Геноцид над старци по селата! Докога?

Това попита дъщерята на дядо Борис, който бе пребит от крадци
29 мар 2016 09:30,
57
Геноцид над старци по селата! Докога?
Пострадалият дядо Борис, снимка: Нова тв

Докога ще продължава този геноцид по селата? Това попита дъщерята на пребития дядо Борис, като се обърна към вътрешния министър Румяна Бъчварова и главния секретар на МВР Георги Костов.

"Какво ще направят те, ако нападнат техните бащи?", попита още жената.

Припомняме ви, че насилник преби жестоко 83-годишен мъж в дома му във видинското село Черно поле, след като не успя да открие пари. Пребитият Борис Спасов е в болница, има черепно-мозъчна травма и наранявания по гръдния кош.

Още по темата

За побоя бе задържан 33-годишния рецидивист Борис Славчев от селото. Той има 8 присъди – за кражби, хулиганство, опит за изнасилване. Задържан е за 72 часа. Съдът ще решава днес дали да го остави за постоянно в ареста. Той може да бъде затворен за 5 до 18 години.

Когато не намерил пари престъпникът си тръгнал единствено със стъклото от прозореца, през който влязъл, за да не бъде разкрит по отпечатъците.

Пред дома на пребития дядо Борис тази сутрин се събраха хора от Черно поле, за да се противопоставят на жестокостта и непрестанните кражби.

"Идва полицията, но нищо не може да направи. Лягаш със страх, не знаеш ще осъмнеш ли, не можеш спокойно да седнеш да вечеряш", казва баба Славка, съседка на пребития Борис Спасов.

Кметът на селото Тодор Тодоров също се чувства безсилен. Няма как четирима полицаи да пазят 8 села, коментира кметът.

Хората разказват, че се страхуват, но нямат избор. Освен на ключалките си, няма на какво да разчитат. Настояват да има полиция, която да ги пази.

"Лицето е с множество криминални прояви. Осъждан е многократно. Само преди 20 дни му е променена мярката от "задържане под стража" в "подписка", обясниха пред Нова тв от полицията в Белоградчик.

Кметът на селото заяви, че в Черно поле непрекъснато има кражби. Такъв случай обаче до момента не е имало.

 Днес ще гледат мярката "задържане под стража" на арестувания Борис Славчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
0
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Проучих, а ми той прокурорът в Белоградчик бил от това селце, е ясно, може да имаш и 80 присъди, все тая..Все едно Цацаров да се събуди...
37
1
 
1
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Хайде бе , протестърчета, да не го глътнахте....
36
1
 
2
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Защо мълчи премиерЪт или това е маловажно, а ти защо мълчиш Руми, не знаеш какво да правиш нали - а ми отивай си иначе ще затънеш още повече, в полицията не се говори, там се бие.
35
1
 
3
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Госпожо министър, проверете, какви къщи имат полицайте в тези села и общини и ще ахнете, веднага ще се досетите, защо се краде и пребива безнаказано. Не е причина малкото полицаи, а че не се наказват *** семейства - само ги огледайте как са се охранили, защо ли, сигурно само трева пасЪт, нали...........ВЕДНАГА ИЗСЕЛВАНЕ, и знаете ли къде - в ДЕЛИОРМАНА, там нашите "братя" ще ги оправят само за една седмица, ще се научат да работят за пашите...олеле.
34
1
 
3
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Аз казах вчера, не само престъпника да бъде наказан, но и цялото му семейство изгонено от селото, защото семейството го защитава и след това си връща на тези, които са се оплакали - разбрахте ли госпожо министър, за това останалите се спотайват и не протестират - хората нямат защита, подобни семейства само с това се занимават да крадат и пребиват - в същото село, проучих, кмета им предлагал земя, да се изхранват по 3 лв на декар, никой не пожелал, отвърнали, българите да работят......
33
1
 
5
 
! Отговори
коко преди 8 години
"Кметът на селото заяви, че в Черно поле непрекъснато има кражби."-Досега Органите органите в гащите си ли пипаха?
32
7
 
