоби на едно място интересно какво могат да сътворят ?!?! Те всичките им закони напоследък такива ! Няма учреждение което да съперничи на парламента по глупост и брак ! Това изглежда е огледало на нацията ни , затова вървим само надолу, надолу и пак там !
13
0
 
11
 
! Отговори
Зиганшин преди 8 години
Парламентарната група на ПП-ГЕРБ,е комплектувана от плюнки,парцалени кукли,пластелин и за каквото друго се сетите.Достатъчно е Началника да пр...е,Вторият ще си счупи краката да тича да пита, какво ще желае "Негово Превъзходителство".Няколко фльорци в продължение на една седмица,тичат като кьорави по студията,да заклеймяват по тяхно му Р.Кънев. Дори и три да "претопя"от тях,,не мога да разчитам на материал,за да създам от плът и кръв един Р.Кънев
12
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТУРЦИЯ НИ ПАЗИ ОТ БЕЖАНСКИ ПОТОК И ДРУГИ ЗАПЛАХИ,А РУСИЯ ПОДВИ ОПАШКА И ИЗБЯГА,ЕСТЕСТВЕНО, ЧЕ ВЕЧЕ ВСИЧКО Е ЗА ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ, ЗА ДРУГО НЕ СЛУЖИ
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Парламентът гаф, глупост или... тоалетна хартия ??? И трите !
10
0
 
18
 
! Отговори
detelina преди 8 години
А, кога ще закрият парламента, кога,а!?
9
0
 
2
 
! Отговори
ф 22 преди 8 години
Комисия Америка може да има след 100 г когато партиите са американофилски ,засега няма ни една .Просто са решили да се пишат натовци като агента Виктор и драгалевския .Но за съжаление аз не виждам ни една американска.Да имаше ,че да бяхме дръпнали ама на .
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Събранието на психопатите отново не даде резултат, ами закравйте го и тоз парла-мент нека сме президентска република за какво са ни тез 240 ''умника'' свършиха хубава работа ама резултат няма.
7
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Заемите на ГЕРБ : Общо първи мандат на ГЕРБ струва на електората : 10 991 938 500 лв.Борисов 2: Новоемитиран външен дълг:Декември 2014г. 2 933 745 000 лв./ 1.5 млрд. евроМарт 2015г. 6 063 073 000 лв./ 3.1 млрд. ЕвроФевруари 2016 г. 4 302 826 000/ 2.2. млрд. евро.Горанов : 13 299 644 000 лв. / 6.8 млрд. ЕвроОбщо двата мандата на ГЕРБ до момента струват на електората; над 24 милиарда.Това са 2/3-ти от външния дълг на България за целият тъй наречен преход.За 5 пълни години мафиотско управление Дълг НЕНАТРУПАН за 26 години преди това!!!!