Бат Сали зове да загърбим ксенофобията

Слънцето грее еднакво за всички, обяви депутатът от ДПС
93
Бат Сали зове да загърбим ксенофобията
Снимка: архив Булфото

Да загърбим ксенофобията, да бъдем толерантни, защото слънцето грее еднакво за всички!

За това призова депутатът от ДПС Александър Методиев, известен и като Бат Сали, по повод Международния ден на ромите.

Още по темата

Той се отбелязва всяка година на 8 април след решение от 1992 година ООН и Европейският съюз, по предложение на Международната организация "Романо юнион".

Според Бат Сали това е денят на ромското пробуждане.

"Целта на Международния ден на ромите е да се обедини световното циганско движение. На първия ромски конгрес са приети флага и химна на ромите, но международното циганско движение иска и да се привлече вниманието на обществеността за намиращите се в малцинствена позиция на роми, които са в сегрегация", посочи той.

На 8 април се почита и паметта на загиналите милиони роми в концентрационните лагери.

Методиев призова за мир и толерантност, защото не е честно "да определят качествата ти според цвета на кожата ти, да лишат децата ти от бъдеще още преди да са поличили шанс за него".

Той призна, че проблемите на ромите са свързани и интегрирането им в обществото, макар че и те са български граждани, а за да се приобщят е нужно да се обединят усилията на парламент, правителство, неправителствени организации, а и на самата ромска общност.

Бат Сали поиска и да се приеме единна европейска стратегия за приобщаване на ромите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още по темата: празнициромибат Сали
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
0
 
! Отговори
Katrin преди 8 години
До българинаПриятелю нямаш си на идея за какво става на въпрос. Да света се движи напред но със скоростта на мравката и това единствено защото хората са отхвърлили своя създател, Той е Бог, Създател на всичко видимо и невидимо. Когато Господ създава хората той никога не е казвал на който и да е да създава религии. От там ни идва големия проблем, хората трябва да се пременят духовно и да се обеденят около един Бог. Всички технологии са спуснати тук на земята, но ние не сме готови да ги приемем.
48
0
 
3
 
! Отговори
Аман преди 8 години
Аз ще го призова да спре с кражбите на ток !
47
0
 
5
 
! Отговори
Безмер преди 8 години
Напротив трябва да засилим още повече ксенофобията за да не позволим сатанинските планове за мултикултурализъм и смесване с "хората от гетото", ако обаче натам отиват нещата с юдео-масонската пропаганда за "интеграция" - тоест да живеем редом с "хората от гетото" то призовавам всички българи вкупом да се изнесем от тази държава и да им я оставим, тя и без това не е наша и не се грижи за интересите на българите а само ни дискриминира.
46
0
 
7
 
! Отговори
Gen Gurko преди 8 години
Крадлив, нагъл , избран с 500 гласа и наложен за депутат от Местан.
45
0
 
9
 
! Отговори
симпатяга преди 8 години
Никой не определя ромите като лоши заради цвета на кожата, това е манипулация. Проблема е в традициите, поведението, нежеланието за интеграция, престъпленията на тумби, мръсотията (всеки може да си почисти или да засади цветя в двора, не се искат пари за това, ама никой от тях не го прави; всяка една баба по селата е по-бедна от средния ром) и затова трудно могат да бъдат определени като човеци. Ако ще розови да са, или зелени, не това е проблема.
44
0
 
8
 
! Отговори
Бс преди 8 години
Слънцето греелоеднакво за всички!!!! Тогава защо седиш на сянка! Като се изживяваш за един от лидерите на ***, защо не ги учиш на български език, ами насяваш омраьа към нас българите !!! Попитай един *** дали иска да се интегрира!!! Ще се изсмее! Нали ние БЪЛГАРИТЕ го храним!!!
43
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 1Ами вземи тогава осребрявай сметките на цялото Факултето и другите ромски квартали, защото никой от тях не си плаща сметките. Осребрявал щял да бъде. Той никъде не ти е казал, че лично е платил сметката на ромите. Имал е в предвид, че ромите като не си плащат сметките им ги плащаме ние българите. Схващаш ли? Или още не успя да зацепиш, защо е писал че плащаме сметките на ромите? Никой не ти пише, че е платил лично сметката на този или онзи ром, че да осребряваш :)))
42
4
 
2
 
! Отговори
1 преди 8 години
До Бил,ганьоооо,покажи една бележка,че си платил ток или вода на роми,ще ти я осребря в десеторен размер,или и ти като слънцето,една жена в трамвая ти каза,че са плащали ,тока и водата на ромите.
41
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нека всички да работят,да учат,да спазват законите,да уважават труда на другите.Тогава няма да има ксенофобия.
40
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хората на времето с ксенофобия и расизъм са делили континенти,създавали са цивилизации,кой си ти да разваляш и се противопоставяш на работещият механизъм ?
39
0
 
8
 
! Отговори
ШОПО преди 8 години
Епа ,загърбете ги ,бе бате !!! Храним ви,поим ви ,лекуваме ви ...Какво повече ???!!!
38
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато прибираше парите от частното си енерго защо не помисли за толерантност, а пълнеше само своите джобове? Всички ние, данъкоплатците им плащахме тока и водата , а той грабеше с двете шепи пари. Моля ви не ни занимавайте с този, той няма морал, пък акъл ще дава.
37
2
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Защо ни занимавате с този етнос? Ако някой има проблем с някого,то това сме ние,българите.И като зове за толерантност,да се обърне към своя си електорат.Защото те са не толерантни към нас.И като слънцето грее за всички,защо тогава крадете от нас?Ксенофобията е ваш проблем,другарю Сали ,доказателството е ,че сте на свобода.В КНДРотдавна да сте увиснал на въжето.
36
1
 
17
 
! Отговори
Бил преди 8 години
Загърбете българофобията и си плащайте сметките, никой не е длъжен да ви храни вас и децата ви то да са по едно две хубаво, но това при тях е бизнес.
35
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Честито, Костов.
34
0
 
12
 
! Отговори
Gost преди 8 години
Слънцето грее еднакво за всички, ама някои повече ги жари
33
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бат Сали зове да загърбим ксенофобиятаСлънцето грее еднакво и за ксенофобите, както и за другите - така че ние си решаваме дали да загърбим ксенофобията.
32
0
 
10
 
! Отговори
. преди 8 години
Слънцето може и да грее еднакво за всички, но закона не е еднакъв за всички. Всички имат еднакви задължения, и права, но някои си мислят и живеят така, сякаш имат само права. Айде тоя, дето е за затвора да не обяснява как всички били еднакви.
31
0
 
12
 
! Отговори
Ники преди 8 години
Така е. И закона е за всички, а според него ти трябва да си в затвора!
30
1
 
7
 
! Отговори
българина преди 8 години
Ако ги оставиш показателно за резултата е Бангладеш. 144000 кв км страна със 156 000 0000 население! Бвп на човек 600$ а ние сме 21000$. Това представляват тези нехора...... Никаква толерантност! Гледайте Бангладеш...