4
 
! Отговори
Шаран БГ преди 8 години
Все си мислех, че тия издевателства над старите хора у нас са тормоз, насилие, дори геноцид , поради това ,че са строили соц. НРБ, че са ръкопляскали по манифестации на БКП, че са били неплатени бригадири по национални обекти и ТКЗС-та..... А то било Т Е Р О Р ! Според Ст.Буров / БТРечник 1995г/ това е НАЧИН НА ВЛАСТВАНЕ ЧРЕЗ НАСИЛИЕ ! Разбрахте ли ,мили дъртаци, защо Ви трошат кокалите бандюгите ??
31
1
 
13
 
! Отговори
василев преди 8 години
Сега заедно с него в ареста и съдията,който му е изменил мярката .Нека от ВСС проверят мотивите заради,които го пуснал на свобода.
30
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Идва полицията, но нищо не може да направиможе да реве за заплати
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това явно са терористи от ИД. Те правят такива мизерии. Спешно да пратим военни в Сирия да воюват срещу ИД
28
3
 
31
 
! Отговори
Въпросче преди 8 години
Едно от основните обещания на "патриотите" и правителството беше "БОРБА С БИТОВАТА ПРЕСТЪПНОСТ"! Какво направихте по въпроса за повече от година? Ще ви кажа: НИИИЩО!!! Дори се е увеличила! Или чакате да дойдат новите избори, за да извадите пак лозунгите?Некадърници! Затрихте 1300 годишните усилия на предците си! За няма и 20 години затрихте България!!!
27
2
 
32
 
! Отговори
Обяснение преди 8 години
До "другаря" Бойко Борисов, и до "другарката" Бъчварова! Ако се чудите какво предизвиква гражданските войни, ето това е причината! Липсата на законност и справедливост, и безхаберното отношение на властта към престъпниците! В един момент на хората им писва, и взимат нещата в свои ръце! С това ли искате да се прочуете? Че сте предизвикали гражданска война в България?Като гледам няма да чакате дълго...!
26
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До гербиста-столичанин и другите като него: Имаш очевидни проблеми с мисленето, както и всички като тебе. *** въпрос: За какво е полицията, тоест милицията, след като хората сами трябва да си организират сигурността? Да пази Цецка, Цецко и подобните им недоразумения?
25
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Престъпността стана неконтролируема след 1989 година. Появиха се антибългарски организации на които им се плаща от мафията за да защитават всякакви криминални ***.
24
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С удоволствие бих организирала вид граждански патрули, които при такава новина да се вдигат и да отиват да "масажират" въпросните ромей! То не е решение, но е крайно време обществото ни да излезне от будната кома, в която се намира и да кажем стига, поне мъничко да мокажем, че сме общество и че не може едни безделници, които се множат като *** да издевателстват над майките, бащите, бабите и дядовците ни! Повдига ми се колко сме заспали!
23
4
 
5
 
! Отговори
До 30 преди 8 години
Как можете да пишете глупости за неща след като сте роден, след 1990 година. Вие да не се дрогирате ежеминутно ?.
22
1
 
29
 
! Отговори
до 25 преди 8 години
По принцип няма нужда да се организира охрана, ако този беше в затвора. Не може с 8 присъди да е на свобода! Още на третата трябваше да го вкарат за 5 години, а не да ми обясняват криминалната историята на този ***! Съдилищата ни са под всякаква критика. А за полицията да не говоря. Бъчварова да запрята ръкавите и до една година да е решила този жалък проблем или да си подава оставката! 2016 година пък сме бетер Африка. И като казвам Африка изобщо не преувеличавам!
21
1
 
16
 
! Отговори
Ян преди 8 години
"Геноцид над старци по селата! Докога?"Докато не се приеме р а с и з м а който служи като превенция такива неща да не стават. Както с близкоизточните и африкански диваци. С тях нямаме проблеми заради етническата и верска нетърпимост и р а с и з ъ м който изпитваме към тях, затова и те не се задържат тук да вършат престъпления и тероризъм. Същото отношение трябва да е и към *** и те да се махат също.
20
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
решението е простичко - закона трябва да се прилага с цялата си строгост и трябва да се изключат всякакъв вид простотии като условни присъди , смекчаващи обстоятелства , самопризнания и "добро поведение" .
19
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До гербист-столичанКакви 5 лева, бе? Тия хора цял живот са работили и са плащали данъци, нормално е да очакват поне малко сигурност в замяна. Да не говорим, че с тия пенсии под 200 лева 5 лева са ти за храна за цял ден.