Украйна обяви Плевнелиев за личност №1 на 2015-а

Президентът ни имал огромен принос за единството на украинците
25 мар 2016 15:55,
397
Украйна обяви Плевнелиев за личност №1 на 2015-а
Снимка: архив Булфото

Българският президент Росен Плевнелиев ще бъде удостоен с наградата "Личност на годината – 2015 г.", която се връчва вече 20 години от Украйна. Призът ще бъде даден на държавния глава на тържествена церемония в Киев на 26 март.

Плевнелиев получава отличието за обществената му и политическа дейност в европейски и международен план и за приноса му за укрепване на отношенията на Украйна с международната общност, се казва в съобщение от президентския пресцентър.

Още по темата

Българският президент получава отличието и заради приноса си за утвърждаване на единството на украинската нация. Плевнелиев е отличен и за последователните си позиции в защита на суверенитета и териториалната цялост на Украйна и за отстояването на европейските ценности.

Престижната награда ще бъде връчено на българския държавен глава от първия президент на Украйна Леонид Кравчук.

От екипа на Плевнелиев припомнят, че тази година ще бъде отбелязана 20-годишнината на програмата "Личност на годината" в Украйна.

Наградата се връчва на личности с призната от европейската и световната общност професионална и обществена дейност, с принос в различни сфери на обществено-политическия и икономическия живот. Сред носителите на отличието са папа Йоан Павел II, президентът на Латвия Далия Грибаускайте, президентът на Полша Александър Квашневски, президентът на Литва Валдас Адамкус, Върховният представител за Общата външна политика и политиката за сигурност на ЕС Хавиер Солана и др.

По време на работното си посещение в Киев българският държавен глава ще проведе среща с президента на Украйна Петро Порошенко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


397
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаците се осссират все повече и повече , до вчера най стари кръвни религиозни християнски братя руснаците и украинците , днес руснаците за няколко километра земя се мразят с украинците, но се побратимиха с кюрди сирийци иранци за да не може да има алтернативен газопровод от катар...Да им е,ба майката на тия
159
15
 
3
 
! Отговори
СЛАВА НА УКРАЙНА преди 8 години
ЕЛАТЕ НА МОРЕ ПРИ НАС В БЪЛГАРИЯ!!!ВСИЧКИ КРЪЧМИ ЩЕ БАЧКАТ ЗА ВАС НА МОРЕТО ТАЗИ ГОДИНА!ОБИЧАМЕ ВИ!!!ВИЕ СТЕ ---СВОБОДНАТА ТЕРИТОРИЯ НА КРАЙНИЯ ИЗТОК!!В ОДЕСА Е УЧИЛ И НАШИЯ ПОЕТ-- РЕВОЛЮЦИОНЕР-- ХР.БОТЕВ!!СЛАВА НА УКРАЙНА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
158
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Славянинцитат от Захари Стоянов:Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г. Раковски, Л. Каравелов, В. Левски, Хр. Ботйов, А. Кънчев, П. Волов, Г. Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския.
157
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Братя Украинци, умоляваме ме ви! Елате и си го вземете! Халал да ви е! Даваме ви го с всичките му салтанати.
156
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Украинецти си украйнски неонацист, ами *** там!
155
2
 
24
 
! Отговори
хаха преди 8 години
Това е вицът на годината!!! Много е добър!!!
154
2
 
22
 
! Отговори
Мишо преди 8 години
Браво, да си го взимат.
153
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на Президента!!!!!!!!
152
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бившия комсомолски до бившата комунистка Далия Грибаускайте. Барем са си лика прилика.
151
4
 
17
 
! Отговори
a dano преди 8 години
а дано на 26.03. някоя заблудена ракета да се блъсне в самолета му
150
4
 
27
 
! Отговори
ех... преди 8 години
ех.....де този късмет като са си го харесали и да си го вземат при тях.......харизваме им го!!!!!!!!!!!!!!
149
3
 
29
 
! Отговори
Ердоган преди 8 години
И аз искам да го наградя. Лично. Ела другата седмица в Истанбул в хотел "Чай Шукариъ" на 11 етаж стая 519 в 23:45. Но ще трябва да ми докажеш своята мъжка дружба и приятелство към Турция с толерантност и покорност.
148
3
 
26
 
! Отговори
мдаааааа преди 8 години
Украйна сега , а скоро и ИД
147
2
 
25
 
! Отговори
Атлас преди 8 години
Стадо сиви мишлета обявява тъмно-сивата мишка за пророк........
146
1
 
19
 
! Отговори
BBC преди 8 години
Вестниците съобщават, че Плевнелиев е номиниран и за човек и демократ на 2015 година в Демократическа Република Конго. Не е ясно къде първо ще тръгне да получава наградата си президента. Възможно е да стане остър политически и международен скандал. От BBC препоръчват да бъде привлечена помощта на ООН за съхраняване на международния мир и толератност между Украина, България и Конго.
145
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде хаирлия! На 26 април и в Рака да го извикат за наградата "мъШ с ф ес на годината"! А на 26 май и Ердоган да го удостои с почетна турска баня в Анкара! Един ден децата и внуците му ще се гордеят с него като потомците на Кирияк Стефчов и поп Кръстю, а той ще пише мемоари на някой поркинг в Германия как е свалял с тапети Тодор Живков и как е воювал с Турция срещу Русия
144
21
 
4
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 8 години
А ПЪК БАШАР АСАД ЩЯЛ ДА ДАДЕ НАГРАДА НА ПУТИН ЗА ЛИЧНОСТ НА ДЕСЕТИЛЕТИЕТО ,ЛИЧНОСТ КОЯТО АКТИВНО ПОМАГА НА ТИРАНИ , АГРЕСОРИ ,ТЕРОРИСТИ ! ЛИЧНОСТ КОЯТО НАЙ-БЕЗЦЕРЕМОННО СЕ СТРЕМИ ДА РУШИ СЪСЕДНИ ДЪРЖАВИ
143
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
обективната истина, която рядко се казва у нас: riafan.ru/508490-prezidenta-bolgarii-preziraet-dazhe-zhena-a-lyubyat-tolko-ukrainskie-nacionalisty
142
1
 
24
 
! Отговори
БРАВО преди 8 години
Очаквам и ИДИЛ да го обяви за Личност на Проекта .
141
0
 
13
 
! Отговори
асан преди 8 години
този олиийгодриен на снимката от максуда ли е