ВМРО иска: Доброволни отряди срещу ромите по селата

Бърз съд и престъпниците в трудови лагери, да се учат на ред
68
ВМРО иска: Доброволни отряди срещу ромите по селата
Снимка: Булфото, архив

Възстановяване на доброволните отряди на граждани за оказване на помощ на органите на МВР, поиска лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Още по темата

Това е и една от седемте мерки, които той настоява правителството да предприеме веднага срещу битовата престъпност.

"Последната седмица станахме свидетели на поредната вълна на терор над възрастни хора в България, а особено фрапиращ е случаят с 83-годишния Борис Спасов от видинското село Черно поле, който бе пребит от двама цигани - отдавна известни на полицията рецидивисти", мотивира се той, цитиран от пресцентъра на ВМРО.

Според воеводата това не е изключение, а пореден случай на побой и грабеж над възрастен човек в село Черно поле, като подобни прояви са ежедневие в малките неселени места вече повече от десетилетие.

"Възрастни хора са ограбвани, бити, насилвани и убивани от мургавите ни съграждани, за да им бъдат отнети последните стотинки от пенсията или последната кокошка. 10 години управляващите не желаят да решат радикално проблема, криейки се зад липсата на средства за полицията или мъгляви приказки за правата на човека,а аз питам къде остават правата на жертвите, които са предимно възрастни хора, живеещи в селата и малките населени места, които държавата е наказала с мизерни пенсии, липса на здравеопазване и липса на защита на техния живот, имущество и достойнство", коментира Каракачанов.

Той е категоричен, че така повече не може да продължава и заради това настоява правителството още днес да вземе мерки за засилване на полицейското присъствие в малките населени места.

Освен доброволните отряди Каракачанов иска чрез програми за временна трудова заетост бивши служители от полицията и армията да се ангажират с опазването на обществения ред, да се разшири обхватът на неизбежната отбраната, да се завишат наказанията за престъпления срещу възрастни и беззащитни хора, като престъпниците да не бъдат пускани под гаранция.

Лидерът на ВМРО иска още да има бързо съдебно производство от дежурни съдилища за престъпниците по селата, както и да бъдат въдворявани в трудови лагери от закрит тип, където да изтърпяват наказанията си и да придобиват трудови навици.

Воеводата Каракачанов иска и да се премахне т.нар. малозначително престъпление, което на практика е отказ от правосъдие и възмездие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
6
 
! Отговори
до 30 gerbist-natovi преди 8 години
Не прекалявайте с наркотичните опиати?.
15
1
 
30
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 8 години
НЕ САМО СРЕЩУ РОМИТЕ , ВЪОБЩЕ И СРЕЩУ ВСЯКАКВИ МАРОДЕРИ ! И НИЕ ГО ИСКАМЕ ,СЪЩО ТАКА ДА МОЖЕМЕ ДА ЗАЩИТАВАМЕ С ОРЪЖИЕ НЕПРИКОСНОВЕННАТА СИ ПО КОНСТИТУЦИЯ ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ !
14
29
 
3
 
! Отговори
gerbist-natovist преди 8 години
Хайде да не се връщме в комунизъма, никакви такива самоуправствени доброзорчески отряди не трябва да има у нас. Ние сме правова държава с закони писани и приети в нашия парламент и със силови ведомства които гарантират нашата сигурност. Вярно, неможе навсякъде по селата да им се пазят имотите, но хората могат да съберат пари и да платят на фирма за охрана, която да се погрижи по въпроса. А това че балгарите са скъпи на триците ни е ясни, затова и се стискат да платят на фирма за охрана.
13
0
 
9
 
! Отговори
Пак той преди 8 години
Въздигна се кървави калета, градени с отрязани глави....И всъщност си остана, непревзета страната на хайдушките орли.А беше,колкото калпак голяма,широка колкото следа от Лъв,но се превърна в страшна вълча яма,покрита с кости и залята с кръв.С кремаклийка,пушка с проста сопа,със стрели от бучино,дедите ни завардиха Европа и турците не стигнаха Париж. Ивайло Балабанов.
12
0
 
15
 
! Отговори
Радослав-един българ преди 8 години
Европа,млада и не похитена... Пишеше своя рицарски роман,когато в зора не зазорена, загина рицарят Иван Шишман!Европа,плачеше за Жулиета,Европа се прехласваше, по Бах....А с вълчи вой в тракийските полета вървяха, глутниците на Аллах! Когато, обкръжена от слугини,тя тънеше в охолство и разкош....В Солун,на пазара за робини....гяурките вървяха пет за грош.Когато, тя строеше катедрали и замъци от скъп метал.....В Балкана, тънки, липови кавали,плачеха за Алтън Стоян.
11
0
 
13
 
! Отговори
Gost преди 8 години
И без това няма работа ако ни гарантира някоя частна фирма по една минимална заплата не ни дреме нее зле и ни подсигори превоз
10
3
 
38
 
! Отговори
Рада преди 8 години
Хубаво казано ..... остава и да се изпълни !?
9
0
 
22
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Не е нужно нищо освен гражданинът да има правото да защитава нематериалните и материалните си права както в люлката на демокрацията- САЩ.А зад бездействието на политици и полиция са заинтересованите да се поддържа ниска цена на земеделската земя.Терора- наследниците ( обикновенно отдавна в града) продават разкъсаните декари на безценица,мафиотите трупат.Премине ли веднъж в тях,властта щом е тяхна,ще наложат и ред.Просто е
8
1
 
20
 
! Отговори
gtf преди 8 години
подкрепям ! *** са 'тарикати' - ако е за крадене и 5 дка ще обърнат на ръка днеска, инак ги е страх най-много от работа.
7
0
 
19
 
! Отговори
kkk преди 8 години
На Са....турн
6
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Срам и позор за управниците,но те са оперирани от тези чувства!
5
1
 
36
 
! Отговори
1 преди 8 години
Проблема с "малцинството"по малките населени места може да си го решим само и единствено ние.
4
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако не е популизъм приветствам казаното от г-н Каакачанов. няма значение кой е на власт, защото нито ляво, нито дясно, нито център правителство не е взело мерки срещу агресията, посегтаелствата върху живота и имуществото на хората. Нас не ни пази НСО или частно охранители, а и държавата видно абдикира (може би умишлено). Така, че нещата стигат до саморазправа, което е логично, оредвид липсата на дърава последните 20-30 годии.
3
3
 
34
 
! Отговори
БХК преди 8 години
Смиреност и толерантности спрямо ромския произвол.
2
0
 
44
 
! Отговори
**** преди 8 години
Само на кариерите ще предобият трудови навици тия,още с влизането в панделата,да им се зачислява,чук,кирка и лост,и да имат дневна норма,който я изпълни ще яде хляб,който не,минимална дажба колкото да подържа живот,и тогава на който му стиска,нека ходи да върши престъпления,като знае какво го чака.
1
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
в Гуантанамо?